były__premier Opublikowano 8 Czerwca 2007 Autor Zgłoś Opublikowano 8 Czerwca 2007 Albowiem stoisz w kałuży i przeglądasz przelatujące odbicia nazw: materia stawia nieoczekiwany opór. Szeroko otwierasz kolejne zmysły: tyranie dotyku, glob oczodołów, tragedię małżowin. Albowiem mieli ci za złe – poparłeś miękkie podbrzusze reakcji i modlitewne kółka płaczek. Nieunikniony proces: rewizja dotychczasowych poglądów zapewne nastąpi, ale najpierw należy pozbyć się mimowolnego ruchu warg, tiku lepkich dłoni, lapidarnego: ok. Albowiem oczekiwany jest krótki wzwód światła przez pryzmat inspiracji? Razem z nocą wchodzisz w chłód wieloznacznej bliskości. Poniekąd: inny ma rację, że jest. Kunsztowne: dzień dobry: wytrwałe miauczenie abstrakcji, jak wyciśnięty frazes z niedojrzałej cytryny. A między nami a oczywistą prawdą gubią się proste skojarzenia, mimowolne blagi, sekcje sloganów. Albowiem istnieją kręte ścięgna fal, lecz poskręcane uległą mgłą, kalką wyciszeń, miarą statystyk.
kaja-maja28 Opublikowano 8 Czerwca 2007 Zgłoś Opublikowano 8 Czerwca 2007 Zaloguj się, aby zobaczyć zawartość. Myślę, że w kałuży tego sie nie zobaczy,bo drogi mamy bardzo zakurzone, jedynie w kałużę to możemy wpaść,wstać i otrząsnąć się... Zawsze ktoś nadczymś płacze,bo bieda w kraju,a regionami ujj... A niedojrzała cytryna dojrzeje,ale ile to jest czasu? Mgłę ma chyba każdy polityk w oczach,albo nie wie o co chodzi,albo głupa tnie. Może sie znajdzie taki, co wejrzy w odchłań i toń przezroczystą oczami i może olśni nasz kraj,co zakwitnie złotą czereśnią. Wiersz bardzo ciekawy i zdał by się wielu komentarzy. Pozdrawiam milutko
M._Krzywak Opublikowano 9 Czerwca 2007 Zgłoś Opublikowano 9 Czerwca 2007 Na razie przeczytałem raz - to zbyt mało na wyrazistą ocenę, jednak już wiem,że jestem na tak. Wiersz potrzebuje kilku zdań, to na pewno, nie wiem, czy się wyrobię, więc na razie zaznaczam, że mam taki plan. Pozdrawiam.
Rafał_Leniar Opublikowano 9 Czerwca 2007 Zgłoś Opublikowano 9 Czerwca 2007 Czytałem już wczoraj. Podoba mi się, choć wadzi mi nieco lekkie przegadanie (za dużo motywów?). To "albowiem" strasznie mnie jakoś mierzi... Nie wiem, czemu. Ale widać, że jest celowo wstawione. Pozdrawiam.
Rekomendowane odpowiedzi