Skocz do zawartości
Polski Portal Literacki

Zgłoś

• Zarejestruj się. To bardzo proste!

Dzięki rejestracji zyskasz możliwość komentowania i dodawania własnych utworów.

• Ostatnie komentarze

• Chłoporobotnik w Gogolinie            dwa tygodnie  uczył swe świnie,            by ryły u sąsiada ,            bo we wsi rozpowiadał,            że świnie sąsiada to świnie.  
    • @Nata_Kruk refleksja? bunt? akceptacja?
    • @Nata_Kruk   Jeśli chodzi o mój aforyzm, to: odpowiedzialność za Rozbiory Polski ponoszą już nieistniejące Prusy, dokładnie: Zakon Szpitala Najświętszej Marii Panny Domu Niemieckiego w Jerozolimie, potocznie: Krzyżacy i wychodzi jak zwykle - Watykan, nieprawdą jest to, iż to sami Polacy są winni upadku Pierwszej Rzeczypospolitej Polskiej, otóż to: każde mocarstwo ma własny - Złoty Wiek - potem: następuje powolny upadek, jak już wspominałem: rozbiory powstały w pruskim łbie - we łbie niemieckiej dziwki - carycy Katarzyny II Wielkiej - car Piotr I Wielki był rosyjskim Słowianinem i nie marzył o rozbiorach Pierwszej Rzeczypospolitej Polskiej - wolał po prostu protektorat nad coraz słabszą Polską...   Łukasz Jasiński 
    • szukał miejsca w którym czas płynnie wolniej gdzie cisza nie nudzi wiatr tylko ciepły   miejsca w jakim dni nie gubi kalendarz gdzie nie dostaje się  marnych emerytur   a Bóg z ludźmi  rozmawia nie przez kogoś - osobiście  pomaga zrozumieć coś czego nie rozumiemy   szukał lecz nie znalazł bo nad ranem  ze snu obudziła go rzeczywistość udekorowana czasem  
    • @Rafael Marius za to ceny niższe, ja się zaopatruję, kwiaty wieczorem pół ceny. Korzystam też z Sama czy lokalnego sklepu, towar z krótkim terminem, eko, ale bardzo, bardzo drogo. :) w lidlu wieczorem na aplikacje, pół taniej zawsze i każdy towar mi się minusuje:)
  • Najczęściej komentowane

• Dodaj nową pozycję...