Antoni Slawbicki Opublikowano 16 Czerwca 2007 Autor Zgłoś Opublikowano 16 Czerwca 2007 nazajutrz kwiaty w wazonie znak pokoju po burzy dziś niech róża przemówi niech ma głos ona każdym swoim płatkiem powie więcej niż mógłbym wyrazić słowami jutro kwiat w wazonie na znak miłości wierności i dziś słowa w wiersz zaplecione niech płyną niech pieszczą duszę to snu niech tulą nim jutro róża samotna sumienie
HAYQ Opublikowano 16 Czerwca 2007 Zgłoś Opublikowano 16 Czerwca 2007 Zauważyłem kilka literówek i sporo powtórzeń (niech x 4), ale to drobiazg, bo wiersz ładny i ma swoją wymowę. Troszkę nie podoba mi się "miłości, wierności" zbyt blisko siebie. Nie znalazłem jednak sposobu, aby to zmienić. Proszę o wyrozumiałość, bo tak na szybko spróbowałem po swojemu :) Pozdrawiam.nazajutrz kwiaty w wazonie znak pokoju po burzy dziś róża niech przemówi dziś w róży ufam głos zachwyci każdym płatkiem i więcej da niż słowo bo jutro kwiat w wazonie miłości wierności znak dziś słowa w wiersz splecione niech płynąc pieszczą duszę do snu utulą nim jutro róża samotna sumienie
Antoni Slawbicki Opublikowano 16 Czerwca 2007 Autor Zgłoś Opublikowano 16 Czerwca 2007 a niby taka przemądrzała, a nic nie kuma
Judyt Opublikowano 16 Czerwca 2007 Zgłoś Opublikowano 16 Czerwca 2007 nazajutrz piękno w wazonie- może tak(?), żeby nie powtarzać słowa:kwiat, a poza tym chyba autor chciał ukazać delikatność płatków umieszczając w nich sumienie, a może na odwrót, ps. tylko dlaczego taki tytuł? pozdr.ciepło
Antoni Slawbicki Opublikowano 16 Czerwca 2007 Autor Zgłoś Opublikowano 16 Czerwca 2007 tytuł - rozbrat «niezgoda między kimś a kimś lub niezgodność między czymś a czymś przy tytule będę sie upierał że jest ok, reszta chyba też
Rekomendowane odpowiedzi