kall Opublikowano 17 Listopada 2007 Autor Zgłoś Opublikowano 17 Listopada 2007 od jakiegoś miesiąca [tak tak - studyjnie;)] przebywam w tym iście urokliwym wielkopolskim zakątku. i tak sobie pomyślałam - może i tu uchowali się jacy poeci orgowscy? a może ktoś wie co nieco o poznańskiej sztuce pisania [tj czy odbywają się tu jakie spotkania poetyckie]? za każdą informacje szczerze podziękuję. pozdrawiam /kal.
Lizard Queen Opublikowano 17 Listopada 2007 Zgłoś Opublikowano 17 Listopada 2007 2007-11-19 (poniedziałek) 19:00 CK Zamek, ul. Św. Marcin 80/82, Poznań Na recital Aleksandry Wierzbickiej pt. Obrazki i portrety złożą się piosenki do wierszy m.in. Marii Pawlikowskiej-Jasnorzewskiej, Wisławy Szymborskiej, K. I. Gałczyńskiego, Tomasza Jastruna, Juliana Tuwima. Muzykę do nich napisali: Tomasz Mazur, Witold Góral, Arkadiusz Kańdzior, Andrzej Ciborski, Artur Korschel, Sambor Dudziński, Waldemar Koperkiewicz i Piotr Mikołajczak. Akompaniament: Tomasz Mazur - piano, Mateusz Nowicki - gitara basowa. Sala Kameralna - wstęp wolny! Pozdrawiam! Ja też z Poznania :) Sama szukam różnych spotkań poetyckich. Moim zdaniem powinno być ich znacznie więcej w takim mieście jak Poznań. 24.11 jest koncert zespołu Stare Dobre Małżeństwo
Julia Valentine Opublikowano 18 Listopada 2007 Zgłoś Opublikowano 18 Listopada 2007 Zaloguj się, aby zobaczyć zawartość. dobrze wiedzieć :) ja też z Poznania, jakby co :) - zawsze mogę oprowadzić serdeczności
Archie_J Opublikowano 20 Listopada 2007 Zgłoś Opublikowano 20 Listopada 2007 Zaloguj się, aby zobaczyć zawartość. wyemigrowałaś jednym słowem, włocławska kultura ucierpiała :), heh... w ogóle mało inicjatyw poetyckich, niezależnie od miasta, naród się rozleniwił :p
Rekomendowane odpowiedzi