Korczak Krzysztof Opublikowano 14 Kwietnia 2007 Autor Zgłoś Opublikowano 14 Kwietnia 2007 Dym sie unosi sponad komina na papierowym niebie promienie slonca ktos powycinal i wkleil obok siebie obok zas domu klon rozlozysty posyla papierowe cienie a zamiast lisci pozolkle listy na wymyslonym drzewie cala nadzieje ktos ukryl w korze a moze nawet wiecej i tak zostawil biedne na dworze wyciete w papierze serce
Korczak Krzysztof Opublikowano 14 Kwietnia 2007 Autor Zgłoś Opublikowano 14 Kwietnia 2007 Prosze sobie oszczedzic komentarzy na temat polskich znakow.Nie mam mozliwosci ich stosowania ale jest to jak mniemam problem wielu Polakow ,ktorzy mieszkaja na zachodzie.
Messalin_Nagietka Opublikowano 14 Kwietnia 2007 Zgłoś Opublikowano 14 Kwietnia 2007 co za kraina - pergaminowa w twej opowieści drze się w serca cień nie wart jednego słowa w jakim nieziemskim bezkresie daj chocby celu krztę niedołędze by nie zabłądził w otwartej księdzę z ukłonikiem i pozdrówką MN
bona Opublikowano 14 Kwietnia 2007 Zgłoś Opublikowano 14 Kwietnia 2007 Nie do końca dla mnie ale zatrzymał, ma swój urok Pozdrawiam:)
Korczak Krzysztof Opublikowano 14 Kwietnia 2007 Autor Zgłoś Opublikowano 14 Kwietnia 2007 Dziekuje za przystapniecie przy moim papierku.
Oxyvia Opublikowano 14 Kwietnia 2007 Zgłoś Opublikowano 14 Kwietnia 2007 Zaloguj się, aby zobaczyć zawartość. Dlaczego masz z tym problem? Większość Polaków mieszkających na Zachodzie nie ma żadnych problemów z zainstalowaniem polskiej czcionki.
zak stanisława Opublikowano 14 Kwietnia 2007 Zgłoś Opublikowano 14 Kwietnia 2007 Zaloguj się, aby zobaczyć zawartość. Dlaczego masz z tym problem? Większość Polaków mieszkających na Zachodzie nie ma żadnych problemów z zainstalowaniem polskiej czcionki. mam podobny problem na poczcie cretid meil- znaki działają na innych literach....
Messalin_Nagietka Opublikowano 14 Kwietnia 2007 Zgłoś Opublikowano 14 Kwietnia 2007 Zaloguj się, aby zobaczyć zawartość. Dlaczego masz z tym problem? Większość Polaków mieszkających na Zachodzie nie ma żadnych problemów z zainstalowaniem polskiej czcionki. mam podobny problem na poczcie cretid meil- znaki działają na innych literach.... trzeba ustawić jeszcze by prócz fontów pokazywało się cóś w rodzaju Central Europe, hi, czyli znaki ze środkowej Euro..., ale nie wiem, czy to pomoże z ukłonikiem i pozdrówką MN ps. kiedyś dawałem Krzysztofowi link do strony jak mają Polacy na obczyźnie stosownie zauktualizować systemy do polskich znaków, poszukajcie
Jimmy_Jordan Opublikowano 14 Kwietnia 2007 Zgłoś Opublikowano 14 Kwietnia 2007 badz czlowiekiem laskawym tak i od czasu do czasu wcisnij prawy alt Wiersz ładny jest trzeba przyznać, wszystko takie realne w tym wierszu i poważne, a powstaje z tak banalnego (przedszkole- mogłeś tak nazwać ten wiersz) tworzywa jakim jest papier, mało tego przy pomocy nożyczek. Ja pozytyw, + daję i żegnam pozdrawiam Jimmy
stehr Opublikowano 14 Kwietnia 2007 Zgłoś Opublikowano 14 Kwietnia 2007 stworzyłeś papierowy świat który można dowolnie przerabiać- ciekawe troche mało barw, przez co ciężko niektóre motywy trafiają do wyobraźni chyba że świat który stworzyłeś, z nadzieją miłości, ma być szazry i smutny... ale w sumie to nawet tej szarości nie widać. bardzo spodobały mi się jeszcze : "papierowe cienie" ale zastanawiam się po co wiele wątków natury merytorycznej... cały dom nic mi nie mówi słońcu brakuje światła niebu brakuje lazuru liściom brakuje zieleni, hmm... nie , bo liście mają być zółte... spróbuj bardziej stworzyć obraz poczytaj sobie wiersze Awangardy Krakowskiej, np. Peipera, albo Przybosia, szczególnie z tych pierwszych tomów. Najlepszego. R.
Dorma Opublikowano 18 Kwietnia 2007 Zgłoś Opublikowano 18 Kwietnia 2007 Nie jest źle. W porównaniu z innymi Pana wierszami ten jest nawet nawet. Ciągle Ma Pan jednak te prozatorkie skłonności. Po co stwierdzenia typu: "obok zas". Jest to moim zdaniem niepotrzebne. Ładnie wyszła Panu puenta.. I za to plus..
Rekomendowane odpowiedzi