adam sosna Opublikowano 14 Maja 2007 Autor Zgłoś Opublikowano 14 Maja 2007 Nie ma zimy nie czarno w wysokich górach bure doliny wolne potoki pieniste po kamieniach zamiast pod lodem pokorne drzewa w pnie malowane wapnem grożą gałęzie błotniste drogi tęsknią za mroźnym wiatrem wiejąc utwardzi ptasie wołanie zabrany ład pór roku płócienne kwiaty gnijąca trawa otacza dusznym smrodem kloce betonu Adam Sosna(2007.01.17)
M._Krzywak Opublikowano 14 Maja 2007 Zgłoś Opublikowano 14 Maja 2007 No tak, pobudują drogi, będziemy mieli autostrady, kupę śmieci to już mamy, ech... Zostaną przynajmniej wiersze, że kiedyś coś było takiego jak trawa. Bo po co nam doliny, żaby, ptactwo wszelakie... +++ Pozdrawiam
adam sosna Opublikowano 14 Maja 2007 Autor Zgłoś Opublikowano 14 Maja 2007 M. Krzywak Jeszcze zostaną te....... no...... stadyjony! dla Ruskich Wietnamców i innych Bułgarów :):):)
Marlett Opublikowano 14 Maja 2007 Zgłoś Opublikowano 14 Maja 2007 Adaś! Zadumałam się , bo wiersz piękny. Już mam go w ulu....bio..onych:))) Serdeczności jak zwykle.
adam sosna Opublikowano 14 Maja 2007 Autor Zgłoś Opublikowano 14 Maja 2007 Marlett cmok i w nogi - pamiętaj
Katarzyna Leoniewska Opublikowano 14 Maja 2007 Zgłoś Opublikowano 14 Maja 2007 Tak tak tak! Za doliny i płócienne kwiaty :) Pozdrawiam, K. :)
zak stanisława Opublikowano 14 Maja 2007 Zgłoś Opublikowano 14 Maja 2007 błotniste drogi tęsknią za mroźnym wiatrem wiejąc utwardz----??? Sosno, za mroźnym tęsknią? w odwrotności do mnie :))) a sosny szumią o tym co jeszcze jest i dobrze, ku pamięci!!! pozdrawiam ciepło ES
Marlett Opublikowano 14 Maja 2007 Zgłoś Opublikowano 14 Maja 2007 Zaloguj się, aby zobaczyć zawartość. cmoki przyjmuję:))) i też .....!
adam sosna Opublikowano 14 Maja 2007 Autor Zgłoś Opublikowano 14 Maja 2007 Katarzyna Leoniewska ktoś mi powiedział: wiesz po co są doliny? - żeby góry były! a kwiaty? - ostatnia "zima" na inne nie zasługiwała dzięki
adam sosna Opublikowano 14 Maja 2007 Autor Zgłoś Opublikowano 14 Maja 2007 Zaloguj się, aby zobaczyć zawartość. utwardziłem - dzięki (i mi "zjadło")! śniegi do kolan pamiętam (i wyżej) a szumią sosny.... "szumią jodły na gór szczytach" - bis "szumią sosny"? - takiej arii nie znam :):):):):):)
adam sosna Opublikowano 14 Maja 2007 Autor Zgłoś Opublikowano 14 Maja 2007 Marlett :) do Szczecina będą potrzebne - oszczędzaj
zak stanisława Opublikowano 14 Maja 2007 Zgłoś Opublikowano 14 Maja 2007 Zaloguj się, aby zobaczyć zawartość. kto, do szczecina, kto do szczecina, może spotkanko jakieś, sosen, aria moja...;)))) pozdrawiam ze szczecina!!!!!!!!
adam sosna Opublikowano 14 Maja 2007 Autor Zgłoś Opublikowano 14 Maja 2007 zak stanisława sam nie mogę - to niech kto za mnie na żagle popatrzy i ucieszy się i napisze, że piękne kto w pokładowej krzątaninie uczestniczył raz, ten nie wejdzie na trap lub całe życie będzie tęsknił i chciał wejść znów pod maszty
Beenie M Opublikowano 14 Maja 2007 Zgłoś Opublikowano 14 Maja 2007 Tam gdzie góry i potoki zawsze znajdę ja uroki :))) Sosenko, a może ja zaśpiewam Ci coś z sosnowym motywem: (…) lekko wsparłszy się na sośnie w oczy patrzył jej miłośnie popłynęły w świat donośnie tęskne słowa pieśni tej ref. góralko Halko, krasny leśny mój kwiecie Tobie jednej na świecie powiem co to jest żal (…) pozdrawiam serdecznie
adam sosna Opublikowano 14 Maja 2007 Autor Zgłoś Opublikowano 14 Maja 2007 Beenie dzięki - jeszcze trochu teksta i muzyki dolać i opera będzie :):):) PS żal na żart bym zmienił
Anna Siedem Opublikowano 14 Maja 2007 Zgłoś Opublikowano 14 Maja 2007 miało być sosnowo jest adamowo trochę chłodu trochę wiatru błota nie ma zimy kolce betonu Wielbicieli tu bez liku, jeden mniej czy więcej, ale co tam, trochę wiatru tutaj wniosę, nie pozwolę w pustce zgasnąć.
Piotr_Jasiński Opublikowano 14 Maja 2007 Zgłoś Opublikowano 14 Maja 2007 Z jadnej strony optymistyczne strofy a po nich zupełnie inne pełne wyrzutu. Ale całość dobrze współgra. Pozdrawiam
adam sosna Opublikowano 14 Maja 2007 Autor Zgłoś Opublikowano 14 Maja 2007 Anna Siedem Miało być... haiku wyszło sześć podobnych dzięki
adam sosna Opublikowano 14 Maja 2007 Autor Zgłoś Opublikowano 14 Maja 2007 Zaloguj się, aby zobaczyć zawartość. zauważyłem chciałem dopisać ale mi nie wychodziło przepraszam :):):)
Rekomendowane odpowiedzi