zak stanisława Opublikowano 12 Października 2007 Autor Zgłoś Opublikowano 12 Października 2007 A jeśli z popiołów nie powstanie feniks Wierzby potrafią szybko odrastać.Siedmiogłowe. Gałęzie pożerają wschody.Rodzą koty.Teraz. W większej ilości mogą podnieść ciśnienie. Do bólu. W nich wczorajszą krew. Zamknęłam parę słów nic nie znaczących na dobranoc Koziołek- Matołek i sen się spełni.Myślałam. Nawet nie zdajesz sobie sprawy jak głęboko zapadam się w nagie szpary popękanej kory. Gęstnieją minuty koślawego zegara nikt nie naprawi, chociaż każdy pragnie wskazówek na dobry czas. Nie odpocznę. Cień się wlecze za mną przede mną rozgałęzienia sękate średniowiecze pokoleń trwa. Powiedz że jest inaczej.
Jimmy_Jordan Opublikowano 12 Października 2007 Zgłoś Opublikowano 12 Października 2007 nie powiem, że jest inaczej, sam mam takie wrażenie, że nasze czasy nie zaowocują niczym bezwzględnie dobrym, świetny wiersz ten podoba mi się tysiąc razy bardziej niż 10 ostatnich wziętych do kupy naprawdę kawał dobrej poezji tzn jak na moje wymagania ;) pozdrawiam Jimmy
zak stanisława Opublikowano 12 Października 2007 Autor Zgłoś Opublikowano 12 Października 2007 no, popatrz Jimmy, a mówią że walka pokoleń....przyznam szczerze, że jestem zdziwiona, że tak ci się podoba..... serdeczności,
HAYQ Opublikowano 12 Października 2007 Zgłoś Opublikowano 12 Października 2007 Odradzać się nie musi - zwłaszcza ten stary feniks, oby narodził się nowy. I nawet nie chcę myśleć, co będzie, jeśli drzemiące zombie zarazi większość. Zdaje się, że zwinę żagle... na dobre. Doskonały wiersz, mimo, że smutny. Pozdrawiam
zak stanisława Opublikowano 12 Października 2007 Autor Zgłoś Opublikowano 12 Października 2007 Ech, HAYQ, dobrze że masz gdzie.... czyż nie smutne to???? ale nadzieja drzemie za pazuchą, feniks gotuje się do wlotu, będzie lepiej!! serdecznosci ;)) usmiechnijmy się.
adam sosna Opublikowano 13 Października 2007 Zgłoś Opublikowano 13 Października 2007 myślę że wiek nic nie znaczy wiek ciała niech tylko mózg dobrze działa +++
HAYQ Opublikowano 13 Października 2007 Zgłoś Opublikowano 13 Października 2007 Zaloguj się, aby zobaczyć zawartość. ja tez tak myślę z tym, ze berety nienawiść chłoną mocniej i tetryk zanim pomyśli jak moher działa, to już wyjedzie stąd młodzież cała. dla duszy nic już im nie zostanie ciału śmiertelne tylko ubranie
zak stanisława Opublikowano 13 Października 2007 Autor Zgłoś Opublikowano 13 Października 2007 HAYQ, tak myślisz że berety nienawiść mają w sercu? Adamie, dzięki
HAYQ Opublikowano 13 Października 2007 Zgłoś Opublikowano 13 Października 2007 To uogólnienie Stasiu z mojej strony, ale nie bez przyczyny tak napisałem, chociaż wiem, że wielu osobom być może się naraziłem. Nie zamierzam się jednak usprawiedliwiać, bo z reguły mówię, co myślę. I naprawdę, zanim to zrobię, wcześniej oceniam, biorąc pod uwagę fakty. Za mało tu miejsca, żeby wyjaśniać. Zdaję sobie jednak sprawę, że wśród Nich jest wielu porządnych ludzi - sam mam takich znajomych. Jedni przeginają, drudzy nie. Żeby być dobrze zrozumianym. To nie jest atak na ludzi wierzących, bo tych, jak i każdą (nie tylko katolicko-chrześcijańską) wiarę szanuję. Chodziło mi raczej o specyficzny format ludzi dających się ogłupić, a przy tym bezwolnie sobą kierować. Dam jeden tylko przykład. Sprawa Abp St. Wielgusa i histeryczno-nienawistne reakcje tłumu na widok kamer i fotoreporterów. O piernikowym mieście nie wspominam. Pozdrawiam
zak stanisława Opublikowano 14 Października 2007 Autor Zgłoś Opublikowano 14 Października 2007 to fakt, fanatyków wielu na tym padole ukochanej ojczyzny, pozdrawiam szczerze, S>
Rekomendowane odpowiedzi