Erv Vhaboue Opublikowano 4 Września 2004 Autor Zgłoś Udostępnij Opublikowano 4 Września 2004 Przez otwarte w niebie groble Nurtem rzeki płynie złota krew Falując przy tym niesłychanie- Rozbrzmiewa tylko kruczy śpiew Nie w tym czasie wybawienie Kiedy niebo jest zbyt piękne Zamykam oczy, by dalej marzyć [sub]Tekst był edytowany przez Erv Vhaboue dnia 02-05-2004 19:13.[/sub] Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Michał Kowalski Opublikowano 4 Września 2004 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 4 Września 2004 czytam i czytam i nie wiem o czym... wybacz, może to przez moją ślepotę pozdrawiam Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Piotr Sanocki Opublikowano 4 Września 2004 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 4 Września 2004 Witaj! Spodobał mi się ten wiersz. Nawet ładne rymy i baaaaardzo cieplutki. Miło się czytało Wydaje mi się, że w ostatniej zwrotce lepiej by brzmiało: "Nie w tym czasie zabarwienie Kiedy niebo jest zbyt piękne Zamykam oczy, by dalej marzyć Ale to "zbawienie" kompletnie załamuje rytmikę. Można sobie zrobić krzywdę - np. połamać język Ostatni wers koniecznie trzeba "urozmaicić" - zbyt szybko się kończy. To tak jakbym wiął do ust pustą łyżkę i dziwił się, że nic nie zjadłem Pozdrawiam serdecznie Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Joanna_W. Opublikowano 4 Września 2004 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 4 Września 2004 Staje przed oczyma śliczny widok i przypomina się "niebo złote ci otworzę" (Baczyńskiego). Nie wiem dlaczego zbawienie nie teraz? To odpowiedznia, wg mnie, chwila. Chyba, że przyjmujemy : marzenia nie wykupują i nie są w zamian. A. Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Erv Vhaboue Opublikowano 4 Września 2004 Autor Zgłoś Udostępnij Opublikowano 4 Września 2004 Chciałem podziękować Piotrowi Sanockiemu za rzeczową krytykę. Cieszę się, że dzięki niej mogłem poprawić nieco mój utwór. Dziękuję także pozostałym komentującym ;) Pozdrawiam [sub]Tekst był edytowany przez Erv Vhaboue dnia 02-05-2004 19:19.[/sub] Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Jana Niechciał Opublikowano 4 Września 2004 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 4 Września 2004 Możę to jest marzenie o śmierci, czy też o to żeby nie umierać kiedy jest tak pięknie. Wybacz mi Erv - ale nie wiem. Pozdr..))) Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Rekomendowane odpowiedzi