Stefan_Rewiński Opublikowano 10 Czerwca 2007 Autor Zgłoś Opublikowano 10 Czerwca 2007 dotykam rzeczy takie inne spokojne samodzielne łączę w rodziny milczą przyjazne nic nie chcą zadziwione zmysły szukają odpowiedzi pełno ciszy
Oscar Dziki Opublikowano 10 Czerwca 2007 Zgłoś Opublikowano 10 Czerwca 2007 Witam Panie Stefanie. Jak zawsze miło czytać:) Proste, szczere, źródłowe jakby refleksje. Cenne. Pełno ciszy od ludzi odpoczywa:D Z łatwością sobie wyobrażam chwilę, która spowodowała wiersz. To miłe. Pozdrawiam.
zak stanisława Opublikowano 10 Czerwca 2007 Zgłoś Opublikowano 10 Czerwca 2007 Steffi, widać że opadały Pla wszystkie smutki, świat stał sie jasny, wyciszony, rzeczy przyjazne, ciepłe i niczego nie chcą, to dobre!! cmokam mocno w oba poliki + Henrietty.ES
Stefan_Rewiński Opublikowano 10 Czerwca 2007 Autor Zgłoś Opublikowano 10 Czerwca 2007 Zaloguj się, aby zobaczyć zawartość. Dzięki, jakoś Epikur mnie pociągnął, pozdrawiam Oskarze, Stefan.
Stefan_Rewiński Opublikowano 10 Czerwca 2007 Autor Zgłoś Opublikowano 10 Czerwca 2007 Zaloguj się, aby zobaczyć zawartość. Dz Stasiu, pozdrawiamy z Henrietką.
Marlett Opublikowano 10 Czerwca 2007 Zgłoś Opublikowano 10 Czerwca 2007 Stefanie! Ukojenie ciszą i spokojem. zadziwione zmysły szukają odpowiedzi Serdeczności.
Messalin_Nagietka Opublikowano 10 Czerwca 2007 Zgłoś Opublikowano 10 Czerwca 2007 przedmioty od ludzi jak ludzie od rzeczy jeden chce studzić drugi ciepłu przeczy a trzeci wyrywa mi ją z gwinta pijąc z ukłonikiem i pozdrówką MN ps. taka myśl po przeczytaniu
Fagot Opublikowano 10 Czerwca 2007 Zgłoś Opublikowano 10 Czerwca 2007 Niewiele słów a razem tak bogate w treść. Z jednej strony odkrywanie czegoś na nowo lub nawet po raz pierwszy z drugiej skupienie się na samej chwili w której to następuje, pełnej refleksji i powagi a wszystko zamyka majestat ciszy, bynajmniej takie są moje pierwsze odczucia, istnieje możliwość, że błędne…? :-) Pozdrawiam
Stefan_Rewiński Opublikowano 11 Czerwca 2007 Autor Zgłoś Opublikowano 11 Czerwca 2007 Zaloguj się, aby zobaczyć zawartość. Dzięki Marlett, pobyłem chwilę w świecie bez ludzi, dziwnie tam, spokojnie. Pozdrawiam, Stefan.
Stefan_Rewiński Opublikowano 11 Czerwca 2007 Autor Zgłoś Opublikowano 11 Czerwca 2007 Zaloguj się, aby zobaczyć zawartość. Ciekawa myśl, dzięki, pozdrawiam. Stefan.
Stefan_Rewiński Opublikowano 11 Czerwca 2007 Autor Zgłoś Opublikowano 11 Czerwca 2007 Zaloguj się, aby zobaczyć zawartość. Taki był mój zamysł, mniej więcej, dzięki, pozdrawiam, Stefan.
Dżygita Opublikowano 11 Czerwca 2007 Zgłoś Opublikowano 11 Czerwca 2007 Bardzo mi się podobają chwile, z których takie cudeńka zostają dla "potomnych":)))) króciutko i pięknie:)) Pozdrawiam serdecznie:)))
Stefan_Rewiński Opublikowano 11 Czerwca 2007 Autor Zgłoś Opublikowano 11 Czerwca 2007 Och i ach, i dziękuję, i pozdrawiam.
Messalin_Nagietka Opublikowano 11 Czerwca 2007 Zgłoś Opublikowano 11 Czerwca 2007 Zaloguj się, aby zobaczyć zawartość. Ciekawa myśl, dzięki, pozdrawiam. Stefan. sorka - akurat tak sięmi rymło myslałem o dokręcaniu rzeczy do ludzi albo odrotnie a z tą gorzałką takoż mi poleciało z ukłonikiem i pozdrówką MN
Oxyvia Opublikowano 11 Czerwca 2007 Zgłoś Opublikowano 11 Czerwca 2007 Bardzo ładny wiersz. "Łączenie rzeczy w rodziny" i dziwienie się zmysłów nad tym, co "widzą" - nad tymi nowymi, niecodziennymi skojarzeniami - czy tak? Jeśli dobrze to odczytałam, to znam takie chwile i bardzo mi brakuje tych samotności ( w przeciwieństwie do tej miejskiej, w tłumie, nieustającej, czarnej - koszmar).
M._Krzywak Opublikowano 11 Czerwca 2007 Zgłoś Opublikowano 11 Czerwca 2007 Zgadzam się, że to ładny wiersz. Pozdrawiam (Stefan, jaka jest szansa dostać ładny, podpisany osobiście przez Autora tomik ?)
Stefan_Rewiński Opublikowano 11 Czerwca 2007 Autor Zgłoś Opublikowano 11 Czerwca 2007 Zaloguj się, aby zobaczyć zawartość. Ciekawa myśl, dzięki, pozdrawiam. Stefan. sorka - akurat tak sięmi rymło myslałem o dokręcaniu rzeczy do ludzi albo odrotnie a z tą gorzałką takoż mi poleciało z ukłonikiem i pozdrówką MN Wszak gorzałka to też rzecz i zmysły mogą się zadziwić takoż. Pozdrawiam, Stefan.
Stefan_Rewiński Opublikowano 11 Czerwca 2007 Autor Zgłoś Opublikowano 11 Czerwca 2007 Zaloguj się, aby zobaczyć zawartość. Dzięki Michale, tomik oczywiście, pozdrawiam, Stefan.
Stefan_Rewiński Opublikowano 11 Czerwca 2007 Autor Zgłoś Opublikowano 11 Czerwca 2007 Zaloguj się, aby zobaczyć zawartość. Ładnie, czyściutko... jak to na odludziu ;) W mieście pełnym ludzi i książek w bibliotekach ciężko dochodzi się do podobnych przemyśleń. Trzeba dopiero burzy, jak wczorajsza i autobusu, który gdzieś utknął w późnym wieczorze: pada deszcz pod wiatą przystanku przypomina mi się hetman Potocki - w rzeczy samej powiadał w takich sytuacjach Pozdrawiam. Tak, ludziska potrafią zaśmiecić przestrzeń swoim "JA", tak, że trudno o kącik tylko z rzeczami z ich naturalnymi kszałtami, dotykami i tp. Dzięki, pozdrawiam, Stefan.
Stefan_Rewiński Opublikowano 11 Czerwca 2007 Autor Zgłoś Opublikowano 11 Czerwca 2007 Zaloguj się, aby zobaczyć zawartość. Tak Joanno, pozdrawiam, dzięki, Stefan.
Rekomendowane odpowiedzi