Skocz do zawartości
Polski Portal Literacki

wzruszenie

Rekomendowane odpowiedzi

dałeś mi głos więc go używam
chwaląc Ciebie
ze wszystkich sił
każda nuta jedną cieknie łzą

jestem wesół więc to radość
chwaląc Ciebie
ze wszystkich sił
cieknie w tej łzie do bólu szczerej

jeśli mój głos odejdzie w smutek
chwaląc Ciebie"
ze wszystkich sił
zostanie pamięć słów i marzeń

mnie malutkiemu czy odpowie
Allach? Bóg? Budda? Jahwe? Ty?

Adam Sosna(2007.05.12)

" Prokuratura nie zastosowała żadnych środków prawnych wobec sześciu kibiców zatrzymanych przez policję w związku z sobotnią awanturą na stadionie klubu Rozwój w Katowicach. Z naszych informacji wynika, że służby porządkowe zgarnęły przypadkowych świadków, a nie prowodyrów zamieszek. – Mój syn dostał kamieniem w twarz i karetka odwiozła go do szpitala w Katowicach Ochojcu – mówi ojciec jednego z zatrzymanych. – Kiedy policjanci przywieźli następnych rannych, spytali go tylko, czy on też był na stadionie. Potwierdził i to był wystarczający powód, by zamknąć go w areszcie.
Policjanci zabrali także telefon komórkowy 19-letniego Jakuba G. z Katowic, rzekomo na poczet kary grzywny. Do wczoraj nie chcieli go oddać, choć chłopak decyzją prokuratora wyszedł na wolność. Prokurator zapowiedział jednak, że telefon zostanie chłopcu zwrócony.
Przy łóżku innego kibica, Piotra S. z Katowic postrzelonego w nogę gumowym pociskiem, jeszcze wczoraj po południu czuwało dwóch policjantów, bo – ich zdaniem – też uczestniczył w awanturze na stadionie i teraz może im uciec."