Ela Adamiec Opublikowano 24 Listopada 2007 Autor Zgłoś Opublikowano 24 Listopada 2007 pomiędzy tobą a mną milczenie nie przysiada nie muszę liczyć zmarszczek ani przeglądać zdarzeń istotnych dla losów świata kiedyś często czytałam freuda by wytłumaczyć ciebie siebie najdrobniejszą rankę nieledwie cień bólu badałam pod mikroskopem jakby to miało ponadczasowe znaczenie nie ma jeżeli chce mi się pić piję a gdy kochać to tylko przez moment boję się że ta miłość ma zbyt wiele cech kota zwiniętego w kłębek zaraz potem słucham i nie narzekam że samotność wędruje po moim ciele bo uwolniona nie tratuje ludzi podpowiada tylko że subiektywizm i izolacja nie są świętością nie sięgam po freuda gdy mówisz że twoim marzeniem jest zostawić odcisk ust na śnieżnobiałym policzku gejszy podaję karminową szminkę
Pan poeta 2 Opublikowano 24 Listopada 2007 Zgłoś Opublikowano 24 Listopada 2007 Zaloguj się, aby zobaczyć zawartość. jak dlamnie, za proste, żadnych metafor, słabe, napewno nie na ten dział.pozdr
Rafał_Leniar Opublikowano 24 Listopada 2007 Zgłoś Opublikowano 24 Listopada 2007 Zaloguj się, aby zobaczyć zawartość. Nie jest takie "słabe", choć kilka metafor by się przydało. Moim skromnym. Panie poeto - lepszy tekst bez metafor niż taki z nieudanymi metaforami :p Pozdrawiam.
Ela Adamiec Opublikowano 24 Listopada 2007 Autor Zgłoś Opublikowano 24 Listopada 2007 oj tak brak metafor dyskryminuje wiersz, zresztą tylko metafory czynią wiersz prawda ? Panie poeto 2. pozdrawiam:))))
Ela Adamiec Opublikowano 24 Listopada 2007 Autor Zgłoś Opublikowano 24 Listopada 2007 Zaloguj się, aby zobaczyć zawartość. Nie jest takie "słabe", choć kilka metafor by się przydało. Moim skromnym. Panie poeto - lepszy tekst bez metafor niż taki z nieudanymi metaforami :p Pozdrawiam. Rafał_Leniar:) dziękuję za pomoc w obronie tego tekstu:) pozdrawiam:)
Pan poeta 2 Opublikowano 24 Listopada 2007 Zgłoś Opublikowano 24 Listopada 2007 Zaloguj się, aby zobaczyć zawartość. ale wogóle brak metafor, czyni tekst frynicha
Ela Adamiec Opublikowano 24 Listopada 2007 Autor Zgłoś Opublikowano 24 Listopada 2007 Zaloguj się, aby zobaczyć zawartość. ale wogóle brak metafor, czyni tekst frynicha ależ ja się z panem Panie poeto 2 zgadzam. Brak ekwilibrystyki słownej, prostota to ... nie ma wiersza. Myśl zawarta nie jest ważna, a tutaj błąka się jakaś myśl... przyziemna, zwykła, nieważne... pozdrawiam:)))))))
Pan poeta 2 Opublikowano 24 Listopada 2007 Zgłoś Opublikowano 24 Listopada 2007 Zaloguj się, aby zobaczyć zawartość. ale wogóle brak metafor, czyni tekst frynicha ależ ja się z panem Panie poeto 2 zgadzam. Brak ekwilibrystyki słownej, prostota to ... nie ma wiersza. Myśl zawarta nie jest ważna, a tutaj błąka się jakaś myśl... przyziemna, zwykła, nieważne... pozdrawiam:))))))) noo, teraz są już tylko wiersze zawierające nie myśl, a wiele myśli, imho, myśli metafor.pozdr
Ela Adamiec Opublikowano 24 Listopada 2007 Autor Zgłoś Opublikowano 24 Listopada 2007 Zaloguj się, aby zobaczyć zawartość. ależ ja się z panem Panie poeto 2 zgadzam. Brak ekwilibrystyki słownej, prostota to ... nie ma wiersza. Myśl zawarta nie jest ważna, a tutaj błąka się jakaś myśl... przyziemna, zwykła, nieważne... pozdrawiam:))))))) noo, teraz są już tylko wiersze zawierające nie myśl, a wiele myśli, imho, myśli metafor.pozdr tak, ma pan rację, obecnie wiersze zawierają wieeeeeeeeeeele myśli. Czy wyniknęło z tego coś, oprócz tego, że mój wiersz z jedną myślą bez matafor , prosty jak drut jest do niczego i nie tutaj...? bronię tego wiersza, właśnie przez prostotę, że jest taki nijaki. pozdrawiam serdecznie:):):)
Leszek Opublikowano 24 Listopada 2007 Zgłoś Opublikowano 24 Listopada 2007 Elu również jestem za prawem do egzystencji podobnych Twojemu wierszy. Zaręczam, że czytelnik chętniej po ten wiersz sięgnie, niż po nowomodny, hermetyczny do bólu. :)
Pan poeta 2 Opublikowano 24 Listopada 2007 Zgłoś Opublikowano 24 Listopada 2007 Zaloguj się, aby zobaczyć zawartość. noo, teraz są już tylko wiersze zawierające nie myśl, a wiele myśli, imho, myśli metafor.pozdr tak, ma pan rację, obecnie wiersze zawierają wieeeeeeeeeeele myśli. Czy wyniknęło z tego coś, oprócz tego, że mój wiersz z jedną myślą bez matafor , prosty jak drut jest do niczego i nie tutaj...? bronię tego wiersza, właśnie przez prostotę, że jest taki nijaki. pozdrawiam serdecznie:):):) ależ, ja nic nie mówię, to mój, omylny gust, noo.pozd
Ela Adamiec Opublikowano 24 Listopada 2007 Autor Zgłoś Opublikowano 24 Listopada 2007 Zaloguj się, aby zobaczyć zawartość. Leszku:) zbyt długo byłam na wczasach:)))))) i ciągle wierzę, że ...ech szkoda mówić:)))) i sama nie wiem co mnie podkusiło wkleić wiersz właśnie tutaj?:))))))) pozdrawiam serdecznie:))))
Ela Adamiec Opublikowano 24 Listopada 2007 Autor Zgłoś Opublikowano 24 Listopada 2007 Zaloguj się, aby zobaczyć zawartość. tak, ma pan rację, obecnie wiersze zawierają wieeeeeeeeeeele myśli. Czy wyniknęło z tego coś, oprócz tego, że mój wiersz z jedną myślą bez matafor , prosty jak drut jest do niczego i nie tutaj...? bronię tego wiersza, właśnie przez prostotę, że jest taki nijaki. pozdrawiam serdecznie:):):) ależ, ja nic nie mówię, to mój, omylny gust, noo.pozd ciiiiiii:) o gustach się nie dyskutuje:))))))))) Panie Poeto 2, ja wiem, że Panu wiersz kompletnie nie odpowiada, ja się tylko bronię:)))))))))
M._Krzywak Opublikowano 24 Listopada 2007 Zgłoś Opublikowano 24 Listopada 2007 Pomijając fakt, że metafor pełno (nie każdy przecież się zna) wiersz jest w sam raz. Pozdrawiam.
Ela Adamiec Opublikowano 24 Listopada 2007 Autor Zgłoś Opublikowano 24 Listopada 2007 Zaloguj się, aby zobaczyć zawartość. :))) uffff:) pozdrawiam serdecznie:)
Rafał_Leniar Opublikowano 24 Listopada 2007 Zgłoś Opublikowano 24 Listopada 2007 "nieprzysiadające milczenie" "cień bólu" No i takie metaforyczne treści jak: "badanie pod mikroskopem" . Trochę mi tu brakuje jakiejś bardziej dobitnej metafory. Ale to tylko moje marudzenie i oczekiwania. A zresztą - tekst jest ok i dalej nie wiem o czym pisze Pan Poeta 2 : /
Mirosław_Butrym Opublikowano 25 Listopada 2007 Zgłoś Opublikowano 25 Listopada 2007 Podoba mi się treść utworu, brawo.
Nechbet Opublikowano 25 Listopada 2007 Zgłoś Opublikowano 25 Listopada 2007 to zdecydownie wiersz w moim stylu, jedyne co mnie tutaj drażni to ten wers: najdrobniejszą rankę nieledwie cień bólu badałam pod mikroskopem oraz ostatni.... moim zdaniem zbędny tutaj ale to tylko subiektywizm :) pozdrawiam ciepło :-)
Ela Adamiec Opublikowano 25 Listopada 2007 Autor Zgłoś Opublikowano 25 Listopada 2007 Zaloguj się, aby zobaczyć zawartość. Nechbet, Mirosławie Butrym - dziękuję Wam za przeczytanie wiersza i wypowiedź pod nim. pozdrawiam serdecznie:)
Rekomendowane odpowiedzi