Espena_Sway Opublikowano 7 Maja 2007 Autor Zgłoś Opublikowano 7 Maja 2007 dedykowany W przeddzień maja drzewa serwowały zieleń szybciej niż zwykle, woda rozpraszała rzęsy. Kiedyś obiecywałeś wiosnę; zmianę czasu z zimowego na wieczność, subtelne otulanie. Teraz czuję te zdolności językowe. Na kolanach tworzymy wielkie improwizacje z gwoździem i młotkiem, kołem i krzyżykiem, stwierdzając, że wszystkie linie sprowadzają się do jednego miejsca. Zapalamy świece drażniąc się zapachem, na przemian miękniemy i twardniejemy, razem z woskiem próbujemy utworzyć jakiś inny czas, nową fakturę następnego brzasku.
Espena_Sway Opublikowano 7 Maja 2007 Autor Zgłoś Opublikowano 7 Maja 2007 http://www.poezja.org/debiuty/viewtopic.php?id=51714
Piotr_Jasiński Opublikowano 7 Maja 2007 Zgłoś Opublikowano 7 Maja 2007 BArdzo ładne metafory ale jak dla mnie u ciebie to norma. Szczęścia i pozdrowienia ślę
Espena_Sway Opublikowano 7 Maja 2007 Autor Zgłoś Opublikowano 7 Maja 2007 Zaloguj się, aby zobaczyć zawartość. wow, dzięki Piotrze. nie spodziewaŁam się 'normy' :) tnx, ze wzajemnością :P Karolina :)
Katarzyna Leoniewska Opublikowano 7 Maja 2007 Zgłoś Opublikowano 7 Maja 2007 Cudnie - tak zwiewnie i metaforycznie...
Beenie M Opublikowano 7 Maja 2007 Zgłoś Opublikowano 7 Maja 2007 Jak widać, Espeno, każda pora roku może przynieść coś urokliwego, nie tylko jesień ;) Bardzo mi się podoba to Twoje wiosenne obrazowanie metaforami. pozdrawiam serdecznie :)
fabula rasa Opublikowano 7 Maja 2007 Zgłoś Opublikowano 7 Maja 2007 Pięknie napisane. Właśnie takie wiersze mają moc inspirowania.
Espena_Sway Opublikowano 7 Maja 2007 Autor Zgłoś Opublikowano 7 Maja 2007 Zaloguj się, aby zobaczyć zawartość. dziękuję, miło tym bardziej, że dedykowany pozdrawiam Espena :)
Espena_Sway Opublikowano 7 Maja 2007 Autor Zgłoś Opublikowano 7 Maja 2007 Zaloguj się, aby zobaczyć zawartość. to co byŁo jesienne byŁo zawsze smutne - wiązaŁo się z pewną osobą, która [na szczęście] jest przeszŁością wiosenne wiersze są optymistyczne; są teraźniejsze, miŁosne serdecznie Espena :)
Espena_Sway Opublikowano 7 Maja 2007 Autor Zgłoś Opublikowano 7 Maja 2007 Zaloguj się, aby zobaczyć zawartość. cieszy taki komentarz, mam nadzieję, że zainspiruje :P jakby co czekam na linka :) serdeczności Espena :)
GASPAR_VAN_DER_SAR Opublikowano 7 Maja 2007 Zgłoś Opublikowano 7 Maja 2007 Karspeno, widzę dobry wiersz, subtelny liryzm, niektóre metafory wprost genialne. Najmniej podoba mi się "czuję te zdolności językowe", później te improwizacje z gwoździem i młotkiem... Ale to tylko moje czepialstwo, bo cały wiersz jest bardzo dobry, szczególnie początek i puenta:W przeddzień maja drzewa serwowały zieleń szybciej niż zwykle, woda rozpraszała rzęsy. Kiedyś obiecywałeś mi wiosnę; zmianę czasu z zimowego na wieczność (...) razem z woskiem próbujemy utworzyć jakiś inny czas, nową fakturę następnego brzasku. A w ogóle za samą "nową fakturę następnego brzasku" dodatkowy plus. Serdecznie, Kaspar :).
zak stanisława Opublikowano 7 Maja 2007 Zgłoś Opublikowano 7 Maja 2007 Zaloguj się, aby zobaczyć zawartość. popieram! bardzo malowniczo i normalnie! słoneczka ES
Espena_Sway Opublikowano 7 Maja 2007 Autor Zgłoś Opublikowano 7 Maja 2007 Zaloguj się, aby zobaczyć zawartość. Kasparku, dobrze, że tak odbierasz :P tak naprawdę te improwizacje, zdolności językowe to takie nazwy zrozumiaŁe tylko dla podmiotu i osoby towarzyszącej :) dlatego mogą się wydawać dziwne :] dzięki za plusa pozdrawiam Karspena :)
Espena_Sway Opublikowano 7 Maja 2007 Autor Zgłoś Opublikowano 7 Maja 2007 Zaloguj się, aby zobaczyć zawartość. nie wiem o jakich dziwolągach mówisz ;p chyba o tych wieloznacznych w zamierzeniu wierszach :] cóż, dzięki za pozytywa serdecznie Espena :)
Espena_Sway Opublikowano 7 Maja 2007 Autor Zgłoś Opublikowano 7 Maja 2007 Zaloguj się, aby zobaczyć zawartość. popieram! bardzo malowniczo i normalnie! słoneczka ES hehe, mam nadzieję, że to 'normalnie' to pozytyw :P cóż, zobaczymy jak dalej się to pokręci serdecznie Espena :)
Reni Her Opublikowano 8 Maja 2007 Zgłoś Opublikowano 8 Maja 2007 najbardziej podoba mi się to co zauważył Kaspar, duuży plusik i słoneczka R. ;)
Espena_Sway Opublikowano 8 Maja 2007 Autor Zgłoś Opublikowano 8 Maja 2007 Zaloguj się, aby zobaczyć zawartość. dziękuję promiennie i zapraszam ponownie pozdrawiam Espena :)
M._Krzywak Opublikowano 8 Maja 2007 Zgłoś Opublikowano 8 Maja 2007 O, rzeczywiście tutaj zmiana tonu - jest cieplej, subtelniej i wiosenniej. Ja bym te "rzęsy" przerzedził, bo to zbliża trochę do masowej produkcji, ale ok, zatwierdzam :) Pozdrawiam.
Niewierny Tomasz Opublikowano 8 Maja 2007 Zgłoś Opublikowano 8 Maja 2007 Ładne Karolino, ale "otulanie woalem" to jest bardzo "be" moim zdaniem;) i bez "mi" w pierwszej strofie można by się obejść. W ostatniej za dużo "my". Poza tym przyjemna lektura. Pozdrawiam
Espena_Sway Opublikowano 8 Maja 2007 Autor Zgłoś Opublikowano 8 Maja 2007 Zaloguj się, aby zobaczyć zawartość. Michale, dzięki Bogu wiosna nadeszŁa, nietylko kalendarzowa, ale ta uczuciowa też :P. dobrze, że na + :) serdecznie Espena :)
Rekomendowane odpowiedzi