dag mag Opublikowano 3 Maja 2007 Autor Zgłoś Opublikowano 3 Maja 2007 W podroz nieznana cie zapraszam Zapomnij prosze o zlych czasach Urwij sie prosze ,choc na moment i zobacz swiat z tej drugiej strony. Gdy patrzysz na ludzi , pobliskie domy mazna powiedziec; swiat zagubiony. Zbrojna postawa , cel wytyczony walka o zyski , sens zatracony. Kochaj jesli jeszcze potrafisz Smiej sie jesli nie zapomniales Ciesz sie tym na co trafisz Jesli jeszcze nie zwariowales? Zycie jest krotkie moj kochany Byc moze czasu ci nie starczy Na zbyt przemyslane ambitne plany gdyz wnet cie zlapie wiek starczy Kazde dobro konczy sie wreszcie Materia spala sie w sobie A ty ciagle istniejesz i to co w tobie istota zyjaca w tej krotkiej dobie. Kochaj jesli jeszcze potrafisz Smiej sie jesli nie zapomniales Ciesz sie tym na co trafisz Jesli jeszcze nie zwariowales?
Tali Maciej Opublikowano 3 Maja 2007 Zgłoś Opublikowano 3 Maja 2007 http://www.poezja.org/debiuty/viewtopic.php?id=34314 a pozatym brak polskich znaków przez co źle sięczyta pozdrawiam
Makar Bora Opublikowano 4 Maja 2007 Zgłoś Opublikowano 4 Maja 2007 Wreszcie coś sensownego. Dobre rady i nieźle podane. Trochę pewnie możnaby jeszcze poprawić, coś skrócić - msz. Chętnie człowiek by skorzystał z takiego zaproszenia, ale dotychczasowe uwikłania nie pozwolą. Brak wolności, jak mawia mój znajomy. Pozdrawiam.
allena Opublikowano 4 Maja 2007 Zgłoś Opublikowano 4 Maja 2007 Zaloguj się, aby zobaczyć zawartość. Dokładnie jak kyo:) A.
dag mag Opublikowano 4 Maja 2007 Autor Zgłoś Opublikowano 4 Maja 2007 Bardzo przykro mi , ale nie mam polskiej klawiatury , a z "azerty" moge tylko tak :/ Moze kiedys sciagne z Polski ? ... tymczasem bedzie tylko dla bardziej cierpliwych , dociekliwych , albo nieleniwych ;-) Makar Bora , jestem bardzo Ci wdzieczna za 'wsluchanie' sie w slowa , a nie poszukiwanie jedynie nieskazitelnej rytmicznosci :) Dziekuje za mile slowo .
Makar Bora Opublikowano 6 Maja 2007 Zgłoś Opublikowano 6 Maja 2007 Dobrego wiersza nie może zepsuć: ani literówka, ani błąd ortograficzny, ani brak polskich znaków diakrytycznych. Niewątpliwie, gdy wiersz idzie na festiwal, lub konkurs, wiersz powinien być dopracowany możliwie najlepiej. Jeżeli ktoś stawia zrzuty wierszowi (autorowi) argumentując w/w drobiazgami, to znaczy że chce tylko zaznaczyć swoją obecność na forum. Serdecznie pozdrawiam z przestrzeni krajowej.
Rekomendowane odpowiedzi