Skocz do zawartości
Polski Portal Literacki

Rekomendowane odpowiedzi

Opublikowano

Zazdrość to choroba obłędnie!To psychiczna
wypełza jak,ta żmija i jadem swoim cię kąsa.
Zazdrość,może nawet zabić - ta złego toksyna
własną miłość pogrzebać swoje szczęście i uczucia.

Zazdrość z kroku z ręki,taka jest nieobliczalna?
egoistyczna i groźna,bezmyślna i bardzo okrutna.
Zazdrość patrzeć nie może!Swoimi z krwi oczyma
jest ślepa w obłędny amok - tępa z okrucieństwa.

Zazdrość nienawidzi czyjegoś nawet łutu szczęścia
jest zazdrosna o wszystko z rozumu głowy pusta.
Zazdrość niszczy i rujnuje wszelkie dobro głupia
zazdrość to diabelskie piekło chodzące dla oka.

Zazdrość zauroczy twoje ciało,tak i bogactwa
to potwór ukryty mag w jaskini w tego diabła.
Zazdrości wszędzie bywa krąży cicho z tego licha
w tym świecie ludzkim,obłudnym żyjącym dla kłamstwa.

Zazdrość to...?

Opublikowano

Zaloguj się, aby zobaczyć zawartość.

Wiersz bardzo ładny o Zazdrości
Jak już od wieków wiadomo

Zazdrość rujnuje-Zgoda buduje

A wy na przekór sobie
Jak dzieci,klapsa na tyłek i do kąta
Potrzebna chyba bedzie niania z TVN
Żeby dyscypline zaprowadziła miedzy wami.
Opublikowano

Wiersz bardzo ładny o Zazdrości
Jak już od wieków wiadomo

Zazdrość rujnuje-Zgoda buduje

A wy na przekór sobie
Jak dzieci,klapsa na tyłek i do kąta
Potrzebna chyba bedzie niania z TVN
Żeby dyscypline zaprowadziła miedzy wami.

prócz pochwał wiersza, popieram
Opublikowano

Coś ze składnią mi nie odpowiada. Ostatnia zwrotka na tak. Lubisz The doors, bo czuję jakiś wydźwięk. Podoba mi się, że pomimo tej ilości gówna która w Pana celowano na forumie dalej Pan pisze. Nawet widzę poprawę. Mniej a lepiej. Pozdrawiam Beata.

Opublikowano

za proste, za oczywiste. czytelnik po przeczytaniu tego jest niedowartościowany, bo dostał wszystko od razu nie mógł pomyśleć, czyli jest to jednoznaczne z tym, że autor uważa odbiorce za przygłupa. Jakoś nie lubię takiej prostoty, którą ktoś wciska w sztukę. Quo Vadis czytałam 4 razy a film oglądałam chyba z 5 (świetna rola Lindy :D)

pozdrawiam

Opublikowano

Dzie wuszka, czy Poezja to nie przezycia,pragnienia,fantazje i marzenia nawet problemy.To wszystko jest przeistaczane w wierszach,czy Prozach,nawet w Horrorach.Każdy woli co innego i jak umie tak opisuje.
Tak masz rację ,albo sie spodoba albo nie.
Róża ma kolce i jakoś każdy do niej lgnie-to taki przykład
Pozdrawiam

Jeśli chcesz dodać odpowiedź, zaloguj się lub zarejestruj nowe konto

Jedynie zarejestrowani użytkownicy mogą komentować zawartość tej strony.

Zarejestruj nowe konto

Załóż nowe konto. To bardzo proste!

Zarejestruj się

Zaloguj się

Posiadasz już konto? Zaloguj się poniżej.

Zaloguj się

• Zarejestruj się. To bardzo proste!

Dzięki rejestracji zyskasz możliwość komentowania i dodawania własnych utworów.

• Ostatnio dodane

• Ostatnie komentarze

• @hollow man Tak może było w XIX wieku, bo ja czego takiego nie pamiętam. Wiersz został zainspirowany artykułem, że facet przed pocałunkiem i każdym dalszym dotykaniem powinien spytać kobiety, czy tego sobie życzy. To się poniekąd kłóci z tezą, że 80% informacji przekazywane jest w sposób niewerbalny i o tym mój wiersz. Pozdrawiam
    • @Simon Tracy To poruszający obraz samotności, która przekształca się w obsesję. Szczególnie mocno widoczny jest  kontrast między pragnieniem ucieczki od ludzi a desperacką potrzebą bliskości, która przybiera skrajną formę. Wiersz świetnie oddaje spiralę izolacji- im bardziej ucieka się przed ludźmi, tym bardziej uzależnia się do fantazji. Ten student z gitarą to jedyny moment autentycznego połączenia, ale nawet on pozostaje za zamkniętymi drzwiami. Napisany z prawdziwą wrażliwością na cierpienie psychiczne. Niesamowity tekst! Świetnie się czyta! Jest intrygujący!  Pozdrawiam. 
    • @hollow man Ja mam wrażenie, a z kolegą Markiem rozmawiamy już od jakiegoś czasu, że po prostu w tym zakresie jesteśmy nieco pragmatyczni. To dobra jest cecha i właściwy punkt widzenia. Najlepiej się wychodzi In koguto i to akurat ludzie majętni też opanowali w dużym stopniu, umiejętnie chowając swoje wizerunki. Reprezentacyjni natomiast no nie mogą sobie na to pozwolić. Ubolewam i nad gwałtami i złym losem kobiet i nad robieniem w gwałt. Nie nad ojcostwem, a nad robieniem na siłę w ojca. Nad tego typu sprawami, które bardzo ciężko jest wybronić. Ogólnie chciałbym zasad po obu stronach damsko - męskich relacji, zbliżeń, prokreacji i życia. 
    • @violetta archipelagi wschodzących słońc
    • Panowie, serio? Ubolewacie nad losem amerykańskich koszykarzy i generalnie ludzi majętnych? Przez wieki kobiety były traktowane jak przedmioty, całowane, bite, gwałcone i nikt nie upomniał się specjalnie o ich prawa - jeśli nie miały kogoś w rodzaju protektora - nie miały zasadniczo nic do gadania. Jesteście zwolennikami ograniczenia praw kobiet do zdecydowania kto może je całować a kto nie i w jaki sposób zarządzać swoją cielesnością? Nie wierzę.
  • Najczęściej komentowane

• Dodaj nową pozycję...