adam sosna Opublikowano 5 Kwietnia 2007 Autor Zgłoś Opublikowano 5 Kwietnia 2007 zasnuta dymem i pajęczyną kraina tonie w dusznych oparach zaciąga ciężką kroplą kotarę przed opowieścią snutą niespiesznie rozmyte myśli i pragnieniami otwarte drzwi do cud-krainy doliną rzeka zatacza koła nad rozlewiskiem wstają zamglenia z podmuchem wiatru zatańczy zjawa rozchyli z wdziękiem swoje muśliny oczy przesłoni rzesą na wodzie opadnie w chwili opamiętania błąd popełniony skruszy kamienie woda bezwładnie dalej się toczy wiatr mocno usnął – zapomni rana bo warto było zahulać wczoraj ciężko jest razem - źle w samotności Marlett i Sosna
Piotr_Jasiński Opublikowano 5 Kwietnia 2007 Zgłoś Opublikowano 5 Kwietnia 2007 Łał. Od razu mi się skojarzyło "Pajęczyną". Ode mnie pochwała. Pozdrawiam
adam sosna Opublikowano 5 Kwietnia 2007 Autor Zgłoś Opublikowano 5 Kwietnia 2007 a mnie Piotrze nie wolno odpowiadać wow
jacek_sojan Opublikowano 5 Kwietnia 2007 Zgłoś Opublikowano 5 Kwietnia 2007 "Marlett i Sosna"... i gdzie tu samotność? bo że nowy układ gwiazdy podwójnej - potwierdzam! i ta wyrafinowana erotyka: "rozchyli z wdziękiem swoje muśliny..." błędu nie widzę; J.S
adam sosna Opublikowano 6 Kwietnia 2007 Autor Zgłoś Opublikowano 6 Kwietnia 2007 jacek sojan tak myślałem bardziej optymistycznie skończyć: "źle w samotności - ciężko jest razem" :) dzięki
M._Krzywak Opublikowano 6 Kwietnia 2007 Zgłoś Opublikowano 6 Kwietnia 2007 Odpowiednikiem Arkadii (krainy cudu) z Niemczech był tzw. "jęczmienny kraj" (mam gdzieś w papierach więcej, ale nie znajdę teraz). ale to tak dla ciekawości, bo wiersz artystycznie wzniosły. "wiatr mocno usnął – zapomni rana bo warto było zahulać wczoraj" no ba :) Bomba. Pozdrawiam.
Marlett Opublikowano 6 Kwietnia 2007 Zgłoś Opublikowano 6 Kwietnia 2007 Zaloguj się, aby zobaczyć zawartość. :))))))
adam sosna Opublikowano 6 Kwietnia 2007 Autor Zgłoś Opublikowano 6 Kwietnia 2007 Zaloguj się, aby zobaczyć zawartość. "jęczmienny kraj"? toż to chyba raj!!!!!!!!!!!!!!!! bo mnie się jęczmień ze słodem kojarzy a słód z ... rajem!
adam sosna Opublikowano 6 Kwietnia 2007 Autor Zgłoś Opublikowano 6 Kwietnia 2007 Marlett na ziemię to spadnę albo w ziemię wpadnę
adam sosna Opublikowano 7 Kwietnia 2007 Autor Zgłoś Opublikowano 7 Kwietnia 2007 hehe spadnę jak kłoda wpadnę jak nasionko :):):)
adam sosna Opublikowano 7 Kwietnia 2007 Autor Zgłoś Opublikowano 7 Kwietnia 2007 hihi patetycznie skacze
Rekomendowane odpowiedzi