Mariusz Urbaniak Opublikowano 1 Października 2007 Autor Zgłoś Opublikowano 1 Października 2007 Gdzieś na Ziemi w pewnym kraju Co daleko mu do raju Pracę robił kowal młotem Lubił nawet tę robotę Miał on żonę, córkę, synka Sympatyczna to rodzinka Żyli skromnie i uczciwie Nie chorował nikt szczęśliwie Kowal z żonką się więc cieszył Lecz nie wiedział, że zapeszył trzynastego w dzień feralny zaczął się ten koniec marny Tak jak co dzień żona wstała Okolica jeszcze spała Gdy się ciutkę posiliła To kanapki porobiła Cichcem wyszła już do pracy No i niby wszystko cacy Kowal zbudził się zaspany Trochę jakby połamany Lecz coś ranną ciszę mąci Odgłos z kuchni płaczem trąci Wchodzi, patrzy we łzach żona A wygląda jak rażona Co się stało mała rybko Powiedz zaraz mi to szybko Ach mój mężu mój kochany Jak my teraz podołamy? Poszłam dzisiaj do fabryki A że marne są wyniki Więc zwolnili pół załogi Nie chcą dać nam zapomogi Jak spytałam, co to będzie Powiedzieli siądź na grzędzie Znieś se głupia złote jajo. A umowy takie mają Że nie można nic im zrobić Tak jak konie chcą nas dobić Ty tam nie idź, wiesz, że w gniewie Nie poręczysz nic za siebie. Kowal cisnął w głowie gromy Lecz pogodnie rzekł do żony Mój Ty ptaszku mój kochany Jakoś się z tym uporamy Do prezesa się umówię Na pożyczkę go namówię Może da nam zapomogę Nadgodziny wziąć też mogę Poradzimy moja żonko Ma miłości, moje słonko Poszedł kowal z nadziejami A co było patrzcie sami...cdn
ksiazkowy mol Opublikowano 1 Października 2007 Zgłoś Opublikowano 1 Października 2007 co tu dużo pisać. podoba się +++++++++ pozdrawiam jola :)
zak stanisława Opublikowano 1 Października 2007 Zgłoś Opublikowano 1 Października 2007 to były czasy....ale POlak potrafi...;))) nawet wiersze pisać;)))
Waldemar Talar Opublikowano 1 Października 2007 Zgłoś Opublikowano 1 Października 2007 no proszę , jaki przyjemny wiersz. miło się czytało. pozdrawiam Waldemar
Sylwester_Lasota Opublikowano 1 Października 2007 Zgłoś Opublikowano 1 Października 2007 poczekam na cd. pozdrawiam.
Mariusz Urbaniak Opublikowano 2 Października 2007 Autor Zgłoś Opublikowano 2 Października 2007 Zaloguj się, aby zobaczyć zawartość. Dzięki To budujące. Wszystko co tu się dziej jest budującą odskocznią, szczególnie teraz w czasie kampani.
Mariusz Urbaniak Opublikowano 2 Października 2007 Autor Zgłoś Opublikowano 2 Października 2007 Zaloguj się, aby zobaczyć zawartość. Mam nadzieję, że cdn też wciągnie.
Mariusz Urbaniak Opublikowano 2 Października 2007 Autor Zgłoś Opublikowano 2 Października 2007 Zaloguj się, aby zobaczyć zawartość. W drugiej części będzie trochę gadania i chyba trochę akcji. Mam nadzieję, że się uda porymować. DelfinUM
Mariusz Urbaniak Opublikowano 2 Października 2007 Autor Zgłoś Opublikowano 2 Października 2007 Zaloguj się, aby zobaczyć zawartość. Staram się, staram. DelfinUM
Mr.Suicide Opublikowano 2 Października 2007 Zgłoś Opublikowano 2 Października 2007 no, to czekam na ciąg dalszy :) pozdrawiam.
Beenie M Opublikowano 2 Października 2007 Zgłoś Opublikowano 2 Października 2007 Kowal, jak na kowala przystało, chłop silny, jak tur, i aż strach się bać, co będzie dalej. Czekam na cd, a tymczasem pozdrawiam serdecznie :)
Mariusz Urbaniak Opublikowano 2 Października 2007 Autor Zgłoś Opublikowano 2 Października 2007 Już niedługo cdn Następny wiersz możesz dodać za 108 godzin(ę)(y) lub (czas w minutach): 6460 minut.
Rekomendowane odpowiedzi