Nata_Kruk Opublikowano 18 Lipca 2007 Autor Zgłoś Opublikowano 18 Lipca 2007 (edytowane) Wysypisko po co mielić mętne słowa i tak przypominasz jej, że jedyny porządek świata to twój własny. wystarczy kilka celnych ruchów. od zawsze lubiłeś boks, ale teraz jakikolwiek kibic jest zbyteczny. zapluta przerażeniem krztusi się zakotwiczonymi w gardle słowami. przywykła do własnej Atlantydy zamykając słońce już za dnia. z kartek kalendarzy wyłapuje życzenia, z których kilka (nie pamięta kiedy) spełniło się, teraz więdnie jak liść. ściany butwieją w ciemności. skowyt głosu zabija jej źrenice, w dłoni pęka szkło, spazmatyczny bełkot zapada w nicość. a jutro - dzień jak co dzień - jak zacinająca się zawsze w tym samym miejscu płyta. luty, 2007 Edytowane 21 Listopada 2023 przez Nata_Kruk (wyświetl historię edycji)
zak stanisława Opublikowano 18 Lipca 2007 Zgłoś Opublikowano 18 Lipca 2007 zapluta przerażeniem krztusi się zakotwiczonymi w gardle słowami * jakże trafnie oddalałaś klimat nieszczęsliwej miłości patologicznej, oraz całą złość i nieszczęśliwość niejednej kobiety tkwiącej w takiej dziwnej miłości pozdrawiam ciepło ES
Waldemar Talar Opublikowano 18 Lipca 2007 Zgłoś Opublikowano 18 Lipca 2007 faktycznie dziwne sa ludzkie miłości i dlatego ona trwa trwa i będzie trwa aż do konca swiata. Jestem na tak dlatego pozdrawiam dużym plusem Waldemar
Pancolek Opublikowano 18 Lipca 2007 Zgłoś Opublikowano 18 Lipca 2007 po co mielić mętne słowa i tak przypominasz jej że jedyny porządek świata to twój własny Naprawdę świetny :) Już Luthien_Alcarin napisałem, że ubóstwiam kobiecą poezję. Toż to łakomy kąsek dla Pancolka. Jeszcze nie raz tu wrócę :) +++
Nata_Kruk Opublikowano 18 Lipca 2007 Autor Zgłoś Opublikowano 18 Lipca 2007 Stasiu, to prawda, różne mamy klimaty wokół nas, szkoda tylko, że niektórzy adresaci pozostają zazwyczaj ślepi i głusi na wołanie... Cieszę się, że zechciałaś mnie odwiedzić, dziękuję za miłe słowo, serdecznie pozdrawiam... :)
Nata_Kruk Opublikowano 18 Lipca 2007 Autor Zgłoś Opublikowano 18 Lipca 2007 Zaloguj się, aby zobaczyć zawartość. Waldku, jeżeli coś naprawdę było i po latach ktoś drugi burzy cały "porządek świata", to raczej zaryzykuję stwierdzenie, że owa prawdziwa miłość wypali się, do cna... i chyba nic nie będzie w stanie unieść jej z popiołów. Dziękuję za wizytę.. :) Pozdrawiam.
Nata_Kruk Opublikowano 18 Lipca 2007 Autor Zgłoś Opublikowano 18 Lipca 2007 Witam nowego gościa... Paniecolku, jeżeli to łakomy kąsek, proszę (s)kosztować tak, żeby dla innych starczyło. Dziękuję za czytanie, pozdrawiam... :)
Robert Kmiel Opublikowano 18 Lipca 2007 Zgłoś Opublikowano 18 Lipca 2007 jestem pod wrażeniem mrocznie duszno i ciasno i co najgorsze (a najlepsze w wierszu) wszystko czuć na opuszkach palców aż bolą dziękuję za wiersz Kmiel
Ewa_Kos Opublikowano 18 Lipca 2007 Zgłoś Opublikowano 18 Lipca 2007 Witaj! Ciekawe masz spojrzenie na te "oczywiste" życiowe sprawy. Kilka "rasowych" metafor nadaje swoistego klimatu i z przyjemnością przeczytałam; już pisałam kiedyś, że lubię Twoje pisanie:).Pozdrawiam serdecznie i czekam na następne:)))
Nata_Kruk Opublikowano 18 Lipca 2007 Autor Zgłoś Opublikowano 18 Lipca 2007 Zaloguj się, aby zobaczyć zawartość. ... proszę bardzo. Miło, że pozytywne wrażenia. Dziękuję za wpis i pozdrawiam...:)
Nata_Kruk Opublikowano 18 Lipca 2007 Autor Zgłoś Opublikowano 18 Lipca 2007 Zaloguj się, aby zobaczyć zawartość. Dziękuję za miłe słowa, a czy będą następne... oby. Pozdrawiam równie serdecznie...:)
Beenie M Opublikowano 19 Lipca 2007 Zgłoś Opublikowano 19 Lipca 2007 Nato, ja również jestem pod wrażeniem. Bardzo wymownie przedstawiłaś problem, z jakim borykają się zakochane(?) nieszczęśnice. Szkoda tylko, że niewiele z nich korzysta z możliwości ucieczki od takiej poniewierającej miłości, albo robią to zbyt późno, za późno by rany od celnych ciosów mogły się zabliźnić. pozdrawiam serdecznie
Nata_Kruk Opublikowano 19 Lipca 2007 Autor Zgłoś Opublikowano 19 Lipca 2007 Beenie, dziękuję za odwiedziny. Co do nieszczęśnic... owszem... nie każda ma możliwość ucieczki w odpowiednim momencie, są nowe rany, nowe blizny, chyba, że druga strona opamięta się, a to nie oznacza, że owe blizny zginą, ot tak, jak gdyby nigdy nic. Serdecznie i ja...:)
Bartosz Wojciechowski Opublikowano 19 Lipca 2007 Zgłoś Opublikowano 19 Lipca 2007 Dla mnie taki klimat w twojej twórczości to nowość - może za długo mnie nie było;) Ale nie mogę zaprzeczyć, że fachowo to napisałaś - duszna atmosfera jest, nie pozostawia obojętnym. Natko, na początek po paru miesiącach dostajesz ode mnie dużego plusa. Zastanawiam się jeszcze nad sensem słów pisanych kursywą - podpowiedz: chciałaś, żeby po prostu połączyć je w kolejności i podkreślić puentę? Czy to bardziej zagadkowy zamysł? Pozdro serdeczne:)
Nata_Kruk Opublikowano 20 Lipca 2007 Autor Zgłoś Opublikowano 20 Lipca 2007 Bartosz, miło Cię widzieć po przerwie. Umieszczając kursywę, chciałam pokazać beznadziejność owego "porządku świata", w którym tkwi ciemniejsza strona wiersza... i póki co, nie ma alternatywy. Serdecznie pozdrawiam... :)
Marlett_oraz_Sosna Opublikowano 20 Lipca 2007 Zgłoś Opublikowano 20 Lipca 2007 Natko! a jutro - dzień jak co dzień jak zacinająca się zawsze w tym samym miejscu płyta Zepsutej plyty nikt nie jest w stanie naprawić. Uśmiechu.
Nata_Kruk Opublikowano 20 Lipca 2007 Autor Zgłoś Opublikowano 20 Lipca 2007 Marlett oraz Sosna... no właśnie, zepsutej chyba nie.. ale dziękując za zajrzenie, życzę Wam dobrze brzmiących płyt z muzyką, którą kochacie... pozdrawiam... :)
Rekomendowane odpowiedzi