Jimmy_Jordan Opublikowano 11 Czerwca 2007 Autor Zgłoś Opublikowano 11 Czerwca 2007 Kuracja narządów słuchu Z nauką odbioru echa Przodem do źródła wystukuj Rytmicznym falom kij przekaż Słyszą spragnieni że dajesz na pustyni morze wody studnie kroplą toczy kamień pęknięty w grymas pogodny mawiają, że żaden potem nie śmiał zawrócić w to miejsce susz ludzkich i smutków stronę czyżbyś im kazał pić ropę? Czyś piaskiem mamideł zręcznie Napełnił gardła mamione?
Jimmy_Jordan Opublikowano 11 Czerwca 2007 Autor Zgłoś Opublikowano 11 Czerwca 2007 oczywiście żarcik kolejny tytułem: wątpię (hihi), ale stylizowany troszkę na cuś głębszego... ćwiczę po prostu, co o tym myślicie?
Tomasz roman Opublikowano 11 Czerwca 2007 Zgłoś Opublikowano 11 Czerwca 2007 Zaloguj się, aby zobaczyć zawartość. Cwiczenia górą-ok zdrówko
HAYQ Opublikowano 11 Czerwca 2007 Zgłoś Opublikowano 11 Czerwca 2007 Podoba mi się, nie mogę tylko rozgryźć jednego miejsca w Twoim wierszu, a więc: powodu umieszczenia myślnika, akurat w tym miejscu i czy jest on właściwie potrzebny. I druga rzecz to "kropel". Nie powinno być kroplami? Domyślam się, że sprawa tkwi być może w przerzutni, ale mnie jakoś ciężko się to czyta. Poza tym miejscem, całość jednak bardzo pozytywnie. PozdrawiamSłyszą spragnieni że dajesz na pustyni morze - wody studnie kropel toczy kamień pęknięty w grymas pogodny
Jimmy_Jordan Opublikowano 11 Czerwca 2007 Autor Zgłoś Opublikowano 11 Czerwca 2007 Zaloguj się, aby zobaczyć zawartość. Masz rację HAYQ (haiku napisałem poprzednim razem i musiałem edytować :), myślnik niby nie potrzebny, ale mi tam woda jakoś pasuje, a kiedy usunąć myślnik powstaje masło maślane: "morze wody" hehe oto moje pobudki, masz może rozwiązanie ?? pozdrawiam Jimmy
Jimmy_Jordan Opublikowano 11 Czerwca 2007 Autor Zgłoś Opublikowano 11 Czerwca 2007 Zaloguj się, aby zobaczyć zawartość. Cwiczenia górą-ok zdrówko Tak, tak, tyle tylko, że ćwiczenia mają sens tylko wtedy kiedy ktoś komentuje panie romanie, po co więc wrzucać tyle wierszy? gwarantuję, że jak będzie jeden to się nazbiera głosów, bo tak blokujesz pan warsztat. no ale to dygresja taka pozdrawiam Jimmy
Tomasz roman Opublikowano 11 Czerwca 2007 Zgłoś Opublikowano 11 Czerwca 2007 Zaloguj się, aby zobaczyć zawartość. Cwiczenia górą-ok zdrówko Tak, tak, tyle tylko, że ćwiczenia mają sens tylko wtedy kiedy ktoś komentuje panie romanie, po co więc wrzucać tyle wierszy? gwarantuję, że jak będzie jeden to się nazbiera głosów, bo tak blokujesz pan warsztat. no ale to dygresja taka pozdrawiam Jimmy Nie jedyna...
HAYQ Opublikowano 11 Czerwca 2007 Zgłoś Opublikowano 11 Czerwca 2007 Zaloguj się, aby zobaczyć zawartość. W takim razie rozumiem, że jest przerzutnia. W takim razie myślnik zostaje (ja bym jednak go wyrzucił - więcej wiary w czytelnika), ale "kropel" zamieniłbym na "kroplami", a wtedy będzie czytać się dwojako, czyli normalnie "morze wody" i z przerzutnią (zaznaczone niżej). Pozdr.Słyszą spragnieni że dajesz na pustyni morze - wody studnie kroplami toczy kamień pęknięty w grymas pogodny
Jimmy_Jordan Opublikowano 11 Czerwca 2007 Autor Zgłoś Opublikowano 11 Czerwca 2007 Zaloguj się, aby zobaczyć zawartość. W takim razie rozumiem, że jest przerzutnia. W takim razie myślnik zostaje (ja bym jednak go wyrzucił - więcej wiary w czytelnika), ale "kropel" zamieniłbym na "kroplami", a wtedy będzie czytać się dwojako, czyli normalnie "morze wody" i z przerzutnią (zaznaczone niżej). Pozdr.Słyszą spragnieni że dajesz na pustyni morze - wody studnie kroplami toczy kamień pęknięty w grymas pogodny Tak masz rację im więcej będzie możliwości odczytu tym lepiej. I hm... trzeba wierzyć pozdrawiam i dzięki Jimmy
Marlett Opublikowano 11 Czerwca 2007 Zgłoś Opublikowano 11 Czerwca 2007 Jimmy! Słyszą spragnieni że dajesz na pustyni morze wody Bez myślnika jest oki, a dla mnie wieloznacznie. pustynia - morze Duży kontrast i ciekawy obraz. PozdrawiaM.
Jimmy_Jordan Opublikowano 11 Czerwca 2007 Autor Zgłoś Opublikowano 11 Czerwca 2007 Zaloguj się, aby zobaczyć zawartość. dzięki wielkie za wizytę Marlett, czekałem co Ty na to i cieszę się, że ok. miłych snów Jimmy
Rekomendowane odpowiedzi