jasna Opublikowano 14 Września 2007 Autor Zgłoś Opublikowano 14 Września 2007 stary dom dzikim winem spleciony jesienny ranek * jesienny ranek dzikim winem spleciony rodzinny dom
Boskie Kalosze Opublikowano 16 Września 2007 Zgłoś Opublikowano 16 Września 2007 Zaloguj się, aby zobaczyć zawartość. Zmysłowe. Jakby dom schował się przed chłodną nocą, albo jakby ktoś doczekał w nim nad gąsiorkiem do rana. A może w dzikie wino wpleciony?
tygrys_pietrek Opublikowano 16 Września 2007 Zgłoś Opublikowano 16 Września 2007 zaraz mi sie przypomina takie powiedzonko: czemu ten stary dom wyglada calkiem krzepko ? bo korniki trzymaja sie za rece. :) pietrek
jasna Opublikowano 16 Września 2007 Autor Zgłoś Opublikowano 16 Września 2007 Zaloguj się, aby zobaczyć zawartość. Tym bardziej, że tylko dzikiemu winu się trzyma ;-)
jasna Opublikowano 16 Września 2007 Autor Zgłoś Opublikowano 16 Września 2007 Zaloguj się, aby zobaczyć zawartość. A to wtedy lepiej byłoby może tak? koniec lata zniszczony dom oplata winorośl Żartuję :-) Twoja interpretacja bardzo mi odpowiada, bo właśnie chciałabym aby tak (lub podobnie) było odczytywane to haiku. Przy okazji zobacz jak może się wszystko zmienić po odwróceniu: jesienny ranek dzikim winem spleciony stary dom Nad wplecionym myślałam, ale chyba zbyt krótko, bo wydawało mi się, że jest to zbyt namacalna przenośnia. Temat "dzikiego wina" okazał się dla mnie na tyle fascynujący, że powstają nowe wersje: dzikie wino w jesiennym słońcu rośnie kolorowy mur ________ dzikie wino z mgły wyłania się liściasty dom więc może i "wplotę" gdzieś Twój pomysł. Dziękuję :-))
jasna Opublikowano 16 Września 2007 Autor Zgłoś Opublikowano 16 Września 2007 Zaloguj się, aby zobaczyć zawartość. Nie słyszałam tego powiedzenia i rozśmieszyłam się do łez. Dzięki Pietrek :-))
Boskie Kalosze Opublikowano 16 Września 2007 Zgłoś Opublikowano 16 Września 2007 Zaloguj się, aby zobaczyć zawartość. To Twój pomysł. Już kiedyś pisałem, że Twoje myśli wydają mi się szczególnie bliskie, stąd pewnie sama widzisz je w lusterku :) Pozdrawiam.
Rekomendowane odpowiedzi