Krzysztof Adam Meler Opublikowano 23 Lipca 2007 Autor Zgłoś Opublikowano 23 Lipca 2007 Człowiek – to talent, Co w nim płonie; Notatki trwalsze niż atrament I czas, co niknie w nim i tonie… Człowiek – to burza jest i zamęt, Który się w ciszy prędko stapia; Słowa i myśli – takie same, Razem na pamięć je przetapiasz. Człowiek – to myśli kałamarze, Które dla niego nic nie znaczą, Chyba, że pismo Obcy zmaże, Bo wtedy myśli nie wybaczą…
Tomasz roman Opublikowano 23 Lipca 2007 Zgłoś Opublikowano 23 Lipca 2007 Zaloguj się, aby zobaczyć zawartość. znasz moje wypowiedzi na twoje wiersze, bliski Ecco...
Lilianna Szymochnik Opublikowano 24 Lipca 2007 Zgłoś Opublikowano 24 Lipca 2007 Człowiek to najrozumniejsza istota w naturze ale czasami bywa gorszy niźli to dzikie zwierzę. Ave!
Anna Jędrzejewska Opublikowano 24 Lipca 2007 Zgłoś Opublikowano 24 Lipca 2007 Dobry ale jeśli mogę zasugerować coś pierwsza linijka drugiej strofy "Człowiek- to burza to zamęt" bez "i" pomiędzy burzą a zamętem. Zupełnie inaczej brzmi, moim zdaniem lepiej wygładza się i nie ma zgrzytu. Pozdrawiam
Krzysztof Adam Meler Opublikowano 24 Lipca 2007 Autor Zgłoś Opublikowano 24 Lipca 2007 Zmieniłem to, ale nie całkiem według Twej rady. Chciałem uniknąć zaburzenia rytmu, które dla wprawnego ucha byłoby równie rażąće. Mam nadzieję, że osiągnąłem aurea mediocritas. Pozdrawiam i dziękuję za wszystkie opinie.
Anna Jędrzejewska Opublikowano 24 Lipca 2007 Zgłoś Opublikowano 24 Lipca 2007 Tak znacznie lepiej uszło mojej uwadze to że zaburzony zostałby rytm
Rekomendowane odpowiedzi