Skocz do zawartości
Polski Portal Literacki

Rekomendowane odpowiedzi

Opublikowano

Słowa
ranią jedno po drugim
zostawiając trwałe blizny na ciele
na duszy
Jedna sylaba może sprawić
że będziesz krwawił
Już jeden obraz doprowadzić może do szaleństwa
Anioły śmieją się z nas
buntowników
myślących, że robią coś z własnej woli
Demony wcielają w życie nowych siebie
chcą byś cierpiał
byś krwawił
Milczenie czasem żąda od nas odpowiedzi
Twój grzech stwarza kolejny błysk
kolejną dziurę
kolejny kolec
kolejną łzę
Myślisz
co ja tu robię
czemu w tym miejscu
w tym ciele
Nie pytaj...
Powiedz sobie- ja żyję
i trawle zaśnij

Opublikowano

o matko i córko, przepraszam, że tak przed świętami, no ale muszę być szczerze niemiła, to się nie powinno znaleźć na tym portalu

pozdrawiam świątecznie prawie już, poczekam na lepszy :-)

Jeśli chcesz dodać odpowiedź, zaloguj się lub zarejestruj nowe konto

Jedynie zarejestrowani użytkownicy mogą komentować zawartość tej strony.

Zarejestruj nowe konto

Załóż nowe konto. To bardzo proste!

Zarejestruj się

Zaloguj się

Posiadasz już konto? Zaloguj się poniżej.

Zaloguj się

• Zarejestruj się. To bardzo proste!

Dzięki rejestracji zyskasz możliwość komentowania i dodawania własnych utworów.

• Ostatnie komentarze

• @Maciek.J Ciekawy z rymem !
    • @Simon Tracy Wiersz na brzegach otchłani wyobraźni, Dobrze się czyta :)
    • @viola arvensis Dziękuję za te słowa! To, że chciałabyś czytać dalej, jest dla mnie najlepszą nagrodą. Może kiedyś napiszę ciąg dalszy? Twój komentarz naprawdę dodaje odwagi. Dziękuję! @huzarcBardzo dziękuję za tak wnikliwe odczytanie! To prawda - wilki stały się lustrem naszych lęków, a nie tym, czym naprawdę są. Miło, że dostrzegłeś tę grę między mitem a rzeczywistością. @hania kluseczka Rozumiem to wahanie - ja też nie wiem, czy miałabym odwagi stanąć twarzą w twarz z wilkiem w lesie. Chyba fascynacja to jedno, a spotkanie na żywo to zupełnie inna historia! (ale wilka spotkał mój mąż - jak powtarza - to było fascynujące spotkanie)  Świetnie, że  piszesz o wilczycach i ciążach urojonych u psów - to piękny ślad ewolucyjnej pamięci. Natura jest zaskakująca, jeżeli chcemy ją poznawać. Masz rację, ciąża urojona u wilczyc to fizjologiczny proces, ewolucyjne dziedzictwo. Dzięki temu szczenięta mają o wiele większe szanse na przeżycie. Samice nie będące w ciąży (a tylko samice alfa mogą rodzić) mogą brać udział w wychowaniu szczeniąt, pomagając w karmieniu i ochronie potomstwa w rodzinie. Twoja suczka też nosi w sobie tę pradawną solidarność. Bardzo dziękuję! 
    • @Tectosmith Dziękuję za te ciepłe słowa. Szczególnie za to "prosty, ale szczery" - to dla mnie ważne, że uczucie przebija się przez słowa bez nadmiernych ozdobników. Pozdrawiam serdecznie.
    • @Nata_KrukBardzo dziękuję! Przepraszam, że dopiero teraz, ale to przez "ślepotę" :)))Serdecznie pozdrawiam. 
  • Najczęściej komentowane

• Dodaj nową pozycję...