Skocz do zawartości
Polski Portal Literacki

Rekomendowane odpowiedzi

Opublikowano

A wice lokaj ubawi,a ta laba Ala-a Maja taras kota i law soki kok-kasata Aza oranżada wata góra a buta,ta róg i Katon i bura-a ton co?Asa pała,ta laga war!A do ruja gaz,te laba Ala sikorka-iwa baza!Ta co mata? i gama-uraz co?a ta ład Aza-ta o cukru ma As,a mi los-a i ladaco naja?Aza bat orgia tu!Jkara,a pała,ta basu!Ta ruta na dar,no tak anioł!Ala grad i gore to i kros-a uda siarki!A gromi lodami sadu o gad-a toga,no niwa,atol-a samba!Rum-mur"ab" masa-Lota a wino nago!Ta da gouda si!Ma doli morga ikra i sadu,a sorki!O te rogi dar gala łoi,na katon rada natura-tu sabat,a łap!A araki!-u ta i grota baza-a ja noc,a dali!A soli masa-a mur kuca,o ta zada łata-o czaru a magi!A ta moc-a!Ta zabawi,a krok i sala-a balet za gaj uroda"Ra" waga latała pasa o cnota!A rubin o tak!I góra,ta tuba,a róg-a ta wad,aż nar oaza,a tasak koki kos wali kat o kosa rata jama-Ala a bal,a ta iwa buja kolec?iwa

Jeśli chcesz dodać odpowiedź, zaloguj się lub zarejestruj nowe konto

Jedynie zarejestrowani użytkownicy mogą komentować zawartość tej strony.

Zarejestruj nowe konto

Załóż nowe konto. To bardzo proste!

Zarejestruj się

Zaloguj się

Posiadasz już konto? Zaloguj się poniżej.

Zaloguj się

• Zarejestruj się. To bardzo proste!

Dzięki rejestracji zyskasz możliwość komentowania i dodawania własnych utworów.

• Ostatnio dodane

• Ostatnie komentarze

• @lena2_ - @hollow man - @Myszolak - @huzarc - dzięki - 
    • @Leszczym Podoba mi się pewnego rodzaju "uliczność" tego utworu, nie w znaczeniu degradacji do prostactwa, oczywiście. Ekspresja twórcza jest tutaj poszukiwaniem własnego głosu nie tylko dla siebie samego, ale także po to, aby zająć (swoim pisaniem) jakąś pozycję w stosunku do rzeczywistości, która jest postrzegana jako pełna fałszu, hipokryzji, niedorzecznych oczekiwań i ogólnej niesprawiedliwości. Trochę też powracasz do młodopolskiej koncepcji sztuki. Twórczość miała za zadanie wyzwalać z filisterstwa, imperatywów społecznych i swoistej służalczości wobec własnego środowiska.
    • Zaloguj się, aby zobaczyć zawartość.

Peelu! Wiadro zimnej wody na głowę, najpierw!
    • Zaloguj się, aby zobaczyć zawartość.

Witam - szanuje to co w komentarzu - tylko zastanawiam się czemu nie               nie każdy potrafi tego poczuć...uwierzyć -                                                                                      Pzdr.serdecznie. Witaj - miło Alicjo że skomentowałaś ten trudny wiersz - dziękuję -                                                                                              Pzdr.ciepło. Witaj - mam nadzieje że ta wiara o której wspomniałaś otworzy drzwi            do prawdy -                                           Pzdr.serdecznie.                 Witaj - ja nie boje się tego spojrzenia - każdy z nas inaczej ten             temat widzi - i musimy to uszanować -                                                                                      Pzdr. 
    • @Maksymilian Bron Taki New Age'owy...   Żeby tak wszyscy na naszym globie nagle doszli do takiego wniosku!  

Zaloguj się, aby zobaczyć zawartość.

Ale tych nowych wspaniałych światów tyle już było.  Każdy zresztą w sobie nosi jakieś ziarenko wyobrażenia - jak powinien wyglądać. A nasz rozum jednak, mimo wszystko, ulega instynktowi, gdy wchodzi w grę konieczność przetrwania. Nawet, gdy nie było państw, granic, rozbudowanej hierarchii społecznej, hominidy łażące po prasawannie tłukły się zapewne o upolowaną zwierzynę. Obecnie, dwie mamuśki potrafią wziąć się za czupryny (dosłownie! widziałam!) na placu zabaw, bo Jaś powiedział Małgosi, że jest głupia, a Małgosia Jasiowi, że ma brzydkie buty. A my rozmawiamy o skali całej planety. A każdy człowiek u władzy - to też tylko człowiek. Tylko tyle, że ma do dyspozycji nie tylko pięściak z kamienia łupanego albo łopatkę do piasku, tylko bardziej niebezpieczne zabawki.    
  • Najczęściej komentowane

• Dodaj nową pozycję...