Mr._Żubr Opublikowano 27 Lipca 2007 Autor Zgłoś Opublikowano 27 Lipca 2007 Mam dylemat. Jeśli opublikuję jakiś wiersz na forum, to czy wolno mi opublikować go w innym miejscu na Sieci, np. innym forum, lub na łamach jakiegoś e-zinu?
Miłka Maj Opublikowano 27 Lipca 2007 Zgłoś Opublikowano 27 Lipca 2007 A kto Ci broni? Podpisywałeś kontrakt z orgią? Twój wiersz - rób z nim co chcesz.
Mr._Żubr Opublikowano 27 Lipca 2007 Autor Zgłoś Opublikowano 27 Lipca 2007 A jeśli admin jednego forum zobaczy ten sam utwór gdzie indziej, nie posądzi mnie o naruszanie praw autorskich? W końcu jaką ma gwarancję, że to publikacja tej samej osoby, a nie xero z innego forum?
Krzysztof Adam Meler Opublikowano 27 Lipca 2007 Zgłoś Opublikowano 27 Lipca 2007 Cytyję teraz za "Regulaminem www.poezja.org": Właścicielem wierszy jest osoba, która posiada dostęp do konta noszącego godło właściciela, tj. login i hasło w systemie www.poezja.org; [za: art. 6 ust g wymienionego wyżej regulaminu]. Prawa autorskie są atrybutem autora utworu, a więc, nie tylko w świetle zasad tej strony, ale również prawa polskiego i związanej z przytoczonym przez autora postu problemem, tego, który umieszcza wiersz na tym forum. Słuszna jest zatem odpowiedź Mikołaja. Publikowane utwory nie mogą jedynie poruszać treści wulgarnych, faszystkowskich etc. O tym także opowiada wyżej wspomniany "Regulamin". Pozdrawiam - K.A.M.
Mr._Żubr Opublikowano 27 Lipca 2007 Autor Zgłoś Opublikowano 27 Lipca 2007 Hmm... więc mogę publikować, co chcę, gdzie chcę, ile razy chcę... Dzięki za pomoc w wyjaśnieniu tej kwestii. Pozdrawiam
Krzysztof Adam Meler Opublikowano 27 Lipca 2007 Zgłoś Opublikowano 27 Lipca 2007 Co więcej, jeśli w regulaminach innych stron o podobnej działalności, przeczące temu, co napisałem powyżej, możesz pomijać je bez uwagi. Słyszałem, że istnieją serwery, które piszą w zbiorach zasad: "tylko tu albo wszędzie, ale nie tu". Jest to sprzeczne z sentencją ustawy o prawach autorskich, dostępnej w odpowiednim "Dzienniku Ustaw". Pozdrawiam.
Patryk_Nikodem Opublikowano 27 Lipca 2007 Zgłoś Opublikowano 27 Lipca 2007 Zaloguj się, aby zobaczyć zawartość. Ty sobie jakieś żarty stroisz?
Mr._Żubr Opublikowano 27 Lipca 2007 Autor Zgłoś Opublikowano 27 Lipca 2007 Chciałem po prostu mieć pewność.
Maciek S Opublikowano 27 Lipca 2007 Zgłoś Opublikowano 27 Lipca 2007 Pewność to nic złego. Język jest po to, żeby pytać, nawet bez sensu, a nie żeby uciekał do d...! Trzym się bratku! Maciek.
Jacek_Suchowicz Opublikowano 27 Lipca 2007 Zgłoś Opublikowano 27 Lipca 2007 Zawsze poruszam tematy banalne gdyż wydają się najciekawsze. Zresztą co to jest banał? Dla jednych banałem jest cały świat dla innych słowo "kocham" a dla większości banały prawie nie istnieją Proszę pisać i nie filozofować:))) Pozdrawiam
Mr._Żubr Opublikowano 27 Lipca 2007 Autor Zgłoś Opublikowano 27 Lipca 2007 Dzięki za wsparcie mojej banalności:) Pozdrawiam
Messalin_Nagietka Opublikowano 28 Lipca 2007 Zgłoś Opublikowano 28 Lipca 2007 nie przejmaj się tym akuratno w ten sposób MN
Rekomendowane odpowiedzi