Waldemar Talar Opublikowano 11 Sierpnia 2007 Autor Zgłoś Opublikowano 11 Sierpnia 2007 płyną wzdłuż trzciny między dwoma pięknami cztery brzydoty
Waldemar Talar Opublikowano 12 Sierpnia 2007 Autor Zgłoś Opublikowano 12 Sierpnia 2007 Zaloguj się, aby zobaczyć zawartość. osobiście wolę aby w haiku (w jego obrazie ) nie brał udział człowiek, choć zdaje sobie sprawę że dużo jest zwolenników takich haików. a w moim haiku widać wyraźnie dwa dorosłe łabędzie oraz ich potomstwo., dzięki za wizytę Marianna. pozdrawiam Waldemar
Rafał_Leniar Opublikowano 12 Sierpnia 2007 Zgłoś Opublikowano 12 Sierpnia 2007 Zaloguj się, aby zobaczyć zawartość. Sympatyczne. Choć jak to niektórzy mówią "heretyckie". No ale taki zapis haiku też ma swoich miłośników. Pozdrawiam.
Waldemar Talar Opublikowano 12 Sierpnia 2007 Autor Zgłoś Opublikowano 12 Sierpnia 2007 Zaloguj się, aby zobaczyć zawartość. Sympatyczne. Choć jak to niektórzy mówią "heretyckie". No ale taki zapis haiku też ma swoich miłośników. Pozdrawiam. dzięki za wgląd, lecz dlaczego heretyckie tego nie pojmuje. pozdrawiam Waldemar
Rafał_Leniar Opublikowano 12 Sierpnia 2007 Zgłoś Opublikowano 12 Sierpnia 2007 Zaloguj się, aby zobaczyć zawartość. Hm. Można polemizować. Myślę, że mało jest w oryginalnej poezji haiku czegoś w stylu "przenośni". Tam ponoć mają być proste słowa. Bez tzw. "udziwnień". "Dwa piękna" są łabędziami, tak? Nie posiadam aż tak dużej wiedzy na ten temat, ale wydaje mi się, że w oryginale byłyby to po prostu "łabędzie". Mimo to, dla mnie - sympatyczny utwór. Pozdrawiam.
Waldemar Talar Opublikowano 13 Sierpnia 2007 Autor Zgłoś Opublikowano 13 Sierpnia 2007 Wszystkim którzy tu wpadli bardzo dziękuje. pozdrawiam waldemar
Boskie Kalosze Opublikowano 15 Sierpnia 2007 Zgłoś Opublikowano 15 Sierpnia 2007 Zaloguj się, aby zobaczyć zawartość. Piękno - Brzydota... czy coś takiego istnieje bez nas? Wartościowanie wykorzystane w tym obrazku opiera się na baśni Andersena, a przez to ma się nijak do Przyrody. Warto przebudować, bez odautorskiego opiniowania o czymś. Jeszcze raz zacytuję definicję haiku: "Haiku jest związane z filozofią zen, która w sztuce zakłada operowanie paradoksem, subtelność, estetyczny minimalizm i wyzbycie się własnego ja." Pozdrawiam.
Waldemar Talar Opublikowano 15 Sierpnia 2007 Autor Zgłoś Opublikowano 15 Sierpnia 2007 Zaloguj się, aby zobaczyć zawartość. Piękno - Brzydota... czy coś takiego istnieje bez nas? Wartościowanie wykorzystane w tym obrazku opiera się na baśni Andersena, a przez to ma się nijak do Przyrody. Warto przebudować, bez odautorskiego opiniowania o czymś. Jeszcze raz zacytuję definicję haiku: "Haiku jest związane z filozofią zen, która w sztuce zakłada operowanie paradoksem, subtelność, estetyczny minimalizm i wyzbycie się własnego ja." Pozdrawiam. jednym słowem mówiąc nikt nie powinien w tym dziale wklejać swoich utworów , bo prawie wszystkie utwory nie spełniają wyżej zacytowanej definicji.
Rekomendowane odpowiedzi