Skocz do zawartości
Polski Portal Literacki

Rekomendowane odpowiedzi

Opublikowano

wczoraj po burzy
anioł do mnie wpadł
za pazuchą miał co miał
nie pytałam co i jak
przecież anioł- wolny ptak

gadka- szmatka o tym
co ma cierpki smak
we włosach gniazdo
nie wiem kto i jak
krystalizował szkło

kolejka za koleją
dobrze wszystko szło
dopóki poczułam
piór gorzki smak

myślę
szalony jest
świat

dalej nie pytaj
nie pamiętam jak
stało się
leżałam na wznak

sorki za usunięcie, pomyłkowo to się stało,
więc bawmy się......na zdrowie, tost wznoszę JA!

Opublikowano
wczoraj anioł do mnie wpadł
za pazuchą miał co miał
nie pytałam co i jak
przecież anioł - wolny ptak

gadka - szmatka o tym
co ma cierpki smak
we włosach gniazdo
nie wiem kto i jak
krystalizował szkło

kolejka za koleją
dobrze wszystko szło
dopóki poczułam
piór gorzki smak

myślę
szalony jest
świat

dalej nie pytaj
nie pamiętam jak
stało się
leżałam na wznak

sorki za usunięcie, pomyłkowo to się stało,
więc bawmy się......na zdrowie, tost wznoszę JA!

/////////

jak zawsze ulubiony kosmetyk Twoich wierszy
witam po przerwie
mam nadzieję miłym gestem

wieczności.
Opublikowano

Pancolku, historyjka bez udziału autora ale opowieść była ciekawa, wręcz godna zapisania...Hehehe
dzieki za umiejętnosc wczucia się do zabawy...;)))

Marlett, skrzydła odfrunęły;))może się wypaliły, go tylko gorzki smak zotał...;))0
pozdrawiam ,miłego dnia!!!

Jeśli chcesz dodać odpowiedź, zaloguj się lub zarejestruj nowe konto

Jedynie zarejestrowani użytkownicy mogą komentować zawartość tej strony.

Zarejestruj nowe konto

Załóż nowe konto. To bardzo proste!

Zarejestruj się

Zaloguj się

Posiadasz już konto? Zaloguj się poniżej.

Zaloguj się

• Zarejestruj się. To bardzo proste!

Dzięki rejestracji zyskasz możliwość komentowania i dodawania własnych utworów.

• Ostatnie komentarze

• @Leszek Piotr Laskowski Bardzo dobry wiersz. Pod płaszczem dobra, dziś prowadzi się wojny, w celu zaprzestania produkcji broni jądrowej. Choć to w sumie relacja mediów. A tak naprawdę nie wiemy, o co tam może chodzić. 
    • @Leszek Piotr Laskowski   "Gdy człowiek w człowieku odnajdzie sumienie, to diabły przestaną udawać Boga."   mądre i piękne zakończenie 
    • Mongoł, co żył od lat w Ułan Bator, znany był jako groźny gladiator. W walce wręcz na arenie zżarł miecz, sieć i zbrojenie. Oraz, z trybun ktoś rzucił, sekator.
    • "Diabły dziś bogami"   Przesłaniem myśli, do nieba z prośbami, nikt wierzeń nie zdoła wpoić nikomu, by znaleźć swe miejsce między bogami, leżąc i marząc na kanapie w domu.   Bogowie nie przyjdą, bo nas nie szanują, choć czekamy na ich dobro, pomoc i łaski. Bogowie, bawiąc się, z nas się wyśmiewają, widząc te wiary w zmyślone obrazki.   Każdy w świadomości ma Boga własnego, wojną chce dowieść swojej mądrości, śle męża na śmierć, syna, brata swego, by siłą przekonać do własnych świętości.   To wojna jest muzyką dziś władzy i wiary – wojny, której obecnie już nikt nie wygrywa. Może Boży świat nasz jest już zbyt stary i diabeł nam teraz do tańca przygrywa.   A przecież wiara nie umiera nigdy, choć często ją tłumi pycha i trwoga. Gdy człowiek w człowieku odnajdzie sumienie, to diabły przestaną udawać Boga.   Leszek Piotr Laskowski
    • @karenka   Ślicznie    Kochać bliźniego swego... Kochać stworzony świat    cena istnienia    Pozdrawiam serdecznie Miłego dnia 
  • Najczęściej komentowane

• Dodaj nową pozycję...