Witold_Adam_Rosołowski Opublikowano 4 Września 2004 Autor Zgłoś Opublikowano 4 Września 2004 każdy się nieźle na to nabiera idea w czynach wiąże ideał stąd też gdy w pustkę wysiewam ziarna baczę by myśl w nich była banalna stąd oprócz ziarna z owej potrzeby rzucam od czasu do czasu plewy stąd też się cieszę kiedy o wiośnie w pustce jałowej ziarno odrośnie każdy się teraz może nabierać bo choć roślinę pokrzywa zżera idea w górze – człek widzi gorzej i stąd wszystkiego dojrzeć nie może stojąc na ziemi – wszystko mu jedno choć dno i sedno rzeczą niejedną choć wciąż z oddali w ideał mierzy dawno już widać w niego uwierzył każdy się na to nieźle nabiera idea w czynach wiąże ideał stąd też gdy czasem spotkasz w swym życiu obcą ideę – ważne w odkryciu zbadać dokładnie przez grube szkiełko czy w sednie owej nie tkwi piekiełko każdy się na to nieźle nabiera idea w czynach wiąże ideał
Dorma Opublikowano 4 Września 2004 Zgłoś Opublikowano 4 Września 2004 Ladna ta pioseneczka.. Wybacz.. ale skojarzyla mi sie troche z tymi patriotycznymi piesniami z lat 80... Wiem ze mialam o tym nie pisac, ale musze Cie pochwalic za rytm..Ten wiersz jest chyba najbardziej rytmiczny z wszystkich Twoich jakie czytalam ( zaznaczylam chyba:))..Bardzo plynnie sie go czyta
Michał Kowalski Opublikowano 4 Września 2004 Zgłoś Opublikowano 4 Września 2004 Świetne!! po prostu świetne... stojąc na ziemi – wszystko mu jedno choć dno i sedno rzeczą niejedną te dwa wersy to już mistrzostwo świata:) Ok, może to zbyt egzaltowana wypowiedź ale naprawdę trafił do mnie ten utwór serdecznie pozdrawiam
Witold_Adam_Rosołowski Opublikowano 4 Września 2004 Autor Zgłoś Opublikowano 4 Września 2004 Zaloguj się, aby zobaczyć zawartość. no tak Dormo - że sobie dopiszę - wiersz wyszedł idealny (ale to tylko żart) - dziękuję za pochwałę pozdrówko W_A_R
Witold_Adam_Rosołowski Opublikowano 4 Września 2004 Autor Zgłoś Opublikowano 4 Września 2004 Zaloguj się, aby zobaczyć zawartość. Panie Michale - dziękuję za komen... i dziękuję że znalazł coś Pan dla siebie - bardzo miłe to pozdrówko W_A_R
Witold_Adam_Rosołowski Opublikowano 4 Września 2004 Autor Zgłoś Opublikowano 4 Września 2004 Zaloguj się, aby zobaczyć zawartość. Ewo - ok - temat nie musi wszystkim się podobać - dziś są inne idee - troszkę zakamuflowane - myślę, że wiersz jest na tę miarę na którą Ty chciałabyś aby był - zwróć uwagę (tylko sugeruję - nie chcę pouczać) na młodych - kiedy spyta się ich o idola - eeeeee - idol? - to w telewizji .... - ja jestem idolem - a kiedyś kiedy się spytało ??? - niedługo te wszystkie nurty, strumyki ideałów zetrą się i zawęźlą w jedną rzekę - jedną jak ocean - a na oceanie wyspa zostanie dopłyniesz do niej nim świat ochłonie znad ideału tak - pomału wzrośnie w niej siła tak nam ... miła pozdrówko W_A_R ps. pewnie wiesz, że to nie shizz
natalia Opublikowano 4 Września 2004 Zgłoś Opublikowano 4 Września 2004 a ja znów z uśmiechem przyjęłam Twój wiersz :) nie wiem, jak i czy celowo to robisz, ale skutecznie :) szczególnie fragment o pokrzywie mi się podoba.. Serdecznie pozdrawiam Natalia
Witold_Adam_Rosołowski Opublikowano 4 Września 2004 Autor Zgłoś Opublikowano 4 Września 2004 Zaloguj się, aby zobaczyć zawartość. dzięki Natalio za komentarz - oj żebyś się tą pokrzywą nie sparzyła - kiedyś w takie krzaki pełne pokrzyw wpadłem jak byłem dzieckiem i wiem co to znaczy pozdrówko W_A_R
Maria Anonym Opublikowano 4 Września 2004 Zgłoś Opublikowano 4 Września 2004 Witaj Adamie! wiersz przeczytalam nawet dwa razy!i doszlam do wniosku ze mi to grube szkielko nie jest potrzebne ,ja wierze ! na zapas i pomimo, a zanim sie nie przekonam nie wiem czy to "piekielko"? pozdr, M+A
Witold_Adam_Rosołowski Opublikowano 4 Września 2004 Autor Zgłoś Opublikowano 4 Września 2004 Zaloguj się, aby zobaczyć zawartość. ok - Ewo - niech Ci będzie - z tym ideałem - w swoim komentarzu troszkę namieszałem - chciałem napisać o ideale a wyszło o idolu - ale po wstępnej analizie to w dzisiejszych czasach chyba "to samo" - wymieszane spektakluarne emocje - bodźce pseudo nadziei - stąd moja zabawa w "księżulka" aby oznaczyć te ideały, dla których jeszcze warto, dla których istnieje prawdopodobieństwo bycia ideałem - ciężkie to do zrozumienia choćby przeze mnie - bo walczyć z ideami nie zamierzam i nie poddaję się - postanowiłem tylko wyłuszczyć i zasugerować multum reklam w TV - multum reklam w NET'ie - multum podróbkowych prowokujących zmysły obrazów - nie wiem - nie powiem abu ktokolwiek się strzegł - ale jedynie jako marny poeta - zasugerowałem żeby ktokolwiek był świadom przyczyn i skutków tej wrażliwości ludzkiej - Ewo - no i stało się - za dużo wytłumaczyłem - o co poecie chodziło, he - było miło .... pozdrówko W_A_R
Witold_Adam_Rosołowski Opublikowano 4 Września 2004 Autor Zgłoś Opublikowano 4 Września 2004 Zaloguj się, aby zobaczyć zawartość. Dziekuję Mario za wejrzenie w mój wiersz - i za przeczytanie go dwa razy - ejjj - bardzo się cieszę - jesli grube szkiełko nie pasuje do Twej twarzy to ok (bez zgryźliwości - chodzi o twarz wiersza) - jednak spróbuję wytłumaczyć o co chodziło z tym szkiełkiem - piekiełkiem - ekran monitora - ekran tv - ekran wystaw sklepowych, ekran przechodnich obrazów - ekran reklam - czy nie tkwi tam piekiełko ... pozdrówko W_A_R
Witold_Adam_Rosołowski Opublikowano 4 Września 2004 Autor Zgłoś Opublikowano 4 Września 2004 Zaloguj się, aby zobaczyć zawartość. to dobrze Ewo - bardzo dobrze, ze nie wszyscy zrozumieli, przynajmniej część odbierze ten wiersz jako coś zupełnie innego i z tego powodu też się cieszę pozdrówko W_A_R
Annabel Turtle Opublikowano 4 Września 2004 Zgłoś Opublikowano 4 Września 2004 Istna ambrozja. :) I like it. ;)
Rekomendowane odpowiedzi