Antoni Slawbicki Opublikowano 14 Maja 2007 Autor Zgłoś Opublikowano 14 Maja 2007 ona powiedziała jej słowa niczym wiatr co żaglowce pędzi poprzez oceany w stronę wysp szczęśliwych lub na zatracenie a przecież mówiła szeptem spojrzała a jej oczy jak ogień bez którego czyniąc nieroztropnie chleba nie wypieczesz i spalisz złudzenia to spojrzenie trwało jedną chwilę i przeszła obok trącając mnie lekko dłonią a zbliżenie to było najgłębsze jakby zjednoczenie dusz spragnionych lub spotkanie ze świętym i nastało milczenie Bóg też tylko słucha niebezpiecznym jest marzyć niebezpiecznym liczyć na więcej
zak stanisława Opublikowano 14 Maja 2007 Zgłoś Opublikowano 14 Maja 2007 ona spojrzała a jej oczy jak ogień bez którego czyniąc nieroztropnie chleba nie wypieczesz i spalisz złudzenia to spojrzenietrwało jedną chwilę-------------popatrz.....zmiany pozdrawiam a zdania z warsztatu nie zmienię. LUBIĘ.Es
Antoni Slawbicki Opublikowano 14 Maja 2007 Autor Zgłoś Opublikowano 14 Maja 2007 zmieniłem, uległem autorytetowi (poważnie)
egzegeta Opublikowano 15 Maja 2007 Zgłoś Opublikowano 15 Maja 2007 Panie Antoni wiersz przeczytałem kilka razy - bardzo mi się podoba kiedyś - z konieczności -byłem zwolennikiem miłości platonicznej;) Zastanawiam się czy "ona" w pierwszym wersie - konieczna bo w drugim zupełnie mi nie leży wystarczy spojrzała a ostatnie dwa wersyniebezpiecznym jest marzyć niebezpiecznym liczyć na więcej jakieś takieś ;) czy nie lepiej niebezpieczne są marzenia niebezpiecznie liczyć na więcej albo jeszcze inaczej;) Pozdrawiam
Antoni Slawbicki Opublikowano 15 Maja 2007 Autor Zgłoś Opublikowano 15 Maja 2007 skoro tyle osób mówi, że ta druga ONA" jest niepotrzebna no co coś w tym musi być,
Marlett Opublikowano 16 Maja 2007 Zgłoś Opublikowano 16 Maja 2007 Antoni! Bardzo ciepły wiersz. Dobrze się czyta. Szczególnie podoba się; ona powiedziała jej słowa niczym wiatr co żaglowce pędzi poprzez oceany w stronę wysp szczęśliwych lub na zatracenie a przecież mówiła szeptem Pozdrawiam i słońca życzę.
HAYQ Opublikowano 16 Maja 2007 Zgłoś Opublikowano 16 Maja 2007 Piękny wiersz, brak "onej" nie przeszkadza (pamiętam z W.) zupełnie. Dużo lepiej brzmi. Chylę czoła.
Rekomendowane odpowiedzi