Messalin_Nagietka Opublikowano 25 Lipca 2007 Autor Zgłoś Opublikowano 25 Lipca 2007 nie jestem ślepcem ani kuternogą bym się o gwiazdy potykać miał kiedy i w oka mgnieniu zrozumieć przestrzenie w których rozbłyskiem istnienie pisane nienamacalnym dla chcącego odczuć jest brak płaszczyzny a brakiem cień z którym w niezmiennym czasie i polu współ dzielnym obieg zamknięty daremni wyczyny i póki księżyc kantem nocy bywa poza spełnieniem i pełnią widoku odczuwam przyszłość jak nadejście świtu ziemski to zwyczaj górowania myśli nie ślepcem ani nie mogącym chodzić mało poznanym biegiem informacji szarpię umysłem by jak ze skarbonki móc drobne zebrać całości nie rozbić lecz sama pęka rama wyobraźni i zlewa jasność na pi oko prawdy kalecząc rządnych poznania do czasu lepiej być ślepcem albo kuternogą
Jimmy_Jordan Opublikowano 25 Lipca 2007 Zgłoś Opublikowano 25 Lipca 2007 Jest taka opcja dla zbyt ogarniętych chęcią poznania, "wiem, że nic nie wiem" - i o to w tekście idzie, bardzo starannie i logicznie prowadzony wiersz. Dobrze, że to górowanie to tylko ziemski zwyczaj, nie dotyczy składów słonecznych, które zdają się same za siebie krzyczeć "wiem że nic nie wiem". mistrzostwo świata pozdrawiam Jimmy ps wiem czego szukałeś, braku rymów, zgub jeszcze rytm, a wtedy kto wie... siakiś potwór poezji powstanie ( i o to się modlę) zdrowiw!
Messalin_Nagietka Opublikowano 25 Lipca 2007 Autor Zgłoś Opublikowano 25 Lipca 2007 Zaloguj się, aby zobaczyć zawartość. mówisz "kto wie.." jak nie wie tu jest nasza fizyczność popatrz na cień jak się wygrzewa na myśli albo w wietrze pozdriw MN
Cecylia Pierugg Opublikowano 26 Lipca 2007 Zgłoś Opublikowano 26 Lipca 2007 zachwyca... :) pozdrawiam
JacaM Opublikowano 26 Lipca 2007 Zgłoś Opublikowano 26 Lipca 2007 poznanie nas wyleczy ze ślepoty i koślawości;-) nie jestem chyba ślepy, ale miło się czytało
Messalin_Nagietka Opublikowano 26 Lipca 2007 Autor Zgłoś Opublikowano 26 Lipca 2007 Zaloguj się, aby zobaczyć zawartość. Wiersz w wierszu. Pozdrawiam. dzięki za wyszczególnienie Sokratexie MN
Messalin_Nagietka Opublikowano 26 Lipca 2007 Autor Zgłoś Opublikowano 26 Lipca 2007 Zaloguj się, aby zobaczyć zawartość. Cecylio - co dokłądnie zachwyca? pliiis o odpowiedź MN
Messalin_Nagietka Opublikowano 26 Lipca 2007 Autor Zgłoś Opublikowano 26 Lipca 2007 Zaloguj się, aby zobaczyć zawartość. a ja powoli ślepnę, hi, kurza slepota a może starość? MN
Lilianna Szymochnik Opublikowano 26 Lipca 2007 Zgłoś Opublikowano 26 Lipca 2007 Wita!Messalinie,a gdzież się to podziewał mistrzu - z 14-Maja. Mopków nowych to szukałeś? po nocach w te skrzydła. Widzę,że już po orbitach krążysz jakby Tobie Ziemia przeszkadzała. Ave!
Messalin_Nagietka Opublikowano 26 Lipca 2007 Autor Zgłoś Opublikowano 26 Lipca 2007 Zaloguj się, aby zobaczyć zawartość. nad morzem byłem - Lilianno a co tak dokładnie wiesz skądyś ja? MN
Messalin_Nagietka Opublikowano 26 Lipca 2007 Autor Zgłoś Opublikowano 26 Lipca 2007 Zaloguj się, aby zobaczyć zawartość. zdjęcia zwykle umiejscowione w necie pokazują mnie sprzed dobrych paru lat choć jedno jedyne - a czemu akurat tak przy mnie skakałaś, jeśli można spytać? MN
Messalin_Nagietka Opublikowano 26 Lipca 2007 Autor Zgłoś Opublikowano 26 Lipca 2007 Zaloguj się, aby zobaczyć zawartość. ok - no tak, hi, pozdrów obie córki Lilianno, miło mi MN
Messalin_Nagietka Opublikowano 26 Lipca 2007 Autor Zgłoś Opublikowano 26 Lipca 2007 Zaloguj się, aby zobaczyć zawartość. ok - Jerzy, tak lepiej? MN
Lilianna Szymochnik Opublikowano 26 Lipca 2007 Zgłoś Opublikowano 26 Lipca 2007 To napisz lepszy człowieku; "który się kulą nie kłaniał".--> oyeyku. Pozdrawiam Ciebie Messalinie i życzę dalszej Weny twórczej. Salve!
Messalin_Nagietka Opublikowano 26 Lipca 2007 Autor Zgłoś Opublikowano 26 Lipca 2007 Zaloguj się, aby zobaczyć zawartość. wiesz Oyey, a mrugnij se ze 30 razy "oba oczyma" zobaczysz gwiazdki, albo co insze, to będą następstwa rozbłysków zderzających się ładunków elementarnych, w szczególności neutrin, nawet pod ziemią, na głębokościach górnicy ten efekt przeżywają, wiesz pewnie, że nic nie jest ciągłe, że wymyślono paczki falowe, poskrob se więc po swym LCD ekranie, tam też cos rozbłyśnie, litość ogarnia jaki Ty madry albo mądry? ech, mudny jesteś jak defekt masy MN
Messalin_Nagietka Opublikowano 27 Lipca 2007 Autor Zgłoś Opublikowano 27 Lipca 2007 Zaloguj się, aby zobaczyć zawartość. wiesz Oyey, a mrugnij se ze 30 razy "oba oczyma" zobaczysz gwiazdki, albo co insze, to będą następstwa rozbłysków zderzających się ładunków elementarnych, w szczególności neutrin, nawet pod ziemią, na głębokościach górnicy ten efekt przeżywają, wiesz pewnie, że nic nie jest ciągłe, że wymyślono paczki falowe, poskrob se więc po swym LCD ekranie, tam też cos rozbłyśnie, litość ogarnia jaki Ty madry albo mądry? ech, mudny jesteś jak defekt masy MN a ty jesteś defekt nie powiem czego żeby nie obrażać zastanów się, jak brzmi to co tworzysz? brzmi sztucznie. naginasz treść do formy, bo owa treść do tej formy miejscami nie pasuje. i stąd te szyki dziwaczne. to grzech. przecież nie powiesz mi że ów szyk to zabieg artystyczny. ja już pomijam że wiersz niezrozumiały dla nikogo to wiersz absurdalny i niepotrzebny artysta to może Ty jesteś i tworzysz jakieś tam środki artystyczne - u mnie całość wynika z prób pasowania, mylisz efekt z defektem, absurd z niepotrzebą, myślę, ze brak w Twym rozumowaniu zwięzłości co czyni, że patrzysz jakąś tam krzywizną - której takoż nie nazwę - jeśli w mym wierszu wszystko do siebie pasowałoby jak ulał - to nawet byś nie zauważył, ale skoro są nierówności to odrazu Cię ..., widzisz, nie wszystko jak po maśle, przed masłem był też świat a po? masło jełczeje, przeczytaj sobie te swoje szyki przestawne i spójrz na jaką kolwiek przestrzeń czy taka według Ciebie ulizana jak może Twoja grzywka? czy świat kończy się na Twojej dzielnicy? MN
Katarzyna Bielińska Opublikowano 27 Lipca 2007 Zgłoś Opublikowano 27 Lipca 2007 Niestety Messo, ale ten wiersz nie przypadł mi do gustu. Nie wciąga. Przy trzeciej strofie myślami byłam gdzie indziej. Po Tobie spodziewałam się naprawdę dużego lepszego utworu. Dla mnie to jest wiersz o wszystkim i o niczym. Może jesli przeczytam go jeszcze kilka, bądź kilkanaście razy, to trafi do mnie. Rzeczywiście momentami naginasz treść do formy. Przykład: nienamacalnym dla chcącego odczuć jest brak płaszczyzny a brakiem cień z którym w niezmiennym czasie i polu współ dzielnym obieg zamknięty daremni wyczyny Poza tym wkradł się tu mały błąd: nie "rządnych poznania" Messo, lecz żądnych. Pozdrawiam ciepło.
Messalin_Nagietka Opublikowano 27 Lipca 2007 Autor Zgłoś Opublikowano 27 Lipca 2007 Zaloguj się, aby zobaczyć zawartość. ok - błąd poprawiam - a jeśli chcesz cokolwiek zrozumieć, zwróć się ku reszty messkładów z pierwszej części - może i zbyt dużo fizyki i matematyki wepchałem MN
Katarzyna Bielińska Opublikowano 27 Lipca 2007 Zgłoś Opublikowano 27 Lipca 2007 Zaloguj się, aby zobaczyć zawartość. ok - błąd poprawiam - a jeśli chcesz cokolwiek zrozumieć, zwróć się ku reszty messkładów z pierwszej części - może i zbyt dużo fizyki i matematyki wepchałem MN Być może Messo. Poezja nie musi być prosta, łatwa w odbiorze. Powinna być jednak w miarę zrozumiała. Nie twierdzę, że treść tego wiersza jest zupełnie niezrozumiała, ale naprawdę można się tu troszkę zagubić.
Rekomendowane odpowiedzi