wypłosz pospolity Opublikowano 28 Listopada 2007 Autor Zgłoś Opublikowano 28 Listopada 2007 w korytarzach znów duszno. przewiduję zmiany pogody, kłopoty ogniskujące się w pęknięciu warg. werbalizacja przynosi straty, ale pomimo, chcę to usłyszeć frontalnie. nie mam czasu na dystans. miało być wielkie trzęsienie temperatury a u mnie nadal poniżej zera i mówią, że wciąż spada. nie czuję różnicy. tylko kawałek papieru w ręce, twój bilet powrotny. nie ma o czym mówić. cisza wytycza drogi jednokierunkowe do bezpowrotności i ucina w pół zdania. ciężko powiedzieć do czego dojdzie, jeszcze trudniej zobaczyć. wyciągam z oka Kajowy odprysk, punkty widzenia same cię tracą. wracam w miejsca, z których wypływam. już mnie nie zaprzeczysz od początku rozchylam pejzaż na boki, wabię do siebie powietrze.
Jean-Baptiste Grenouille Opublikowano 28 Listopada 2007 Zgłoś Opublikowano 28 Listopada 2007 w drugiej strofie po temperaturach wyrzuć "a" przeżutnia nabierze płynności, a w tekście nic to nie zmieni ten Kay taki trochę wytarty ale ogólnie nieźle ...
zak stanisława Opublikowano 28 Listopada 2007 Zgłoś Opublikowano 28 Listopada 2007 wypłoszu i nie wypłoszyłeś mnie tym wiersze a wprost przeciwnie jak to powietrze z puenty zaciagnęłam się Kajem pozdrawiam Stanka
Agnes Opublikowano 29 Listopada 2007 Zgłoś Opublikowano 29 Listopada 2007 może byż z tego całkiem niezła poezja narazie w moim odczuciu jest dobry tekst trochę przegadany, za dużo dopowiedzeń ale taka stylistyka bardzo mi odpowiada. przegadanie widzę np. na przełomie pierwszej i drugiej strofy - gdyby wyrzucić temperaturę byłoby bardziej wieloznacznie a zarazem zgrabniej. pozdr. a
Sylwester_Lasota Opublikowano 30 Listopada 2007 Zgłoś Opublikowano 30 Listopada 2007 "temperatura" też mną trochę zatrzęsła, ale po chwili zastanowienia stwierdziłem, że jednak ma sens... podobne odczucia miałem co do Kaya. pozatym całkiem nieźle. pozdrawiam.
Ewa Maria Gomez Opublikowano 30 Listopada 2007 Zgłoś Opublikowano 30 Listopada 2007 Znowu będzie niekonstruktywnie, ale co tam... już dawno żaden tekst na tym portalu nie zrobił na mnie takiego wrażenia (pozytywnego - dodam ;). Pozdrawiam serdecznie.
Tomasz_Piekło Opublikowano 1 Grudnia 2007 Zgłoś Opublikowano 1 Grudnia 2007 To jest to, wypłoszu;) Pozdrawiam
Rekomendowane odpowiedzi