Krzysztof Adam Meler Opublikowano 24 Lipca 2007 Autor Zgłoś Opublikowano 24 Lipca 2007 O Trwogo! Ty piszesz jak poeta, któremu serce miarką zastąpili. Rymu żałuje liryczna pipeta, na oryginalność się probówka sili. O Trwogo! Żadnej w Tobie siły, która by serce wyciągnęła moje z ciepłej posady, zbyt logicznej chwili, czasem kierując i myśleniem moim. Trwogo komiczna! Jesteś Ty kobietą, która się wstydzi własnej kobiecości. Poezją tryśniesz, jeśli włożę żeton w niszę twórczości… Zmiłuj się, Trwogo, i wróć mi nadzieję, że słowa piękno w twych żyłach popłynie, że czar talentu już nie spowszednieje, a za to Piękno jeszcze kiedyś zginę!
Maciek Młynarczyk Opublikowano 24 Lipca 2007 Zgłoś Opublikowano 24 Lipca 2007 Bardzo ładny wiersz. Szczególnie podobają mi się te apostrofy do owej Trwogi. Pozdrawiam
kaja-maja28 Opublikowano 24 Lipca 2007 Zgłoś Opublikowano 24 Lipca 2007 Mnie też sie bardzo podoba. Poezja jak kobieta,trzeba ją dopieścić. Pozdrawiam milutko
Lilianna Szymochnik Opublikowano 24 Lipca 2007 Zgłoś Opublikowano 24 Lipca 2007 O człowieku! Gdzie błądzisz? serce Twoje kamień w ostępie. Uważaj bo się słowie zmylisz ugryź się w język w czynie. We mnie jest moc, nie widzisz rym za mną chodzi jeśli zechce. Jestem istotą jak Ty?czy wiesz? domysłom wybujałe sny w obrazie . W nadziei Matkę trwogi wołasz rytmu szukasz z kanarka śpiewie. W żetony pieniądze zamieniasz bawisz się wersami i w poezje. Myślami po kątach się szwendasz szukasz kwiatu paproci w szczęście. Czar talentu, ten dar nie zginiesz! Kto wie?komu jest wyrocznią zapisane. Ave!
Tomasz roman Opublikowano 24 Lipca 2007 Zgłoś Opublikowano 24 Lipca 2007 Zaloguj się, aby zobaczyć zawartość. dno..., przykro mi...
Lilianna Szymochnik Opublikowano 24 Lipca 2007 Zgłoś Opublikowano 24 Lipca 2007 Ty jesteś dno w dnie dla dna w dnie. Jeszcze parę, takich uwag smarkaczu i wylecisz z tą na zbity p..k.
Tomasz roman Opublikowano 24 Lipca 2007 Zgłoś Opublikowano 24 Lipca 2007 Zaloguj się, aby zobaczyć zawartość. prawda jest dnem..., zastanów się...
Lilianna Szymochnik Opublikowano 24 Lipca 2007 Zgłoś Opublikowano 24 Lipca 2007 Wiedzieć,że się wie, co się wie i wiedzieć że się nie wie, czego się nie wie,że się wie - oto prawdziwa wiedza.
Lilianna Szymochnik Opublikowano 24 Lipca 2007 Zgłoś Opublikowano 24 Lipca 2007 "Choć w mowie mędrców słychać prawdy powiew świeży, bądź ostrożny i prawdę dozować należy". Ave!
Tomasz roman Opublikowano 24 Lipca 2007 Zgłoś Opublikowano 24 Lipca 2007 ot tak niesobie,dno - niebios, miałem na myśli):
Lilianna Szymochnik Opublikowano 24 Lipca 2007 Zgłoś Opublikowano 24 Lipca 2007 Jak zobaczysz dno - T.romanie; to sie lepiej od niego odbij?
Rekomendowane odpowiedzi