Judyt Opublikowano 24 Września 2007 Autor Zgłoś Opublikowano 24 Września 2007 'Źródełko' biedronce modelce nie z tej ziemii golgota czasu podróż miłości każda inna popija łyk herbaty nieunikniona tęskni odrobiną marudy ogląda się za i przed poranek i ptaki czarne całą chmarą a czasem jeden przystroi na brzegu dachu zahaczając dziobkiem w rogu rynny małe przyczepiają się zlatując po linii prostej w błoto myśląc a potem czyszcząc swoje skrzydła leśne wojaże, zabłąkanie tajemnicy z apetytem drobne pazury wydzierające to co niezrozumiałe ciągłe roztacza się ciepło cicho i szeptem skraplają się strużką wąskich piór wypadających w popłochu a to nie tak odwiecznie idziesz w swej kropce wszystko co mam to życia dar bo w sen nie trzeba wierzyć a zasnę jak co dzień obudzę półmrok jeśli będziesz przy jak dziś biedronko drobinę poruszyłaś ciekawe czy swoją mam z tyłu gdzieś schowaną na potem nie ma nic tylko obecnie piszę do kończyłam ogryzkiem rzuciłam i co potem? na dole z lampionami zgrabuję pozostałości wyczołguję wszystkie pigwy z pomiędzy suchych ramion tylko oberwane dwa jestem, tam gdzie jestem dusza skrapla się 24/25.09.07r. *świat inny wymiar tutaj ma może by do chmurki wysłać list kap kap kap
egzegeta Opublikowano 24 Września 2007 Zgłoś Opublikowano 24 Września 2007 Zaloguj się, aby zobaczyć zawartość. Judytko tylko się nie złość za tę korektę nie chciałech, ale musiałech;) Pozdrawiam
Judyt Opublikowano 24 Września 2007 Autor Zgłoś Opublikowano 24 Września 2007 Zaloguj się, aby zobaczyć zawartość. Judytko tylko się nie złość za tę korektę nie chciałech, ale musiałech;) Pozdrawiam nie złoszcze, dzięki! i bardzo dobrze :) a co do " przycupnie" jakie są jeszcze synonimy bardziej delikatne? bo dopiero powstaje, pozdrawiam
egzegeta Opublikowano 24 Września 2007 Zgłoś Opublikowano 24 Września 2007 to dobrze, a co z "przucupnie" bo nie znam takiego słowa?
Judyt Opublikowano 24 Września 2007 Autor Zgłoś Opublikowano 24 Września 2007 Zaloguj się, aby zobaczyć zawartość. z tym kucaniem nie leży dobrze (..)
Marlett Opublikowano 24 Września 2007 Zgłoś Opublikowano 24 Września 2007 Judyt! Poczakam na kropkę nad ''i''. Serdeczności.
Judyt Opublikowano 24 Września 2007 Autor Zgłoś Opublikowano 24 Września 2007 Zaloguj się, aby zobaczyć zawartość. dzięki za teraz pozdrawiam
Jimmy_Jordan Opublikowano 25 Września 2007 Zgłoś Opublikowano 25 Września 2007 małe przyczepiają się zlatując po linii prostej w błoto myśląc a potem czyszcząc swoje skrzydła leśne wojaże, zabłąkanie tajemnicy ta strofa jest the best, reszta troszkę gorsza (no ewentualnie ogryzek z końcówki bym uznał) pozdrawiam Jimmy
Judyt Opublikowano 25 Września 2007 Autor Zgłoś Opublikowano 25 Września 2007 Zaloguj się, aby zobaczyć zawartość. dziękuję serdecznie Jimmy:) właśnie coś tej kropki nie mogę, oj nie mogę..eh,takie jakieś nie tego samej mi nie leżą dobrze, pozdrawiam
Ewa_Kos Opublikowano 25 Września 2007 Zgłoś Opublikowano 25 Września 2007 Zaloguj się, aby zobaczyć zawartość. Judytko tylko się nie złość za tę korektę nie chciałech, ale musiałech;) Pozdrawiam nie złoszcze, dzięki! i bardzo dobrze :) a co do " przycupnie" jakie są jeszcze synonimy bardziej delikatne? bo dopiero powstaje, pozdrawiam Myślę,że jak wstawisz"przysiądzie" to będzie trochę po "ludzkiemu" a po ptasiemu na pewno:))Dużo zawarłaś treści i jeszcze poczytam trochę, bo zainteresował:))) Pozdrawiam serdecznie:)) EK
Judyt Opublikowano 25 Września 2007 Autor Zgłoś Opublikowano 25 Września 2007 Zaloguj się, aby zobaczyć zawartość. nie złoszcze, dzięki! i bardzo dobrze :) a co do " przycupnie" jakie są jeszcze synonimy bardziej delikatne? bo dopiero powstaje, pozdrawiam Myślę,że jak wstawisz"przysiądzie" to będzie trochę po "ludzkiemu" a po ptasiemu na pewno:))Dużo zawarłaś treści i jeszcze poczytam trochę, bo zainteresował:))) Pozdrawiam serdecznie:)) EK dziękuję Ewuś, zapraszam ponownie, bardzo cały czas przetwarzam:) ps. i przysiadł tyle, że ten był taki bardzo ulotny i chciałam bardziej oderwalnie niż siądzie, pomyślę,ciepło pozdrawiam
egzegeta Opublikowano 26 Września 2007 Zgłoś Opublikowano 26 Września 2007 Judytko może być "przysiądzie" a równie dobrze, może i lepiej - tak jak w wersji pierwotnej - tylko nie przukucnie, bo jak już napisałem, takiego słowa nie ma - a pięknie po polsku - przykucnie. Wydaje mi się, że "przykucnie" to tak bardziej ciepło, intymnie bo "przysiąść" - to każdy ptak na chwilę przysiada na krawędzi dachu i pędzi dalej;)) Pozdrawiam PS. Nigdy nie robiłem zakupów w biedronce i robić nie mam zamiaru.
Judyt Opublikowano 26 Września 2007 Autor Zgłoś Opublikowano 26 Września 2007 Zaloguj się, aby zobaczyć zawartość. cupnie, kucnie ( jest takie słowo tylko nie zawsze przyjmowane przez edytory ponoć ), siądzie miesza się i dalej nie wiem, jestem skłonna zostawić tak jak jest, ps. egzegeto, ale to nie o tej biedronce z dużej B, dzięki za podpowiedzi, pozdrawiam( uśmiech gratis :)) mam!
Rekomendowane odpowiedzi