Madonna Opublikowano 22 Sierpnia 2007 Autor Zgłoś Opublikowano 22 Sierpnia 2007 w skruszonych myślach dnia kolorowe ryby szumnych ulic znikają szorstką łuską w cieniu bram spotkania znikają by powrócić jak zamyślenie pod palcami blasku zgaszonej świecy w mroku szarej ciszy twarz chowana za zasłoną zamyślenia w okiennicach dusznego życia spogląda na nas by pewną być zapatrzenia w skruszonych myślach – z tej układanki zbiera wspomnienia w fotografie deszczu szat zagrajmy w nią jeszcze raz w te niepoważną grę – tak od niechcenia znajdź jej znaczenia w kwiecistych kartach lat... milczenie- oczyszczeniem czasu nieba z hebanu kasztanowe spojrzenie- skupienie na roli miłowania i wiecznego radowania z oczu... spoglądasz tak... ja widzę, – bo chcę słowa niewypowiedziane i Twa twarz zamyślona
kaja-maja28 Opublikowano 22 Sierpnia 2007 Zgłoś Opublikowano 22 Sierpnia 2007 Myślę ,że jest tu kilka strof ujetych,jakby nie z tego wiersza Twarzy i tak nie schowasz za za słonką w słońcu czy przy lampie I tak ją zobaczysz. Pozdrawiam milutko
Madonna Opublikowano 26 Sierpnia 2007 Autor Zgłoś Opublikowano 26 Sierpnia 2007 Troszkę niezrozumiałaś ..ale o tak miło,że komentarz się pojawił... :)
Rekomendowane odpowiedzi