Alicja Czekaj Opublikowano 22 Sierpnia 2007 Autor Zgłoś Opublikowano 22 Sierpnia 2007 Zobaczyłam go pierwszy raz w Twoich oczach wtedy Ty W nieznajomym geście Ukryłaś je Fala nieporozumień Purpurą zalała zieleń dni Zimnem szyte chwile rozdarły mój spokój Poszłaś przed siebie Pamięć jak grzech nie pozwala usnąć
Pancolek Opublikowano 22 Sierpnia 2007 Zgłoś Opublikowano 22 Sierpnia 2007 *Fala nieporozumień Purpurą zalała zieleń dni Nie podoba mi się ta strofka, a reszta hmmm... jeśli dobrze zrozumiałem, peel'em jest córka, której zmarła matka. Jak dla mnie taki plusik z minusikiem. Plusik za klimat (moje subiektywne doznania), a minusik za całościowy dobór słów; chwilami nie udźwignął potencjału, moim zdaniem. Pancolek pozdrawia :)
Alicja Czekaj Opublikowano 22 Sierpnia 2007 Autor Zgłoś Opublikowano 22 Sierpnia 2007 Zaloguj się, aby zobaczyć zawartość. Nie, nikt nikomu nie zmarł (uff...), trochę nie tak zrozumiałeś Pancolku :) Dziękuję za opinię, biorę pod uwagę Twoje sugestie. Pozdrawiam.
Pancolek Opublikowano 22 Sierpnia 2007 Zgłoś Opublikowano 22 Sierpnia 2007 To są właśnie nadinterpretacje Pancolkowe :D W życiu mu cholernie uwierają ;)) Pozdrawiam ciepło.
Alicja Czekaj Opublikowano 22 Sierpnia 2007 Autor Zgłoś Opublikowano 22 Sierpnia 2007 Zaloguj się, aby zobaczyć zawartość. Uuuu jak ja nie lubie, jak mnie cos uwiera :) :P Dziekuje za odwiedzinki i rowniez goraco pozdrawiam :)
Anna Siedem Opublikowano 22 Sierpnia 2007 Zgłoś Opublikowano 22 Sierpnia 2007 Rzeczywiście można tak odebrać ten wiersz, że mama umarła, ale może niekoniecznie fizycznie, może raczej pewne relacje stały się martwe? (każdy ma prawo rozumieć inaczej) Bo co mogą znaczyć słowa: Zimnem szyte chwile rozdarły mój spokój Ciekawy wiersz, podoba mi się, głęboki w treści, a technicznie czy można mu coś zarzucić? Może co nieco, ale to wcale nie umniejsza jego wartości. Pozdrawiam
Alicja Czekaj Opublikowano 23 Sierpnia 2007 Autor Zgłoś Opublikowano 23 Sierpnia 2007 Zaloguj się, aby zobaczyć zawartość. Dziekuje za bardzo ladny komentarz :) Oczywiscie, interpretacja moze byc rozna.Zreszta co to za wiersz, jesli jest jednoznaczny? Ale tak naprawde chodzi nie o smierc, a o narodziny. Narodziny niepewnosci, ktora w pewnym momencie zycia zmienila je na zawsze. Pozdrawiam.
Marlett Opublikowano 23 Sierpnia 2007 Zgłoś Opublikowano 23 Sierpnia 2007 Alicjo! Fala nieporozumień Purpurą zalała zieleń dni Zimnem szyte chwile rozdarły mój spokój W te strofy wdarło się nieco patosu, ale za to ciekawa pointa ,wiele mówiąca. PozdrawiaM.
Alicja Czekaj Opublikowano 23 Sierpnia 2007 Autor Zgłoś Opublikowano 23 Sierpnia 2007 Zaloguj się, aby zobaczyć zawartość. Tak, zgadzam sie, za duzo w nich patosu. Ale to wyraz mojej wszedobylskiej egzaltacji :) Pozdrawiam i dziekuje za poswiecona chwilke.
Czarna Perła Opublikowano 24 Sierpnia 2007 Zgłoś Opublikowano 24 Sierpnia 2007 Zaloguj się, aby zobaczyć zawartość. zgadzam się z Anią. pozdrawiam cz.p.
Alicja Czekaj Opublikowano 24 Sierpnia 2007 Autor Zgłoś Opublikowano 24 Sierpnia 2007 Zaloguj się, aby zobaczyć zawartość. Dziekuje za odwiedziny.Pozdrawiam.
marta_sawicka Opublikowano 24 Sierpnia 2007 Zgłoś Opublikowano 24 Sierpnia 2007 ja tez odbieram ten wiersz jak jakies nieporozumienie miedzy matka a corka i tak bywa czasami trafnie pokazane uczucia podoba mi sie:)))))))
Alicja Czekaj Opublikowano 25 Sierpnia 2007 Autor Zgłoś Opublikowano 25 Sierpnia 2007 Zaloguj się, aby zobaczyć zawartość. A dziekuje, dziekuje. Pozdrawiam cieplo.
były__premier Opublikowano 25 Sierpnia 2007 Zgłoś Opublikowano 25 Sierpnia 2007 do pamiętniczka proszę to schowac;) pozdry
Alicja Czekaj Opublikowano 25 Sierpnia 2007 Autor Zgłoś Opublikowano 25 Sierpnia 2007 Zaloguj się, aby zobaczyć zawartość. A nie posiadam.
były__premier Opublikowano 25 Sierpnia 2007 Zgłoś Opublikowano 25 Sierpnia 2007 Zaloguj się, aby zobaczyć zawartość. A nie posiadam. proszę założyć;)
Alicja Czekaj Opublikowano 25 Sierpnia 2007 Autor Zgłoś Opublikowano 25 Sierpnia 2007 Zaloguj się, aby zobaczyć zawartość. Takiej odpowiedzi sie spodziewalam ;) wyczuwam zlosliwosc ;) Dlaczego?
Alicja Czekaj Opublikowano 25 Sierpnia 2007 Autor Zgłoś Opublikowano 25 Sierpnia 2007 Zaloguj się, aby zobaczyć zawartość. A nie posiadam. proszę założyć;) No, myslalam, ze sie wypowiesz, ze napiszesz cos w stylu : "Alicjo, to nie jest dobry text. Rozzalona 15 latka pisze w pamietniku, a lezki rozmazuja swiezy atrament. " ;) :D:D:D A tu cisza.
Rekomendowane odpowiedzi