Lena Lewandowska Opublikowano 4 Września 2004 Autor Zgłoś Opublikowano 4 Września 2004 Słowa ciągle słowa Każde słowo w bólu ognia narodzone deszczem łzami przykryte, karmione Płaczą słowami gwiazdy Krzyczą o słowa ludzie Głupcy Nie mogą zaspokoić się stokroć bardziej sycącą chwilą ciszy...
Karol Sobiech Opublikowano 4 Września 2004 Zgłoś Opublikowano 4 Września 2004 Przyjemnie mi było przeczytać Pani wiersz. Przejrzałem kilkanaście innych, ale własnie ten jeden wydał mi się napisany w sposób dojrzały. Każde słowo karmione, przemyślane ...słowa, ciągle słowa,... ale jak ładnie dobrane. Z niecierpliwością będę czekał na kolejne Pani utwory. Pozdrawiam: Karol
Tommy Jantarek Opublikowano 4 Września 2004 Zgłoś Opublikowano 4 Września 2004 Przyjmuję, że powtórzenia są celowym zabiegiem. Dobry, acz ryzykowny zabieg. "Każde słowo w bólu ognia narodzone deszczem łzami przykryte, karmione" Tu pojawił mi się problem. Albo "deszczem" należy do poprzedniego wersu (wtedy brak po nim przecinka, skoro dalej takowy zaistniał, lub też w ogóle zrezygnować z interpunkcji), albo dotyczy łez (natenczas powinno zabrzmieć to "deszczem łez przykryte"). W takiej postaci jak jest, kupuję wiersz do wersu "Głupcy", trzy ostatnie wersy do śmietnika. Pozdrawiam serdecznie
Mirosław_Serocki Opublikowano 4 Września 2004 Zgłoś Opublikowano 4 Września 2004 Aż komentować się nie chce. Gdzie tu dojrzałość? Kompletnie nieudany.
Anna Stavsky Opublikowano 4 Września 2004 Zgłoś Opublikowano 4 Września 2004 oklepany temat, i przedstawiony tak, ze az zmula (powtorzenia, za duzo doslownosci), bezsensowna puenta ..'ból narodzin', 'gwiazdy' i 'ludzie' sa wedlug Ciebie 'glupcami' (?)
Marcin Jagodziński Opublikowano 4 Września 2004 Zgłoś Opublikowano 4 Września 2004 fatalny. zużyte frazy. łzy, deszcze, ognie, bóle.
Rekomendowane odpowiedzi