Jimmy_Jordan Opublikowano 23 Października 2007 Autor Zgłoś Opublikowano 23 Października 2007 czyli jak heblował z pogodą burzową na statku Don Juan Podłogość w melancholii Strząsa oblizane miny A dym papierosowy Skupiając dal, z dalą mi brzmi 1) Istnieje współrzędnie dogłębna jejmość morza Syczą rumiane miejsca Znad ubrań spienionych w locie Mija mniej odleglejsza Atrakcja posadzki nocnej Tartak tlen nam rozwarczał Kosmki sklejają okraki Astro-skurcz o otarcia Skrawki parkietu ślimaczy Biją dystans w kolanach Zmarzłe zegary powietrza Ile sekund rozstawiasz? Kiedy piłować polecasz? 2) Imć żeglarz żagle koszuli na sztormie rozdarł Syczą rumiane miejsca Znad ubrań spienionych w locie Mija mniej odleglejsza Atrakcja posadzki nocnej Tartak tlen nam rozwarczał Kosmki sklejają okraki Astro-skurcz o otarcia Skrawki parkietu ślimaczy
Pan poeta Opublikowano 23 Października 2007 Zgłoś Opublikowano 23 Października 2007 zakręcone, ale dosadność mdli całość ,pozd
Mr.Suicide Opublikowano 24 Października 2007 Zgłoś Opublikowano 24 Października 2007 ciekawie Jimmy. mnie jak najbardziej przypadło do gustu. nie wiem czy lepszym rozwiązaniem nie byłoby zastosowanie inwersji w 4 wersie /ostatnie dwa słowa/. wers ów byłby bardziej rytmiczny moim zdaniem. pozdrawiam.
Jimmy_Jordan Opublikowano 24 Października 2007 Autor Zgłoś Opublikowano 24 Października 2007 Zaloguj się, aby zobaczyć zawartość. ajć jak mdli to źle czy dobrze?? pozdrawiam Jimmy
Jimmy_Jordan Opublikowano 24 Października 2007 Autor Zgłoś Opublikowano 24 Października 2007 Zaloguj się, aby zobaczyć zawartość. właśnie zastanawiałem się nad tym i zamiast rytmu postawiłem na rym dokładniejszy ale jeżeli np uważasz, że rytm ważniejszy jestem skłonny zamienić kolejność pozdrawiam i dzięki za radę Jimmy
Mr.Suicide Opublikowano 24 Października 2007 Zgłoś Opublikowano 24 Października 2007 rym pozostanie, ponadto bardziej wyraźny będzie ten wewnątrz - wersowy, a jeżeli ma na tym zyskać rytmika utworu, to czemu nie ? oczywiście to moja opinia. pozdrawiam.
Pan poeta Opublikowano 24 Października 2007 Zgłoś Opublikowano 24 Października 2007 Zaloguj się, aby zobaczyć zawartość. ajć jak mdli to źle czy dobrze?? pozdrawiam Jimmy
Pan poeta Opublikowano 24 Października 2007 Zgłoś Opublikowano 24 Października 2007 Zaloguj się, aby zobaczyć zawartość. ajć jak mdli to źle czy dobrze?? pozdrawiam Jimmy
Pan poeta Opublikowano 24 Października 2007 Zgłoś Opublikowano 24 Października 2007 Zaloguj się, aby zobaczyć zawartość. ajć jak mdli to źle czy dobrze?? pozdrawiam Jimmy a jak pana mdli to dobrze czy źle?
Jimmy_Jordan Opublikowano 25 Października 2007 Autor Zgłoś Opublikowano 25 Października 2007 Zaloguj się, aby zobaczyć zawartość. ajć jak mdli to źle czy dobrze?? pozdrawiam Jimmy a jak pana mdli to dobrze czy źle? pytam pana, to pańskie stwierdzenie..
Rekomendowane odpowiedzi