JHVH Opublikowano 28 Kwietnia 2007 Zgłoś Opublikowano 28 Kwietnia 2007 mój subiektywny komentarz zrodził się ze śmiechu najpierw był alkohol później szklanka piwa żeby się znieczulić pisanie w pośpiechu
Oxyvia Opublikowano 29 Kwietnia 2007 Zgłoś Opublikowano 29 Kwietnia 2007 W przyszłości pisz waść na trzeźwo i poważnie. Pijacko-błazeńskie komentarze mogą waćpana ośmieszać.
Oxyvia Opublikowano 29 Kwietnia 2007 Zgłoś Opublikowano 29 Kwietnia 2007 Zaloguj się, aby zobaczyć zawartość. To zrymowanie wyrazów, które mają tę samą formę gramatyczną, np.: rzeczowniki w tej samej liczbie, rodzaju i przypadku; czasowniki w tej samej liczbie, rodzaju, osobie i czasie; itp. Wtedy te wyrazy mają dokładnie tę samą końcówkę gramatyczną i dlatego się rymują. PS. Wiersz naprawdę bardzo mi się podoba. Coraz bardziej.
Piotr Rybczyński Opublikowano 29 Kwietnia 2007 Autor Zgłoś Opublikowano 29 Kwietnia 2007 Zaloguj się, aby zobaczyć zawartość. To zrymowanie wyrazów, które mają tę samą formę gramatyczną, np.: rzeczowniki w tej samej liczbie, rodzaju i przypadku; czasowniki w tej samej liczbie, rodzaju, osobie i czasie; itp. Wtedy te wyrazy mają dokładnie tę samą końcówkę gramatyczną i dlatego się rymują. PS. Wiersz naprawdę bardzo mi się podoba. Coraz bardziej. danke pees: danke
Jimmy_Jordan Opublikowano 29 Kwietnia 2007 Zgłoś Opublikowano 29 Kwietnia 2007 Przecież już na początku pojawia się błąd logiczny. Rzekomy "merkantylny umysł" "schnie w kontaktach" co przecież jest jakby zaprzeczeniem słowa merkantylny, które właśnie opiera się na wszelkich kontaktach międzyludzkich. (merkantyliści mocno wierzyli w handel, na zasadzie eksport import, który przecież nie może się obejść bez powyższych) No ale co tam, może ty to pojąłeś inaczej. Proszę zatem o tłumaczenie. Reszta wiersza ok jak dla mnie. pozdrawiam Jimmy
bona Opublikowano 29 Kwietnia 2007 Zgłoś Opublikowano 29 Kwietnia 2007 Nie moje klimaty, pozdrawiam tylko:)
Piotr Rybczyński Opublikowano 29 Kwietnia 2007 Autor Zgłoś Opublikowano 29 Kwietnia 2007 Zaloguj się, aby zobaczyć zawartość. liryka daje możliwość odejścia od pragmatyzmu logiki, chyba dlatego z niej korzystamy. To pozorna sprzeczność. Jakby umysł otwarty na kontakty nie był, to wcześniej czy później one i tak go wypalą. Vice versa
Piotr Rybczyński Opublikowano 29 Kwietnia 2007 Autor Zgłoś Opublikowano 29 Kwietnia 2007 Zaloguj się, aby zobaczyć zawartość. są specjalistyczne portale od pozdrawiania tylko. proszę tam pozdrowić kogoś
Piotr Rybczyński Opublikowano 29 Kwietnia 2007 Autor Zgłoś Opublikowano 29 Kwietnia 2007 Zaloguj się, aby zobaczyć zawartość. kazdy się bawi jak umie
Dorma Opublikowano 2 Maja 2007 Zgłoś Opublikowano 2 Maja 2007 Zaloguj się, aby zobaczyć zawartość. No widzę, że tylko ja tu miałam jakieś seksualne skojarzenie.. Jak zwykle :)))
Oxyvia Opublikowano 2 Maja 2007 Zgłoś Opublikowano 2 Maja 2007 Zaloguj się, aby zobaczyć zawartość. No widzę, że tylko ja tu miałam jakieś seksualne skojarzenie.. Jak zwykle :))) A jeśli ktoś inny je także miał, to się nie przyznał. ;-)))
Rekomendowane odpowiedzi