Karol Samsel Opublikowano 4 Czerwca 2007 Autor Zgłoś Opublikowano 4 Czerwca 2007 piętnaście stopni celsjusza trzeba sprzątnąć gołębie z ulic bo w grudniu znów zamarzną na kształt pierzastych pereł miasto cierpi wskutek podziałów północ zamieszkują abrahamowie południe należy do izaaków jedni drugich chcą złożyć w ofierze popatrz na lewo tam pod grabami nasza sąsiadka armenia podnosi z ziemi szminkę upuszczoną jeszcze podczas rzezi ormian w tej rzece którą nazywają sercem szakala utopił się wczoraj chłopiec czy myślisz że mógł wbrew całej gruzji wierzyć w boga williama blake'a nawet jeśli na jego oczach ludzie złamani nie zrastali się z powrotem 3 VI 2007r.
Oscar Dziki Opublikowano 4 Czerwca 2007 Zgłoś Opublikowano 4 Czerwca 2007 Rewelacja. Wreszcie jakiś konkret. Jedyne co mi się nie podoba, to faktyczne powtórzenie: armenia-ormian. Ale chyba trudno byłoby je ominąć. Spokojny, poprawny styl świetnie realizuje niemal publicystyczną tematykę. Dojrzały utwór. Perełka. Mam nadzieję, że Autor nie będzie miał pretensji, jeśli zapostuję do moderacji o przeniesienie do działu Z. Jeszcze tylko zwrócę uwagę, na cudną strukturę, w której regularne zwrotki realizują zawarte w sobie mikro-sytuacje liryczne, myśli. Czystość i precyzja opisu. Wszystko kunsztownie docięte. Jestem pod cholernie mocnym wrażeniem zdyscyplinowania pióra.
Karol Samsel Opublikowano 4 Czerwca 2007 Autor Zgłoś Opublikowano 4 Czerwca 2007 Ależ mnie Pan pochwalił:). Nie wiem, co teraz powiedzieć. Szczerze dziękuję, zapraszam do siebie częściej i serdecznie pozdrawiam.
zak stanisława Opublikowano 4 Czerwca 2007 Zgłoś Opublikowano 4 Czerwca 2007 co prawda nie jestem znawczynią,(jak Oscar) ale wiersz wywarł na mnie wrażenie- szczególnie ta zwrotka:piętnaście stopni celsjusza trzeba sprzątnąć gołębie z ulic bo w grudniu znów zamarzną na kształt pierzastych pereł pozdrawiam ES
Anna Siedem Opublikowano 4 Czerwca 2007 Zgłoś Opublikowano 4 Czerwca 2007 Byłeś w Tibilisi? Chyba lubisz podróżować... Wiersz super. W Twoim przypadku warto umieścić w końcu coś w dziale wyżej, bez fałszywej skromności - już najwyższa pora, abyś uczynił ten krok. Powodzenia!
Karol Samsel Opublikowano 4 Czerwca 2007 Autor Zgłoś Opublikowano 4 Czerwca 2007 Stasiu (jeśli mogę na "Ty"), dziękuję, zawsze bardzo cenię sobie Twoje odwiedziny:). Aniu, tym razem o Tbilisi tylko ze słyszenia. Co do działu Z, obiecuję, że się przemogę:). Pozdrawiam ciepło.
Luka Opublikowano 6 Czerwca 2007 Zgłoś Opublikowano 6 Czerwca 2007 Jestem oczarowana twoim wierszem!!Nareszcie ktoś kto wie o czym pisze. Fachowiec realista z sercem Poety. Moje cichutkie pytanie-czy tylko Tibilisi czy troszkę szerzej też..?Bo chciałabym zasięgnąć języka co do/a/ platformy Baalbeku/b/komór pod lewą łapą Sfinksa /c/lokalizacji egipskiego Labiryntu. Zdobyłeś we mnie stałego odtąd czytelnika. Z najwyższą rewerencją :9))) L.
Robert Kmiel Opublikowano 8 Czerwca 2007 Zgłoś Opublikowano 8 Czerwca 2007 bardzo dobry wiersz a za „nawet jeśli na jego oczach ludzie złamani nie zrastali się z powrotem” nobel się należy ;)) dziękuję Kmiel
Karol Samsel Opublikowano 8 Czerwca 2007 Autor Zgłoś Opublikowano 8 Czerwca 2007 Dziękuję, panie Robercie, to bardzo miłe. Zapraszam znów w odwiedziny. Dziękuję, Luka. Przesłałem Ci wiadomość w sprawie problemów, które poruszyłaś/eś w swoim komentarzu. Pozdrawiam serdecznie.
Nata_Kruk Opublikowano 9 Czerwca 2007 Zgłoś Opublikowano 9 Czerwca 2007 Karol, konkretna i bardzo dobra treść wiersza. Precyzja opisu, jak wspominał Oskar. Pozdrawiam... :)
Karol Samsel Opublikowano 10 Czerwca 2007 Autor Zgłoś Opublikowano 10 Czerwca 2007 Nato, jak ja dawno Cię nie widziałem! Tym milej jest mi Ciebie gościć, dziękuję za odwiedziny:). Pozdrawiam ciepło.
Rekomendowane odpowiedzi