MarianKon Opublikowano 25 Września 2007 Autor Zgłoś Opublikowano 25 Września 2007 nieposiadający jaj słowik śpiewa mozolnie ruszają ścieżkami nawet bez uśmiechu nie wzbudza żadne moje wczoraj które przetrawiam i wzbijam się ponad płytę chodnikową muzykę i paru kumpli mam gdzieś jest takie miejsce do upychania myśli złych nie przyjmuję zrzucam odzież linieję na każdym rogu zostawiam zbędne przyzwyczajenia
bajka-bajka Opublikowano 25 Września 2007 Zgłoś Opublikowano 25 Września 2007 czytalam parokrotnie i wiesz co Ci powiem......usmiechnelam sie, pozytyne Twe slowa.....bo pomimo tej nutki przeszlosci, to jednak do przodu!....pozdrawiam ;)
Judyt Opublikowano 25 Września 2007 Zgłoś Opublikowano 25 Września 2007 o pięć tys. mil stąd wzbijasz się ponad prąd:) treściowo pozdr.
Pancolek Opublikowano 26 Września 2007 Zgłoś Opublikowano 26 Września 2007 Hmmm... przerzutnie chwilami mnie irytują,bo zamiast płynnego przechodzenia, zacinam się. Melancholijny wiersz i pobudził jakąś nutkę emocji we mnie Pancolek
Boskie Kalosze Opublikowano 26 Września 2007 Zgłoś Opublikowano 26 Września 2007 Zaloguj się, aby zobaczyć zawartość. Cienko? ;)
Fanaberka Opublikowano 26 Września 2007 Zgłoś Opublikowano 26 Września 2007 Zaloguj się, aby zobaczyć zawartość. Cienko? ;) Wysoko! (w sensie - na drzewie) może "rusza" w miejsce "ruszają" popieram Pancolka w kwestii przerzutni. Fajny pomysł z wylinką. Pozdrawiam.
Boskie Kalosze Opublikowano 26 Września 2007 Zgłoś Opublikowano 26 Września 2007 Zaloguj się, aby zobaczyć zawartość. Cienko? ;) Wysoko! (w sensie - na drzewie) Drzewo to nie jest wysoko (na przykład słuchając jego śpiewu z X piętra, co często mi się zdarza) Z dalszej treści wynika natomiast, że słowik śpiewa nisko, wręcz przyziemnie:chodnikową muzykę i paru kumpli mam To wszystko sugeruje, że jest to tak zwany słowik przyziemny, zwany bezjajecznym :-)
MarianKon Opublikowano 26 Września 2007 Autor Zgłoś Opublikowano 26 Września 2007 ... z przerzutniami trochę mnie poniosło, fakt, ale to w ramach eksperymentu.nie posiadający jaj słowik śpiewa śpiewa tak jak inne słowiki tylko nie ma widoków na potomstwo ;-) dzięki za odwiedki i pozdrawiam mk
Rekomendowane odpowiedzi