Marlett Opublikowano 9 Czerwca 2007 Autor Zgłoś Opublikowano 9 Czerwca 2007 wieczorami włóczysz się za mną jak cygan grając na harmonijce smętne melodie niespodzianie drogę zachodzisz złodzieju w czapce rozwianych włosów na głowie nie ostrzegła mnie ziemia i nagle pęka w szczelinę wpadam - nieostrożna dziewczyna w wirze lecimy razem przekornie w niebo straciłam oddech - więc nasz romans ma klimat spotykamy w drodze cygańskie tabory przyszłość stara cyganka wróży mi z ręki ''twe uczucia chłopak ci ukradł bo złodziej zostaniesz samotna bez serca na wieki'' nie uwierzę słowom starej cyganichy złotawe iskry w oczach chłopca migają rozbijemy nad piękną rzeką nasz obóz fale pieszczą brzeg a marzenia zostaną ta nocna opowieść niewiele jest warta co mocno kochasz jest ważniejsze od życia dla nauki jedno tajemnie wam powiem widzicie: romans to jest cygańskie dziecię Marlett i Sosna
Spiro Opublikowano 9 Czerwca 2007 Zgłoś Opublikowano 9 Czerwca 2007 ogonek wam odpadł w pierwszym wersie. rymy, hmm, że tak powiem lekko wątpliwe. a w czwartej strofie brak. i momentami styl tak kwiecisty, że aż przeładowany. moim zdaniem. tyle warsztatowo. a ogólnie: cyganka prawdę ci powie ;) pozdrawiam Autorów
adam sosna Opublikowano 9 Czerwca 2007 Zgłoś Opublikowano 9 Czerwca 2007 Miłka Maj idzie szewc w ręce z preclem worek szydeł niesie a przez dziurkę szydła ciurkiem sypią się za szewcem :):):)
adam sosna Opublikowano 9 Czerwca 2007 Zgłoś Opublikowano 9 Czerwca 2007 Spiro nie mogę znaleźć ogonka - pomóż proszę! kwiecistość miała być jak koszula cygana i sukienka cyganki rymy miały być ciche w miarę wrażenie duchoty, ciasnoty, przeładowania - miało być :) dzięki
Spiro Opublikowano 9 Czerwca 2007 Zgłoś Opublikowano 9 Czerwca 2007 już poprawiony. dziewczyna/rozpoczyna i świecie/dziecię to raczej nie są ciche rymy. resztę przyjmuję z całym taborem ;)
adam sosna Opublikowano 9 Czerwca 2007 Zgłoś Opublikowano 9 Czerwca 2007 Spiro słusznie - dzięki trzeba z tym "fantem" coś zrobić
Jimmy_Jordan Opublikowano 9 Czerwca 2007 Zgłoś Opublikowano 9 Czerwca 2007 Co jest z tymi cyganami? on jak Cygan, romans cygański, tabory. Czyżby Marlett zaliczyła jakiś festiwal romów czy cuś? "w wirze lecimy razem przekornie w niebo" ta przekora, w twoim stylu ;) słoneczka Jimmy
adam sosna Opublikowano 9 Czerwca 2007 Zgłoś Opublikowano 9 Czerwca 2007 Jimmy Jordan "ta przekora, w twoim stylu ;)" w czyim? ;)
Marlett Opublikowano 9 Czerwca 2007 Autor Zgłoś Opublikowano 9 Czerwca 2007 Zaloguj się, aby zobaczyć zawartość. Tak słusznie!
Marlett Opublikowano 9 Czerwca 2007 Autor Zgłoś Opublikowano 9 Czerwca 2007 Zaloguj się, aby zobaczyć zawartość. Jimmy! Tak myślisz:)))))?
Marlett Opublikowano 9 Czerwca 2007 Autor Zgłoś Opublikowano 9 Czerwca 2007 Zaloguj się, aby zobaczyć zawartość. Miłka! Mogę też zobaczyć? Uśmiechu.
Jimmy_Jordan Opublikowano 9 Czerwca 2007 Zgłoś Opublikowano 9 Czerwca 2007 Ajajaj bo to przecież podwójny autor, o Marlett mi szło, ale od dziś będę badał i Sosny pod tym kątem. pozdrawiam Jimmy
mycha Opublikowano 9 Czerwca 2007 Zgłoś Opublikowano 9 Czerwca 2007 Zaloguj się, aby zobaczyć zawartość. wirując lecimy w przekorne niebo tracę oddech - nasz romans się zaczyna lecąc spotykamy cygańskie tabory stara cyganka przyszłość wróży z dłoni ''uczucia ukradł ci chłopiec bo złodziej samotną bez serca zostawi na wieki" migocą jego oczy niczym złote iskry nad piękną rzeką rozbijemy obóz fale pieszcząc brzeg zostawią marzenia niewiele warta jest ta opowieść bo miłości wiele na świecie dla nauki jedno więc powiem: miłość to cyganów jest dziecię naprawdę warto popracować. 'my' to już bez 'nasze' - to samo przez się ;) szczerze powodzenia.
Miłka Maj Opublikowano 9 Czerwca 2007 Zgłoś Opublikowano 9 Czerwca 2007 Zaloguj się, aby zobaczyć zawartość. Miłka! Mogę też zobaczyć? Uśmiechu. no przecież sami żeście pokazali;promans to cygańskie jest dziecię i potem włóczą się te serca po świecie;) serdecznosci/V.
Dżygita Opublikowano 10 Czerwca 2007 Zgłoś Opublikowano 10 Czerwca 2007 opowieść ciekawa i ładnie skomponowana, ale w ostatnim wersie ''jest" chyba zbędne, ale to już sama zdecyduj, bo to tylko sugestia:)) Pozdrawiam serdecznie:))
Marlett Opublikowano 10 Czerwca 2007 Autor Zgłoś Opublikowano 10 Czerwca 2007 Zaloguj się, aby zobaczyć zawartość. Dżygito! Bardzo dziękujemy za uwagi, zbieramy je i staramy się wiersz udoskonalać. Uśmiechu.
adam sosna Opublikowano 10 Czerwca 2007 Zgłoś Opublikowano 10 Czerwca 2007 mycha ustaliliśmy - Marlett i ja, że w każdym wersie będzie po 12 sylab staramy się tego trzymać dziękujemy za uwagi :)
Miłka Maj Opublikowano 10 Czerwca 2007 Zgłoś Opublikowano 10 Czerwca 2007 Zaloguj się, aby zobaczyć zawartość. co co? romans i jak to z nim jest;p no dobra, żeby nie było: bardzo mi sie podoba - taki z uśmiechem nie goryczką;) a swoją drogą apel do tych złodziei: ładnie to tak? ładnie?! najpierw łazić jak cień, mamić, zawracać a potem ni z gruchy ni z sosny - łap za serce, wyużywać i fru na cztery strony świata?! szukaj wiatru w polu a serca gdzie? już wiem, dlaczego kardiolodzy mają tyle pracy;p pozrd/V.
Rekomendowane odpowiedzi