Jimmy_Jordan Opublikowano 24 Września 2007 Autor Zgłoś Opublikowano 24 Września 2007 Sucha wątpliwość w jamie ustnej gracenie kurzem od środka układa urwaną melodię w hejnał mariackiej wieży tęczówek mieszkańcy konkretnego Krakowa umówili się dziś z tatarami na konkretną godzinę lekcja historii dziewiątej wieczór latarnie spadają na chodnik i niżej do głów podejrzliwych przechodniów odczytujących enigmatyczne przekazy - nie przyjdzie… - napij się z nami Boję się czarnych peleryn Zagrają sygnał do końca
Judyt Opublikowano 24 Września 2007 Zgłoś Opublikowano 24 Września 2007 nie jestem pewna czy nie za "konkretnie", ale urwaną godzinę Krakowa przemyciłeś skrzętnie, ale co to są te peleryny czarne? pierwsze wersy zostawiam a nóż widelec jesień nie będzie kurzyć, pozdrawiam :)
oldy diol Opublikowano 25 Września 2007 Zgłoś Opublikowano 25 Września 2007 nie ma obawy nie dogra...tylko niech pl nie patrzy już w te tęczówki jak w bożka,peleryny przychodzą zawsze, moze im trzeba w oczy-prosto.zajechany!!!!nic nie zmieniaj.oldy
Jimmy_Jordan Opublikowano 25 Września 2007 Autor Zgłoś Opublikowano 25 Września 2007 Zaloguj się, aby zobaczyć zawartość. czarne peleryny tak zwana bohema, cyganeria, wyklęci poeci kawiarni itd itp... pozdrawiam i dzięki za zajście Jimmy
Jimmy_Jordan Opublikowano 25 Września 2007 Autor Zgłoś Opublikowano 25 Września 2007 Zaloguj się, aby zobaczyć zawartość. dzięki za słówka otuchy i za wgląd na Jimmiego pozdrawiam
Judyt Opublikowano 25 Września 2007 Zgłoś Opublikowano 25 Września 2007 Zaloguj się, aby zobaczyć zawartość. czarne peleryny tak zwana bohema, cyganeria, wyklęci poeci kawiarni itd itp... pozdrawiam i dzięki za zajście Jimmy niezależność a co tam! dobrze jest, pozdrawiam:)
IN Opublikowano 25 Września 2007 Zgłoś Opublikowano 25 Września 2007 Zaloguj się, aby zobaczyć zawartość. jest mnóstwo fajnych momentów ale tak szczerze Jimmy, mojego miśka nie przekonują: - "usta gracone kurzem" (to zwłaszcza) - "enigmatycznie odczytujących" zabij, a nie potrafię uzasadnić chyba zabrakło w tym autentyczności... czy jakoś tak... sama nie wiem pewnie marudzę ;) pozdrawiam, :)))
zak stanisława Opublikowano 26 Września 2007 Zgłoś Opublikowano 26 Września 2007 podobnie jak In- "usta gracone kurzem" (to zwłaszcza) - "enigmatycznie odczytujący--- be!!! ale te czarne peleryny mnie zastanawiają,( mam dwa odbiory, jeden to cyganeria krakowska)nie wiem czy dobrze myslę, "bo to oni zagrają hejnał do końca" to chyba taka dwuznaczność, i to niezłe! pozdrawiam JImmy! ES
Mr.Suicide Opublikowano 26 Września 2007 Zgłoś Opublikowano 26 Września 2007 Sucha wątpliwość w ustach graconych kurzem od środka układa urwaną melodię w hejnał mariackiej wieży tęczówek tak jakby peel tłumił w sobie wiele emocji / nie wyrażał ich zbyt silnie, a teraz wszystko chce wykrzyczeć, wyrzucić to wreszcie z siebie. nie robi tego jednak w sposób płytki. stara się przekazać swoje uczucia bardzo ładnie /jak na poetę przystało ?/;mieszkańcy konkretnego Krakowa umówili się dziś z tatarami na konkretną godzinę lekcja historii dziewiątej wieczór latarnie ---> nie zgubiłeś czasem 'o' ? spadają na chodnik i niżej do głów podejrzliwych przechodniów enigmatycznie odczytujących przekazy ---> może mała inwersja ? 'odczytujących enigmatyczne przekazy'. nie uważasz, że tak mogłoby być lepiej, ciekawiej ? ten fragment moim zdaniem mniej osobisty. jakby peel relacjonował nam przykładowy dzień swojego miasta. 'tatarzy' to ludzie /jak mi się wydaje/ o innych poglądach niż Krakowiacy albo po prostu Ci, którzy nie mieszkają w mieście peela. tak czy inaczej nie potrafię do końca rozszyfrować tego fragmentu. coś mi chodzi po głowie, ale wolę zachować to dla siebie ;)- nie przyjdzie… - napij się z nami Boję się czarnych peleryn Zagrają sygnał do końca no i pointa. 'czarne peleryny' - jasne, że kojarzy się z dekadentami, tym bardziej, że mamy Kraków :) nie jestem pewien, ale mamy klamrę kompozycyjną /'hejnał' - 'sygnał'/. tytuł odnosi się do pointy, jak sądze. tytułowa randka - w poincie mamy odpowiedź - kobieta nie przyjdzie, stąd zaproszenie na spożycie trunku. nie sądzę, bym dobrze rozczytał w całości Twój zamysł, Jimmy, niemniej jedna utwór przekonujący. pozdrawiam.
Jimmy_Jordan Opublikowano 27 Września 2007 Autor Zgłoś Opublikowano 27 Września 2007 Zaloguj się, aby zobaczyć zawartość. Łał, szczerze mówiąc jest to najpełniejszy komentarz jaki uzyskałem na forum i najbardziej treściwy, fajnie, że znalazłeś od razu parę rozwiązań. doceniam i dzięki wielkie Jimmy ps już sięzabieram do poprawek
Jimmy_Jordan Opublikowano 27 Września 2007 Autor Zgłoś Opublikowano 27 Września 2007 IN i Sławo macie racje jakoś to zmienię pozdrawiam i dziękuję za zajście Jimmy
Rekomendowane odpowiedzi