Skocz do zawartości
Polski Portal Literacki

Muminek

Rekomendowane odpowiedzi

zanim zdecydowałam się jak mam o tych osobach napisać, przerabiałam różne wersje. ta wydała mi się nie tyle doskonała co przystępna, bo każdy może wejść w interent i uzyska obszerne info o tym zespole. może dlatego, że wiem na temat tego zespołu sporo tak trudno jest mi napisać o tym inaczej.

jola :)

nawet nie wiesz jak trudno jest napisać wiersz o tym o czym ja próbowałam. tak jak leśnik czy inny człowiek, który na co dzień obcuje z przyrodą i wie jak jest doskonała będzie miał trudności z jej opisaniem, tak i ja napotykałam trudności w napisaniu o tym zespole.

jola :)

nie wyszlo , moze zbyt bliski Tobie temat. i nie o konstrukcje mi chodzi ale o sens.

Z umysłem dwunastolatka
Zdolny i szczęśliwy
Żyje w beztroskim
Świecie dziecka
Otoczony opieką
Uczęszcza na terapię
Rozwija zainteresowania
Pamięć, koordynację
Za okazane serce
Daje najszczerszą miłość

beztroski świat dziecka...zapominamy ze dwunastolatek na masę problemów (nie mów mi że moje problemy są głupie one po prosty są - nie wiem skąd ale zostało w). Świat przedstawiony na beztroski nie wygląda, raczej kojarzy mi się szklany klosz, chroniący przed światem.

Uczęszcza na terapię
Rozwija zainteresowania
Pamięć, koordynację

to już pobożne życzenia "tera para petów" bo nie sądze by zawsze to cieszyło i dawało efekty .

inny temat to serce, znam ludzi "pracujących" których znieczulica osiagneła poziom dyskwalifikujący do pracy z upośledzonymi...i ci również nie zawsze odpłacają miłością.
temat bardzo trudny ale z możliwoscią przedstawienia z wielu perspektyw
a swoją drogą to skojarzyło mi się to również z alkoholikami którzy przestają pic;) dużo sie zgadza;)
pozdrawiam.
odtwarzacz twarzy