bajka-bajka Opublikowano 17 Czerwca 2007 Autor Zgłoś Opublikowano 17 Czerwca 2007 w serce jak strzałą godzisz znienacka siejąc po ciele dreszczu emocje i jakby szybciej świat się obraca szaleńczo rytmem rozgania mroczne bezgłosy kroków pomiędzy świty wplata w czułości nocnych oddechów dłoni błądzących iskrą poświaty i ust powodzi w zastygłym śmiechu wsród namiętności burze rozpętać umiesz nagością milczenia gromu kiedy zamieniasz uwięzi pęta w najprostszą drogę do domu progów nie ciebie szukać na skraju lasu ni w zakamarkach próżni ulicznych bo ty za sprawą łaskawych losów czas przyoblekasz w sposób magiczny
Marlett Opublikowano 17 Czerwca 2007 Zgłoś Opublikowano 17 Czerwca 2007 Bajeczko! Lirycznie, z przyjemnością przeczytałam, a szczególnie ostatnią strofę. Radości.
Judyt Opublikowano 17 Czerwca 2007 Zgłoś Opublikowano 17 Czerwca 2007 Płynnie płyniesz bajko z tejemnicą pozdr.
bajka-bajka Opublikowano 17 Czerwca 2007 Autor Zgłoś Opublikowano 17 Czerwca 2007 Zaloguj się, aby zobaczyć zawartość. dziekju....ciesze sie okrutniscie......pozrawiam ;)
bajka-bajka Opublikowano 17 Czerwca 2007 Autor Zgłoś Opublikowano 17 Czerwca 2007 Zaloguj się, aby zobaczyć zawartość. dziekuje zyczac milej niedzieli ;)
Jimmy_Jordan Opublikowano 17 Czerwca 2007 Zgłoś Opublikowano 17 Czerwca 2007 "szaleńczo rytmem rozgania mrocznie" ? - to po pierwsze, a po drugie nie lepiej by było "mroczne" a każdy by sobie dopowiedział... "umiesz nogością milczenia gromu" a - literówka, milczenie gromu - fajna antyteza, ale tutaj robi wrażenie przeładowania estetycznego... (przynajmniej jak na mnie) no te banały w stylu serca, ciał, uśmiechów to przełknąłem bo to chyba częśc konceptu... pozdrawiam Jimmy
bajka-bajka Opublikowano 17 Czerwca 2007 Autor Zgłoś Opublikowano 17 Czerwca 2007 Zaloguj się, aby zobaczyć zawartość. bardzo dziekuje za mroczne.....sie mi podoba ;)....pozdrowionka bajeczne ;)
Judyt Opublikowano 17 Czerwca 2007 Zgłoś Opublikowano 17 Czerwca 2007 Zaloguj się, aby zobaczyć zawartość. dziekuje zyczac milej niedzieli ;) wzajemnie
zak stanisława Opublikowano 17 Czerwca 2007 Zgłoś Opublikowano 17 Czerwca 2007 w serce jak strzałą godzisz znienackarozsiejesz po ciele dreszczu emocje i jakby szybciej świat się obraca szaleńczo rozkręca emocje mroczne bajeczko, sorki ale zmieniłam trochę jak ci się?....widzi? cmokeS pluSeS
bajka-bajka Opublikowano 17 Czerwca 2007 Autor Zgłoś Opublikowano 17 Czerwca 2007 Zaloguj się, aby zobaczyć zawartość. kochana.....nadmiar emocji ;))).......buziam
Piotr_Jasiński Opublikowano 17 Czerwca 2007 Zgłoś Opublikowano 17 Czerwca 2007 Jak ja lubię rymy :)))) Ale myślę że się nie pogniewasz jeśli troszkę pomarudzę? Tylko technicznie: I.2 - 11 sylab, II.4 - 9, IV.2 - 11, a pozostałe po 10. Ewentualnie troszkę przy średniówkach. Prawie wszędzie jest 5-5 ale czasami robi się 6-4 lub 4-6, a wtedy troszkę rytmika się gubi. Ale wiersz mniodzio :)) Pozdrawiam
bajka-bajka Opublikowano 17 Czerwca 2007 Autor Zgłoś Opublikowano 17 Czerwca 2007 Zaloguj się, aby zobaczyć zawartość. oj racja panie Piotrze, szczerze powiedziawszy, tym razem nie liczylam.....dziekuje i serdecznie pozdrawiam zyczac slonka w niedzielne popoludnie ;)))
Piotr_Jasiński Opublikowano 17 Czerwca 2007 Zgłoś Opublikowano 17 Czerwca 2007 Zaloguj się, aby zobaczyć zawartość. oj racja panie Piotrze, szczerze powiedziawszy, tym razem nie liczylam.....dziekuje i serdecznie pozdrawiam zyczac slonka w niedzielne popoludnie ;))) Czy się nie wygłupię prosząc o pomijanie "pan"? :)
bajka-bajka Opublikowano 17 Czerwca 2007 Autor Zgłoś Opublikowano 17 Czerwca 2007 alez absolutnie nie....Piotrze ;)))
HAYQ Opublikowano 17 Czerwca 2007 Zgłoś Opublikowano 17 Czerwca 2007 Bardzo lubię takie wierszowanie :) i przychylam się do słów Piotra Jasińskiego. Z dobrym rytmem będzie naprawdę smakowity. Pozdrawiam
bajka-bajka Opublikowano 17 Czerwca 2007 Autor Zgłoś Opublikowano 17 Czerwca 2007 troszkę przekręciłam, ale czy lepiej?......dziękuję za zainteresowanie....wszystkich serdecznie pozdrawiam ;)
Rekomendowane odpowiedzi