farciarz
-
Ostatnio w Warsztacie
-
brt 39
Ja tak sobie drogie Panie Panowie drodzy moi Bracia moje Siostry cud Boży o wolnej woli gdzie zapisał losy w Trójcy jeden zna karty historii jako czas mu nieistotny i jego palec wskazuje gdzie dla nas przypadkowe zdarzenie jest na Jego polecenie tak się usłyszałem tutaj dzieje
No więc tak łapię
stan niestan dna demokratyczny przypis do niewstania mego niepodpisane rymy się trafiły gdybym wiedział wcześniej się dowiedziałem później sercem bym nietrafiał w ludzkiej masy duszę a tak ruszę tłumem wtedy gdy stan i słowa były ku zabawy zaprawy wypadałe wybadany ja no coz
cóż
szkoda że
już
wiem kim jestem nie
pytam już
czynem cham z najgorszych
nienawiści pelen
ku mi bądź
mi czyny które
popelniał tamten nieświadomy swego
bytu życia
w ktorym
spał zamknięte powieki miał to napewno na.prawde i brał co chciał
a chciał mieć a nie być
a byli tam wtedy Ci co krew z krwi bracia
ten najmłodszy wpatrzony mówiła
matka a ja go niszcząc za dzieciaka
wiem czemu
nienawiścią pała czrmu
czemu chce
być jak najdalej. rodzina rozbita bo ja za cud się moalem
miałem jak bilem
biłem kradĺem i odpychałem tych co powinien dobry człowiek chronić
krew z krwi
oczy litości na krzyki z ust moich gdzie padały słowy nje wiem czemu głośno nieswiafomie wbrew temu za kogo chciałbym się mieć
i mam na to jej odpo wiedź
jesteś chory wiem
i wciąż czuła że musi być blisko mnie
drugi policzek i pierwszy po rwz kolejny
kurwy chuje cham
ale ja bym chciał spowiedzi i opłatka
jak Wielka Improwizacja
potrzebujesz Boga
masz w sobie diabła
opętanie
egzorcyzmy nic nie dały a może
po tem staje się sobie bliższy
długo w czasie nie od razu przynajmniej dziś njewstan przypomina mi co zrobiłem odpowiadam sobie kim jestem
wbrew Bogu i jego słowom przez Syna przekazanym nie jestem Bogiem a bliżej mi do tego co niesie światło (tłumaczenie imienia Lucyfer jest takie wyczytałem sprawdź mnie sprawdź też chyba że wiesz to nie musisz sprawdzać przesz)
ja niewstanie jedynie byłbym w stanie wykrzyczeć nawet wyliczę swoje grzechy księdzu przy spowiedzi ale czy to się liczy
gdy twardy trunek płynie przez żyły i uruchamia myśli
dziś nigdy nie jestem trzeźwy tak naprawdę
nie jestem sobą
leki wypisane odzez psychiatrę
znika objaw co spać nje daje
rząd ludzi z przeszłości co nazwali omamem ja wypieram (jak to jeden z objawów) nieprawdziwosc tych omamow i biorę za prawdę co mi się wydaje że radioteatr to plan terapii behawioralnej metodą techniki ukrytej schowanej ludzkości znanej z filmów i seriali typu sajens fikszyn
ale oni mają dostęp
a ja wystawiłem się na cel celnym słowem a potem njeudanym samobojstwem na cudzych petlach sie rzucam gdzie nie wczas i głupia moja tendencja i przekonanie że to co mówię jest dobre i nie muszę sam se posłuchać się co nagadałem
niewstanie w trybie strumień nieświadomości
wyplute słowa które o nich sam spelnie w przyszłości
bo gdy ja mówię oni czy świat jest taki a taki gdy się rwę do opisania cywilizacjii to ja hedtem w tym
moje odbicie
gdy wypluwam wers o chmarze co idzie przez życie jakby byĺa androidem lub szerszeniem to o sobie przecież sprawdam co w poezji znaczy szerszeń i to łatwe a ja miałem zagadkę
podpisałem się w metaforze że jestem wrogiem
(kmwtw nie łamiąc omerty bo wtajemniczenie w grupè miało być ale fakstartem nazwane głupie rymowanie po zwrotce napisanej jeszcze dodadkowe a nkepotrzebne co zrobiłem tam nje wjem chocjuz domyslili mnie co poleciał za hejt za dis a to samotny opuszczony co chciałby mieć coś czego mieć nie ma nissczy w swojej głowie upadając upadlajac sie jedynie)
że widzę jedynie tragedię jak nie wiem mówię co czuje ten co patrzy na śmierć osoby którą kochał całe życie co czuje gdy odchodzi druga z połówek
nie wjem co czuje osoba przeszywająca tragedię a nie wiem tak. naprawdę jaką tragedię przeżywają przeze mnie
prawda jest taka tu od dzieciaka powinni nienawidzieć tego mnie chama co zło czyniąc i wbrew im i ich potrzebom oczekiwaniom
zabity anioł
jest moją sprawą
daleko od świata gdzie ludzkość kroki stawia powinnienem umrzeć i nie wracać
opuszczona samsara ale nie jako nagroda a jako kara
nic nie doświadczać poza granicami wszechświata
oto wiersz który już gdzieś w podobnych słowach pisalem
W sklepie pełnym pomarańczy
ominę je
Prosto w stronę gdzie flaszki
Obejdzie się niesmakiem
Wróble pod dachem nie dają spać nad ranem po nocy nieprzespanej
Gołębie karmię na ekranie wirtualnym ziarnem
i coś tam chyba było jeszcze może ale kończę generalnie
ps KOCHAM JAK W KSIĄŻKACH JAK W FILMACH JAK W BIBILIACH
CHCIAŁBYM BY TO BYŁA PRAWDA ALE SERCE JAK KAMIEŃ I NIEWYKSZTCONA EMPATIA
ROBIŁEM WAM ZA CO PRZEPRASZAĆ PRZEPRASZAM WAS TO ZA MAŁE I TYLKO ZNÓW BY POCZULI ODRAZĘ
WYŚWIETLĘ SIĘ I NA KONIEC DODAM
ŻE DZIŚ TE SŁOWA TO JUTRZEJSZE ALE ZE MNIE IDIOTA
1
-
-
Najczęściej komentowane w ostatnich 7 dniach
-
- 51 odpowiedzi
- 1 040 wyświetleń
-
- 35 odpowiedzi
- 632 wyświetleń