egzegeta Opublikowano 28 Lipca 2007 Autor Zgłoś Opublikowano 28 Lipca 2007 korzenie na dwieście lat długie więzy tradycja los twardy pień koronę trzyma wszystkie gałęzie w jedności owocuje dobrze choć pasożyty niszczą wichury próbują nagiąć proste przeciwności hartują w dobrym bycie i złym zawsze dąży ku górze a późną jesienią jeszcze wyżej tylko liście w dół 27 lipca 2007 1
Waldemar Talar Opublikowano 28 Lipca 2007 Zgłoś Opublikowano 28 Lipca 2007 ciekawy wiersz,ma w sobie tyle mądrości. ja bym nic więcej z nim nie kombinował. Waldemar
Marlett Opublikowano 28 Lipca 2007 Zgłoś Opublikowano 28 Lipca 2007 Egzegeto! a późną jesienią jeszcze wyżej tylko liście w dół Jeśli drzewo silne, na wiosne będą nowe liście, a o odpowiedniej porze dojrzeją nowe owoce. Serdrczności.
Judyt Opublikowano 28 Lipca 2007 Zgłoś Opublikowano 28 Lipca 2007 gałęzie w jedności a liście w dół, ciekawy obraz, pozdrawiam
egzegeta Opublikowano 29 Lipca 2007 Autor Zgłoś Opublikowano 29 Lipca 2007 Waldku a właśnie, że czekam na techniczne poprawki- bo mi coś uwiera, tylko nie wiem co :) Marlettko - są drzewa, co tylko jedna wiosna i jedna im pisana jesień :) Judytko - ano :) Dzięki serdeczne, żeście byli, szkoda że kawa niedopita
Mr.Suicide Opublikowano 29 Lipca 2007 Zgłoś Opublikowano 29 Lipca 2007 jak czytałem w głowie powstał mi taki obrazek konserwatywnej 'rodzinki', która dzięki jedności pnie się do przodu. owszem zdarza się, że co jakiś czas wyrośnie chwast, którego należy się prędko pozbyć, ale jeśli 'rodzina' tworzy dość zgrany kolektyw, przyzwoicie ze sobą współpracują, to nie powinno być żadnych problemów, aby wyrwać chama i znowu ruszyć do przodu. 'rodzina' to dość względny termin. równie dobrze może to byc kraj, czy grupka znajomych. takie moje drobniutkie przemyślenia. ciekawy wiersz, egzegeto. dobrze, że warsztat nie zszedł jeszcze do reszty na psy. pozdrawiam.
egzegeta Opublikowano 29 Lipca 2007 Autor Zgłoś Opublikowano 29 Lipca 2007 Zaloguj się, aby zobaczyć zawartość. miał być sens ukryty lecz prawdziwy a tu wszystko rozszyfrowane:)) Dzięki Ci - dokładnie tak. ale te zgrzyty między wersami .. :( Pozdrawiam
Czarna Perła Opublikowano 29 Lipca 2007 Zgłoś Opublikowano 29 Lipca 2007 jestem tu w pośpiechu...na pewno wrócę i przyjrzę się bardziej wierszowi... cz.p.
egzegeta Opublikowano 30 Lipca 2007 Autor Zgłoś Opublikowano 30 Lipca 2007 Zaloguj się, aby zobaczyć zawartość. ..dobrze byłoby i wypadałoby pomóc :) Pozdrawiam serdecznie :)
Czarna Perła Opublikowano 30 Lipca 2007 Zgłoś Opublikowano 30 Lipca 2007 zawsze bardzo się stresuję, gdy mam coś skomentowac...bo ja zawsze mam wrażenie, że wszyscy na forum się znają tylko nie ja... więc moja subiektywna opinia jest taka: pierwszą strofkę bym zostawiła, podoba sie i dobrze zapowiada:) w drugiej widze pewną niezgodność "dobrze owocuje -> ono-drzewo owocuje (..) przeciwności je hartują" -> je- gałęzie? i tu nie wiem czy jest obiektem drzewo, czy gałęzie, czy jedno i drugie i tak miało być, żeby samemu się domyślić ? "a późną jesienią jeszcze wyżej tylko liście w dół " -> ładnie wieńczy wiersz... ładny obrazek:) cz.p.
egzegeta Opublikowano 30 Lipca 2007 Autor Zgłoś Opublikowano 30 Lipca 2007 Zaloguj się, aby zobaczyć zawartość. Perełko dla mnie ważne jest indywidualne, subiektywne odczucie każdego czytającego wiersz. Inna para kaloszy to sprawy "techniczne", w tej materii jestem cienki :) odnośnie do Twojej uwagi wiadomo, że drzewo ale wyrzuciłem to "je" i powinno też być dobrze. Dziękuję Ci bardzo Perełeczko i pozdrawiam serdecznie
egzegeta Opublikowano 31 Lipca 2007 Autor Zgłoś Opublikowano 31 Lipca 2007 Zaloguj się, aby zobaczyć zawartość. miło :)
Krzysztof Adam Meler Opublikowano 31 Lipca 2007 Zgłoś Opublikowano 31 Lipca 2007 Zaloguj się, aby zobaczyć zawartość. Wiersz niemalże fantazmatyczny. Pełen jakichś sugestii, dążeń sprytnie przysłoniętych liśćmi. Kolejny wspaniały okaz lirycznej oranżerii (niby pospolitej, ale nie do końca). Tyle;) Pozdrawiam - K.A.M.
egzegeta Opublikowano 31 Lipca 2007 Autor Zgłoś Opublikowano 31 Lipca 2007 Zaloguj się, aby zobaczyć zawartość. no powiedzmy, że coś koło tego :) Dzięki
Rekomendowane odpowiedzi