Piotr_Jasiński Opublikowano 10 Czerwca 2007 Autor Zgłoś Opublikowano 10 Czerwca 2007 wstążek nie chowam po kieszeniach stępione na kamieniu ostrze języka by nie mówić o wyliniałych marzeniach wystawiam na publiczny widok niech mierzi mnie głównie a tobie kwiaty szczerze wyhodowane choć na sztucznej obojętności wtykam głęboko resztki słów tak nie do wypowiedzenia że nawet już o nich nie myślę wpisuję tylko dwa słowaja też wieczorem jednakowe krople deszczu rozmiękczają ziemię na błoto a rano znów wzejdzie słońce
zak stanisława Opublikowano 10 Czerwca 2007 Zgłoś Opublikowano 10 Czerwca 2007 Pl udaje twardziela(sztuczna obojętność) a gruncie to wspaniały, uczuciowy człowiek, ktory wierzy w "słońce" podoba misie, plusem pozdrawiam ES
Mr.Suicide Opublikowano 10 Czerwca 2007 Zgłoś Opublikowano 10 Czerwca 2007 mnie się w całości podoba. znowu widać w Twoim utworze monotonię, takie znudzenie życiem, panującą aktualnie sytuacją. z drugiej jednak strony jest nadzieja. mimo tego, że dzisiaj jest źle, jutro przecież znowu wzejdzie słońce i będzie cacy... to zależy w zasadzie od punktu widzenia... serdecznie pozdrawiam, Piotrze.
Marlett Opublikowano 10 Czerwca 2007 Zgłoś Opublikowano 10 Czerwca 2007 Pierre! Ech..co ja tu będę dużo mówila. Zamyśliłam się. wieczorem jednakowe krople deszczu rozmiękczają ziemię na błoto a rano znów wzejdzie słońce ale jest nadzieja i to cieszy. Uśmiechu.
Anna Siedem Opublikowano 10 Czerwca 2007 Zgłoś Opublikowano 10 Czerwca 2007 Piotrze ten wiersz bardzo mi się podoba, wyczuwam tutaj taką męską, nieco twardą melodię słów, ale płynną, to wciąga czytelnika w pewien rytm czytania. To odbieram bardzo na plus, poza tym dobór słów i tematyka świetnie zgrywają się ze sobą. Jeden wers wydaje mi się nieco dziwny: "niech mierzi mnie głównie a tobie kwiaty" - coś mi się tutaj nie zgrywa, ale to tylko moje zdanie. Ogólna ocena: bardzo mi się podoba. Pozdrawiam
Nata_Kruk Opublikowano 10 Czerwca 2007 Zgłoś Opublikowano 10 Czerwca 2007 "Nienaturalne" - ciekawe porównania, po prostu fajna gra słów, ode mnie na pewno plus. Pozdrawiam... :)
Piotr_Jasiński Opublikowano 10 Czerwca 2007 Autor Zgłoś Opublikowano 10 Czerwca 2007 Zaloguj się, aby zobaczyć zawartość. Taki właśnie powinien być twardziel. Na zewnątrz niby skała :))) A wiara czasem czyni cuda ;) Pozdrawiam
Piotr_Jasiński Opublikowano 10 Czerwca 2007 Autor Zgłoś Opublikowano 10 Czerwca 2007 Zaloguj się, aby zobaczyć zawartość. Życiem peel nie jest znudzony ale panującą sytuacją tak. Dlatego zrobi coś by to odmienić z nadzieją że zmiana w końcu nadejdzie. Dzięki i pozdrawiam także
Piotr_Jasiński Opublikowano 10 Czerwca 2007 Autor Zgłoś Opublikowano 10 Czerwca 2007 Zaloguj się, aby zobaczyć zawartość. Nadzieja daje nam dodatkową siłę, motywację do działania. Miło mi niezmiernie. Uśmiechu również Tobie
Piotr_Jasiński Opublikowano 10 Czerwca 2007 Autor Zgłoś Opublikowano 10 Czerwca 2007 Zaloguj się, aby zobaczyć zawartość. Wers, który przywołujesz, w zasadzie łączy się z porzednim. Peel co złe dla siebie, a co lepsze dla ... :) Dzięki za opinię i również pozdrawiam
Piotr_Jasiński Opublikowano 10 Czerwca 2007 Autor Zgłoś Opublikowano 10 Czerwca 2007 Zaloguj się, aby zobaczyć zawartość. Bardzo mi miło. :))) Za plusa dzięki i pozdrawiam również
Atena Opublikowano 10 Czerwca 2007 Zgłoś Opublikowano 10 Czerwca 2007 Zaloguj się, aby zobaczyć zawartość. a to mnie się bardzo. pozdrowienia
M._Krzywak Opublikowano 10 Czerwca 2007 Zgłoś Opublikowano 10 Czerwca 2007 Ja pozwolę sobie na taką skromną uwagę, że to jest jeden z lepszych utworów, przynajmniej z tych, które śledziłem do tej pory (bo wszystkich pewnie nie znam :) 3 strofa trochę "Pidżamowa", a "Pidżamowa" bo oni tez takie "niewypowiedziane" nucili, ale niech będzie. Pozdrawiam.
Piotr_Jasiński Opublikowano 10 Czerwca 2007 Autor Zgłoś Opublikowano 10 Czerwca 2007 Zaloguj się, aby zobaczyć zawartość. a to mnie się bardzo. pozdrowienia A mnie jest za to bardzo miło :)) Pozdrawiam również
Piotr_Jasiński Opublikowano 10 Czerwca 2007 Autor Zgłoś Opublikowano 10 Czerwca 2007 Zaloguj się, aby zobaczyć zawartość. Te utwory, które tu nie trafiły to z reguły "częstochowskie me twe". Więc raczej nie ma czego żałować :))) Grabaża bardzo lubię we wszystkich "wcielenia" więc mógł mi się poświadomie zaplątać. Choć od pewnego czasu jestem na etapie "Akurat" i "Happysad". Szczególnie ten pierwszy. A za taką uwagę to mi tylko pozostaje podziękować :) Pozdrawiam również
M._Krzywak Opublikowano 10 Czerwca 2007 Zgłoś Opublikowano 10 Czerwca 2007 Zaloguj się, aby zobaczyć zawartość. Te utwory, które tu nie trafiły to z reguły "częstochowskie me twe". Więc raczej nie ma czego żałować :))) Grabaża bardzo lubię we wszystkich "wcielenia" więc mógł mi się poświadomie zaplątać. Choć od pewnego czasu jestem na etapie "Akurat" i "Happysad". Szczególnie ten pierwszy. A za taką uwagę to mi tylko pozostaje podziękować :) Pozdrawiam również "Akurat" akurat nie za bardzo, a Grabaż... to Grabaż, też czasem sobie nucę (np. "ty zawsze byłaś taka, pier... jebaka, pier... jebaka" -mam nadzieje, że za ten cytat mnie nie wywalą). Zresztą Grabaż wiele czerpał z naszych rodzimych futurystów - m. in. "Baby i balwierz", ten tekst co jest w nim "nie wierz w papier choćby go podpisał papież" a dalej nie pamiętam, przestałem się interesować Pidżamą w 96, ale inspiracje ma zacne.
Piotr_Jasiński Opublikowano 10 Czerwca 2007 Autor Zgłoś Opublikowano 10 Czerwca 2007 Zaloguj się, aby zobaczyć zawartość. Za cytat raczej nie wywalą. A Grabaża to ja raczej ze Strachów i nowszej Pidżamy ale to nie zmienia że teksty zawsze miał ok.
adam sosna Opublikowano 11 Czerwca 2007 Zgłoś Opublikowano 11 Czerwca 2007 optymista "a rano znów wzejdzie słońce" pesymista chyba, że wcześniej pan kometa wyrżnie w Ziemię wzbijając gęsty kurz na długo ++
Piotr_Jasiński Opublikowano 11 Czerwca 2007 Autor Zgłoś Opublikowano 11 Czerwca 2007 Zaloguj się, aby zobaczyć zawartość. Kometa jest duuuuuużo mniej prawdopodobna niż poranne słońce. Dlatego lepiej jest być optymistą ;)))))) Pozdrawiam i dzięki
Reni Her Opublikowano 13 Czerwca 2007 Zgłoś Opublikowano 13 Czerwca 2007 już w W wyraziłam uznanie autorowi ja też ja również ;)))))
Rekomendowane odpowiedzi