Messalin_Nagietka Opublikowano 2 Września 2007 Autor Zgłoś Opublikowano 2 Września 2007 wiersz powstał dzięki opowieści Christine i tego w co wzrok zakotwiczy. Dziękuję Christineł z dala od wczoraj jeszcze wzrok odwraca i uśmiech potem człowiek człowiekowi szemrze jak kupił w Pewexie i kaca leczył gold wasser czy jak sąsiadowi było nie było lecz się piło po to by rzeczywistość ubarwić na złoto żółto niebiesko - bo czerwono - biało szarość plamiła od Gdańska po góry z których niewiele do dzisiaj zostało gnatem karpackim bez sudeckiej skóry kotlin i wyżyn których w polsze pestki ograniczenie wspomnień do czterdziestki i nie zatrzymuj się i choćby narzut pod kamienicą rzucili jak dawniej rzecz nie dotyczy elektromontażu labro i willa i pamiętać prawnie nosi - gold wasser Pewex i zielone parking - usiądę z przeszłości ochłonę. ------------------------------------------- zobaczcie sami:http://images23.fotosik.pl/73/51ca1249d9048593med.jpg
Lena Achmatowicz Opublikowano 3 Września 2007 Zgłoś Opublikowano 3 Września 2007 "czy jak trunkowi było nie było lecz się piło po to" tu coś nie pasuje. ale całość przyjemna. pozdrawiam
Messalin_Nagietka Opublikowano 3 Września 2007 Autor Zgłoś Opublikowano 3 Września 2007 Zaloguj się, aby zobaczyć zawartość. to co Leno proponujsze, jestem otwarty MN
Messalin_Nagietka Opublikowano 3 Września 2007 Autor Zgłoś Opublikowano 3 Września 2007 Zaloguj się, aby zobaczyć zawartość. jak bardzo ciekawe? MN
Lena Achmatowicz Opublikowano 3 Września 2007 Zgłoś Opublikowano 3 Września 2007 Zaloguj się, aby zobaczyć zawartość. to co Leno proponujsze, jestem otwarty MN ja bym trunkowi na sąsiadowi zminiła. jakoś bardziej kompatybilnie z dalszą częścią. oj, no ja też jestem otwarta. lenka
Messalin_Nagietka Opublikowano 3 Września 2007 Autor Zgłoś Opublikowano 3 Września 2007 Zaloguj się, aby zobaczyć zawartość. to co Leno proponujsze, jestem otwarty MN ja bym trunkowi na sąsiadowi zminiła. jakoś bardziej kompatybilnie z dalszą częścią. oj, no ja też jestem otwarta. lenka ale "gold wasser" to trunek więc takie pytanko w środku odnośnie trunku gdańskiego sąsiadowi jakoś ni w to ni w tamto MN ps. gold wasser to jest wódka na kaca, obecnie podrabiana oj podrabiana
Lena Achmatowicz Opublikowano 3 Września 2007 Zgłoś Opublikowano 3 Września 2007 Zaloguj się, aby zobaczyć zawartość. ja bym trunkowi na sąsiadowi zminiła. jakoś bardziej kompatybilnie z dalszą częścią. oj, no ja też jestem otwarta. lenka ale "gold wasser" to trunek więc takie pytanko w środku odnośnie trunku gdańskiego sąsiadowi jakoś ni w to ni w tamto MN ps. gold wasser to jest wódka na kaca, obecnie podrabiana oj podrabiana Messo, ale ja wiem co to golden wasser, swego czasu na to się mówiło złota rybka. ja tam żadnych czech życzeń nigdy nie miałam. nie chodziło mi o znaczenia, a o budowę, którą załapałam (właśnie to pytanko) i już wsio haraszo. kawa czyni swoje. no, jak widzisz jestem wręcz przebardzo otwarta. pozdrawiam Cię jak nie wiem co ;)
tadmi Opublikowano 3 Września 2007 Zgłoś Opublikowano 3 Września 2007 Zaloguj się, aby zobaczyć zawartość. Czy Pan, Mistrzu, nie wyczuł tu jakiegoś braku? Jedna zgłoska, a żal.
Messalin_Nagietka Opublikowano 3 Września 2007 Autor Zgłoś Opublikowano 3 Września 2007 Zaloguj się, aby zobaczyć zawartość. ale "gold wasser" to trunek więc takie pytanko w środku odnośnie trunku gdańskiego sąsiadowi jakoś ni w to ni w tamto MN ps. gold wasser to jest wódka na kaca, obecnie podrabiana oj podrabiana Messo, ale ja wiem co to golden wasser, swego czasu na to się mówiło złota rybka. ja tam żadnych czech życzeń nigdy nie miałam. nie chodziło mi o znaczenia, a o budowę, którą załapałam (właśnie to pytanko) i już wsio haraszo. kawa czyni swoje. no, jak widzisz jestem wręcz przebardzo otwarta. pozdrawiam Cię jak nie wiem co ;) ok - złotorybkowo - zmienię więc na sąsiadowi, ale to zmieni duuuuuuużo MN
Messalin_Nagietka Opublikowano 3 Września 2007 Autor Zgłoś Opublikowano 3 Września 2007 Tadmi - dzięki, hi, mistrz słucha słucha i poddaje się, hihihihihi tak, zmienię, macie oboje-obie(?) rację MN
Pan poeta Opublikowano 3 Września 2007 Zgłoś Opublikowano 3 Września 2007 lubę dopracowane wiersze, lubię ten wiersz):
Messalin_Nagietka Opublikowano 3 Września 2007 Autor Zgłoś Opublikowano 3 Września 2007 Zaloguj się, aby zobaczyć zawartość. miło mi to słyszeć Panie Poecie MN
Marlett Opublikowano 4 Września 2007 Zgłoś Opublikowano 4 Września 2007 Messa! Zakotwiczam na chwilę:)) nosi - gold wasser Pewex i zielone parking - usiądę z przeszłości ochłonę. Ochłonął by człowiek ale nie dadzą:)) Ciekawa inspiracja , Twoje pióro wszystko wytrzyma. Słońca.
Ewa_Kos Opublikowano 4 Września 2007 Zgłoś Opublikowano 4 Września 2007 Z przeszłości się nie da ochłonąć - co się wspomni, to powraca;takie Pewexy na ten przykład - jak żywe przed oczami:)) Toż to szczyt marzeń, tyle dobra - teraz to samo ale na innych zasadach i czy jest lepiej? Fajnie poczytać, przypomnieć, porównać:))) Pozdrawiam Autora:))))
Messalin_Nagietka Opublikowano 4 Września 2007 Autor Zgłoś Opublikowano 4 Września 2007 Zaloguj się, aby zobaczyć zawartość. czasem te pióro pęka gdy tego chce piosenka, hi dzięki Marlett za wizytę - Słoneczko obijam MN
Messalin_Nagietka Opublikowano 4 Września 2007 Autor Zgłoś Opublikowano 4 Września 2007 Zaloguj się, aby zobaczyć zawartość. ale w Gdańsku ważnieszejsza była baltona o niej też kiedyś napiszę, dzięki Ewo za wizytę MN
adam sosna Opublikowano 5 Września 2007 Zgłoś Opublikowano 5 Września 2007 na mojej ulicy był piękny obraz proszku (podobno do prania) na trzy a może i cztery piętra wysoki i podpis na piętro: Radion Extra - sam pierze nawet Hitler mu rady nie dał dopiero tynk spadł za PIS-u :):):)
Messalin_Nagietka Opublikowano 5 Września 2007 Autor Zgłoś Opublikowano 5 Września 2007 Zaloguj się, aby zobaczyć zawartość. Adam opisz to warto z mottem: "tyle z zapisu co i z pisu" dzięki za wejrzenie MN
Jimmy_Jordan Opublikowano 8 Września 2007 Zgłoś Opublikowano 8 Września 2007 technicznie ostatnia słabsza ;) i tak jak gdyby mniej tu ekspresji, to tyle świeżym okiem - nieprzyzwyczajonym - patrzę, więc może coś na rzeczy. Ale dowcip jest i plus się należy. pozdrawiam Jimmy
Rekomendowane odpowiedzi