Black Swan Opublikowano 13 Października 2007 Autor Zgłoś Opublikowano 13 Października 2007 pochmurnym niebem rozjaśnia się dzień w moich oczach zostawiłam smutki pod poduszką całokształt nocy dłonie na moich pośladkach ukryłam pod powiekami smak "pieśni niewolników" krzyczałam tak głośno, bezgłośnie by uciszyć ten ból serca i pustkę ciebie we mnie nuciłam łzami na pięciolinii a grzech pierworodny wypalał swoje piętno-zapomnij mnie - już nigdy nie będzie tak samo
Anna Siedem Opublikowano 13 Października 2007 Zgłoś Opublikowano 13 Października 2007 Jest coś w tym wierszu, co mnie przyciąga i zatrzymuje. Odbieram go na plus, nie przeszkadza mi, że miejscami jest zbyt dosłowny. Pozdrawiam :)
Black Swan Opublikowano 14 Października 2007 Autor Zgłoś Opublikowano 14 Października 2007 Dziękuję to najbardziej konkretny i rzeczowy komentarz jaki otrzymałam na tym forum pozdrawiam cieplutko B.S.
Anna Siedem Opublikowano 14 Października 2007 Zgłoś Opublikowano 14 Października 2007 Jestem konkretna na swój sposób :) Na pewno są tutaj lepsi krytycy, może któryś cosik powie, jak mu się zechce przy miłościwie panującej niedzieli ;) Uśmiechu
Katarzyna Leoniewska Opublikowano 14 Października 2007 Zgłoś Opublikowano 14 Października 2007 Odrobinę razi ta dosłowność i może... odrobinę przesadna egzaltacja? Mimo wszystko, podoba mi się!
Mr._Żubr Opublikowano 14 Października 2007 Zgłoś Opublikowano 14 Października 2007 podoba się, ogólnie:)
Messalin_Nagietka Opublikowano 14 Października 2007 Zgłoś Opublikowano 14 Października 2007 jeśli buduje się coś w rodzaju bólu to dobrze, że nie używałaś wołaczy ale konkretnie - Twój wiersz niestety miejscami nudzi bo chmury mogły Ci po pośladkach a Ty rękoma w słońce, a tak to - wybacz, nie rozumiem do czego pijesz? do lustra? MN
Pancolek Opublikowano 14 Października 2007 Zgłoś Opublikowano 14 Października 2007 Dużo bardziej podobał mi się Twój poprzedni wiersz (redemption). Już piszę dlaczego: przede wszystkim, nie lubię w poezji nazywania uczuć po imieniu: smutek, ból... to wszystko jakoś upłyca ogólne wrażenie. Tzn. wiadomo że to sprawa indywidualnego podejścia każdego czytelnika, ale mnie jakoś zawsze razi. Naprawdę Twój wiersz jest ciekawy i zostawiam z pzyjemnością plus, jednak o ile smutki pod poduszką nie popsuły mi końcowej opinii, tak 'ból serca'... :p ;)) +
Black Swan Opublikowano 15 Października 2007 Autor Zgłoś Opublikowano 15 Października 2007 Witam serdecznie wszystkich moich krytyków i dziękuję z całego serca za odwiedziny i bardzo szczególne komentarze Anno nie ma lepszych lub gorszych krytyków tutaj - nie można powiedzieć że ktoś zna się na tym lepiej, my wszyscy jesteśmy tutaj amatorami - jedni z dłuższym doświadczeniem inni dopiero raczkującym jednak nasza obecność tutaj, na tym forum świadczy że lubimy poezję. konkretne komentarze są bardziej budujące, te mniej konkretne też są miłe i dają znać że coś tam jest wartego przeczytania. Ty zajrzałaś i zostawiłaś rzeczowy komentarz - dziękuję. Katarzyno egzaltacja- być może, dosłowność- taki mam sposób przekazu. miło mi było B.S. Mr.Żubr Dziękuję - ogólnie zapraszam ponownie B.s.
Black Swan Opublikowano 15 Października 2007 Autor Zgłoś Opublikowano 15 Października 2007 Zaloguj się, aby zobaczyć zawartość. pochmurnym niebem rozjaśnia się dzień w moich oczach zostawiłam smutki pod poduszką całokształt nocy dłonie na moich pośladkach może trochę uważniej przeczytaj Mesalinie nie rozumiem komentarza, być może wiersz nie jest taki dosłowny jak wcześniej mi sugerowano, nie lubię tak szczegółowo tłumaczyć o czym jest wiersz przydałby sie egzegeta jemu to świetnie wychodzi. Tematem wiersza jest dzień po nieudanej nocy resztę pozostawiam czytelnikowi Dziękuję że wpadłeś pozdrawiam B.S.
Black Swan Opublikowano 15 Października 2007 Autor Zgłoś Opublikowano 15 Października 2007 Miło Pankolku Cię znowu gościć u mnie lubię te Twoje jasno sprecyzowane opinie, wiem że "ból" w wierszu brzmi tak przesadnie, ciężko i że przygniata, ale tutaj nie miałam na myśli takiego dosłownego bólu, a raczej uczucie które rodzi sie w bezsilności zauważ że tutaj jest wyraźna walka z tym nad czym nie można zapanować. dziękuję za plus jednak mimo że tak nie do końca zasłużony ale chociaż na pociechę :o) pozdrawiam zapraszam ponownie B.S.
Judyt Opublikowano 15 Października 2007 Zgłoś Opublikowano 15 Października 2007 "dzień w moich oczach" tak tutaj przerzutnie bym zrobiła, jest z uczuciem, pozdrawiam:)
Black Swan Opublikowano 15 Października 2007 Autor Zgłoś Opublikowano 15 Października 2007 Witaj Judyt masz rację to rzeczywiście zmienia trochę sens w tej zwrotce i powiem nawet że na lepsze skorzystam z wskazówki i zmieniam Dzięki wielkie za wgląd Pozdr.B.S.
Judyt Opublikowano 15 Października 2007 Zgłoś Opublikowano 15 Października 2007 Zaloguj się, aby zobaczyć zawartość. Proszę:) jak chcesz to pomyśl może nad tym się- bo tak sobie przeczytuję i widzę, że nawet bez-też dobrze pozdrawiam
Ewa_Kos Opublikowano 17 Października 2007 Zgłoś Opublikowano 17 Października 2007 Dla mnie jest ok.Można sobie dużo dopowiedzieć. A budowa poszczególnych wersów jest tak ulotna, że przecież można zmieniać dbając jednocześnie o to, by nie zatracić sensu:)) N.p.dzień rozjaśnia pochmurne niebo w moich oczach albo w moich oczach rozjaśnia niebo nowy dzień -tu już troszeczke inny obrazek. To nie jest błędem, bo poszukując zawsze się rozwijamy: wiersz mi się podoba i z przyjemnościa pozdrawiam z plusem:)) EK
Rekomendowane odpowiedzi