Tomasz roman Opublikowano 20 Lipca 2007 Autor Zgłoś Opublikowano 20 Lipca 2007 Kocham ciebie, innej nie mam... Mej wspaniałej(o końcu i początku) 1 . nalałem do pół - kokosowego kieliszka litr niebieskiego rumu - w smaku twych łez przepaliłem skórę na taką, jaką chciałaś skórzaną, antyprzemakalną - na wypadek końca i początku... ustwiałem godziny szczytu wedle twojego i nietwojego zegarka - wznisłej ekstazy i opadu ikr... rozpaliłem ognisko - wyskoczyło na połysk wody jak dwa łabędzie po fali jak dwie struny po twym języku już są i znów będą... złapałem pelikana, który podrywał - twą siostrę, koleżankę przyjaciólkę, mamę, złapałem horyzont nadziei... otarty jak kra lodu - spod płomyka - twego - końca i początku. z anomali - o trzynastej miało kropić wypiłem całe niebo dla ciebie skrabie - dla początku i końca. namaszczyłem twe udo olejkiem do - defibliracji duszy tak pachniał - jak koniec i początek... uszykowałem namiot - na wypadek nadejścia uczuć ten namiot pomieść - koniec i początek. nas... 2 wielka, istniejemy tutaj pośród gwiazd i styków ciał by przeżyć: lęk przed samym sobą wielka, patrzymy tutaj w tą wielkość twoją by i mnie, Romana wywyższyła. impresja majowa: wielka, rolkowana biel słońca żagluje nam przed ustyma jakyb chciała powiedzieć tu i teraz: koniec i początek. wielka, czuły był ten sen którego o zgrozo za czarta klętego - nie było! wielka, jesteśmy tutaj aby na te wszystkie dolegliwośći początku i końca. wynależć inkantacyjne leki - mów więc... 3 jesteś moja, jesteś pod namiotem pijesz z kokosa łzę za łzą jakby chcieć znów nalać w siebie - koniec i początek. jesteś moja, patrzysz na tą skórę i tulisz się jak wicher do ciepła bo ona tylko da ci ukojenie - grajmy więc na błękitnych - zachodach i wschodach - końca i początku: słońca... ten pelikan w różowej klatce pierwy raz go dopatrzyłaś klniesz mnie, klniesz mnie! - jak niebo klnie gromy i burze... jak burze niebo za susze... - i to wszystko dla ciebie - ja je wypiłem! twoja skóra połyskuje jak piasek ten olej chyba wytworzył: magię, abecadło wdzięków - znów klniesz mnie, znów - koniec i początek. jesteś moja, choć tutaj sterczy - kwadratowa wyrwa w ziemi, tak dziwna...! widzę w niej milion twarzy milion rękawiczek z ołowiu milion łśniących początków i lśniących końców wskakujemy tam? pytam zdrów ty powiesz, mogiłą? ja powiem wskakujemy i już: Koniec i początek. co? mówisz że wszystko zrobiłem odwrotnie....! że koniec jest początkiem?czy tutaj, na ziemi? dla nas?
Rekomendowane odpowiedzi