Fanaberka Opublikowano 20 Września 2007 Autor Zgłoś Opublikowano 20 Września 2007 Na wysokości oczu i na wyciągnięcie dłoni siedziała duża, brązowa sowa. Patrzyła na mnie z uwagą. Słońce zachodziło i całe wieczorne piękno łęgu, jego cisza i majestat, spływały z jesiennych drzew i gromadziły się w jej posągowym ciele. księżyc i sowa pociągana przez drugą ciemniejszą stronę
Ewa_Kos Opublikowano 20 Września 2007 Zgłoś Opublikowano 20 Września 2007 Zaloguj się, aby zobaczyć zawartość. księżyc ze sową mają po jednym oku po ciemnej stronie ja tak mam z myszami w biały dzień:)))) Pozdr. EK
Jemall Opublikowano 21 Września 2007 Zgłoś Opublikowano 21 Września 2007 Gdyby nie tą drugą... księżyc i sowa pociągana przez jesień ciemniejszą stroną
Fanaberka Opublikowano 21 Września 2007 Autor Zgłoś Opublikowano 21 Września 2007 Zaloguj się, aby zobaczyć zawartość. No chyba się nie spodziewasz, że taki kot jak Twój będzie tracił czas na uganianie się za jakąś myszą !! :-))))
Fanaberka Opublikowano 21 Września 2007 Autor Zgłoś Opublikowano 21 Września 2007 Zaloguj się, aby zobaczyć zawartość. Tam były dwie (sowy). I Księżyc w drugiej kwadrze. I widoczne obie strony Księżyca. Haiku jest opisem tej chwili, kiedy się spotykamy i łączymy - my i przyroda. Wydaje mi się, że to jednak haiku, ale upierać się nie będę. To chyba najlepszy dział na ten "wytwór", więc wkleiłam tutaj. Dziękuję :-)
Jemall Opublikowano 21 Września 2007 Zgłoś Opublikowano 21 Września 2007 Strzałką zaznaczyłem miejsce, ktore nie jest wg mnie haiku w mojej wersji:) a starałem się zmienić Twoje haiku, bo nie widziałem tam wytłumaczenia dla tej drugiej - teraz już wiem, mnie czasem trzeba kawę na ławę ;)
Fanaberka Opublikowano 21 Września 2007 Autor Zgłoś Opublikowano 21 Września 2007 Zaloguj się, aby zobaczyć zawartość. a komu nie trzeba.;) chyba sobie szczelę jakieś kapuczino ;))
Fanaberka Opublikowano 23 Września 2007 Autor Zgłoś Opublikowano 23 Września 2007 Zaloguj się, aby zobaczyć zawartość. Smutny wiersz, Wuszko. Może to i smutne, a może tylko "żałosne" :-)) Dziękuję. Fannie. Ps. Widziałam stronę. Z obrazkami wygląda ślicznie. Szkoda, że są tylko małe. A gdyby pod nimi kryły się linki do większych? Hm?
Boskie Kalosze Opublikowano 23 Września 2007 Zgłoś Opublikowano 23 Września 2007 Zaloguj się, aby zobaczyć zawartość. Przyjaźniłem się kiedyś z sową. Przynosiła mi część łupu, jak nie żabę, to znowu mysz. Resztę zawieszała na gałęziach drzewa na którym mieszkała, wyglądało podczas księżycowej nocy jak sceneria jakiegoś horroru :-) Ciemniejszą stroną która ją pociągała byli ludzie i to zaufanie do nich ją zgubiło. Pozdrawiam.
Fanaberka Opublikowano 23 Września 2007 Autor Zgłoś Opublikowano 23 Września 2007 Zaloguj się, aby zobaczyć zawartość. Dziękuję Marianno, cieszę się :-)
Fanaberka Opublikowano 23 Września 2007 Autor Zgłoś Opublikowano 23 Września 2007 Zaloguj się, aby zobaczyć zawartość. Przyjaźniłem się kiedyś z sową. Przynosiła mi część łupu, jak nie żabę, to znowu mysz. Resztę zawieszała na gałęziach drzewa na którym mieszkała, wyglądało podczas księżycowej nocy jak sceneria jakiegoś horroru :-) Ciemniejszą stroną która ją pociągała byli ludzie i to zaufanie do nich ją zgubiło. Pozdrawiam. Widziałeś jej łupy? Ja jestem parterowa, więc widuję tylko wypluwki. Co z nią?
Fanaberka Opublikowano 23 Września 2007 Autor Zgłoś Opublikowano 23 Września 2007 Zaloguj się, aby zobaczyć zawartość. Zaraz zobaczę :-)
Boskie Kalosze Opublikowano 25 Września 2007 Zgłoś Opublikowano 25 Września 2007 Zaloguj się, aby zobaczyć zawartość. To była jej spiżarnia. Chyba. Nie mogłem się z nią rozstać. Toteż stoi wypchana na moim biurku obok sztucznego drzewka bonsai. Pozdrawiam ;)
Fanaberka Opublikowano 26 Września 2007 Autor Zgłoś Opublikowano 26 Września 2007 Zaloguj się, aby zobaczyć zawartość. Mocne ;)
Rekomendowane odpowiedzi