Espena_Sway Opublikowano 1 Kwietnia 2007 Autor Zgłoś Opublikowano 1 Kwietnia 2007 Białe światła rozpraszają doskonale powyciągane z pralek brudy. Podczas obrzędu orientuję cię na cztery kierunki by sprawdzić który pasuje do twarzy. Pod dachem wszystkie są zniszczone, doskonale się ukrywają za warstwą sadzy. Powoli dążymy do następnego wtajemniczenia. Wydaje mi się, że dziwki od Egona idą w kierunku abstrakcji zadowalając się trójkątami. Krzywa ogranicza nam wysokie tony.
Espena_Sway Opublikowano 1 Kwietnia 2007 Autor Zgłoś Opublikowano 1 Kwietnia 2007 * Egon - dla niewtajemniczonych Egon Schiele http://sztaluga.mojeforum.net/egon-schiele-vt32.html
Niewierny Tomasz Opublikowano 1 Kwietnia 2007 Zgłoś Opublikowano 1 Kwietnia 2007 Trzecia strofa najbardziej mi się tu podoba. Znów jakiś obraz:) Będe sobie to rozgryzał jeszcze. Ogólnie mówiąc - dobre. Pozdrawiam Tomek
zak stanisława Opublikowano 1 Kwietnia 2007 Zgłoś Opublikowano 1 Kwietnia 2007 Zaloguj się, aby zobaczyć zawartość. no, tak najbardziej jasna... pozdrawiam ciepło ES
Eugen De Opublikowano 1 Kwietnia 2007 Zgłoś Opublikowano 1 Kwietnia 2007 Espeno, pierwsza z tym praniem - nie wiem czy zbliża się do nastęnych?! Otwwwiera jakieś kierunki, ale czy właściwe? Pozdrawiam.
Espena_Sway Opublikowano 1 Kwietnia 2007 Autor Zgłoś Opublikowano 1 Kwietnia 2007 Zaloguj się, aby zobaczyć zawartość. wszyscy zwracają na nią uwagę :P a w sumie poprzednie są bardziej wieloznaczne :P. ale dzięki, że w ogóle zwróciłeś :) serdecznie Karolina :)
Espena_Sway Opublikowano 1 Kwietnia 2007 Autor Zgłoś Opublikowano 1 Kwietnia 2007 Zaloguj się, aby zobaczyć zawartość. no, tak najbardziej jasna... pozdrawiam ciepło ES hehe, widzę, że powtórka z rozrywki :P pozdrawiam serdecznie Espena :)
Espena_Sway Opublikowano 1 Kwietnia 2007 Autor Zgłoś Opublikowano 1 Kwietnia 2007 Zaloguj się, aby zobaczyć zawartość. Eugenku, może nie powinnam bronić wierszyka, ale to taki opis przygotowania do namalowania obrazu :P pozdrawiam Espena :)
Jerzy Rybak Opublikowano 1 Kwietnia 2007 Zgłoś Opublikowano 1 Kwietnia 2007 Wydaje mi się, że dziwki od Egona idą w kierunku abstrakcji, ach i gdyby raz jeden napisała Pani wiersz od początku do końca z podobną lekkością, gdyby raz nie zgubiła się Pani we własnej bawełnie - byłoby cudnie (bo fascynację Siwczykiem widać u Pani a i owszem - ale tylko w sygnaturkach)
Espena_Sway Opublikowano 1 Kwietnia 2007 Autor Zgłoś Opublikowano 1 Kwietnia 2007 Zaloguj się, aby zobaczyć zawartość. szkoda, że odbiera Pan moje pisanie jako owijanie we własną bawełnę. ale cóż, jak to mówią racja jest jak dupa każdy ma swoją :]. jeśli chodzi o Siwczyka, to tylko kilka razy się inspirowałam jego wierszami. ostatnio daleko od jego klimatów bywam. P.S. o dziwo, ten akurat wiersz mu się podobał pozdrawiam Espena :)
Pan_Fei Opublikowano 2 Kwietnia 2007 Zgłoś Opublikowano 2 Kwietnia 2007 choć malarskie inspiracje mi odległe, tekst podoba się, mimo, że nie do końca go jeszcze ogarniamorientuję cię na cztery kierunki by sprawdzić który pasuje do twarzy -zabieram :) Serdecznie/G.
Espena_Sway Opublikowano 2 Kwietnia 2007 Autor Zgłoś Opublikowano 2 Kwietnia 2007 Zaloguj się, aby zobaczyć zawartość. Grzegorzu, miło, że zabierasz ze sobą odległe motywy :). dzięki pozdrawiam Karolina :)
Stefan_Rewiński Opublikowano 2 Kwietnia 2007 Zgłoś Opublikowano 2 Kwietnia 2007 "doskonale" jakoś za mocno, może o jedno mniej?
Espena_Sway Opublikowano 2 Kwietnia 2007 Autor Zgłoś Opublikowano 2 Kwietnia 2007 Zaloguj się, aby zobaczyć zawartość. wydaje mi się dobrze :) ale dzięki pozdrawiam Espena :)
Fagot Opublikowano 2 Kwietnia 2007 Zgłoś Opublikowano 2 Kwietnia 2007 W czasach kiedy myśli się o tym aby sadzać ludzi za kratami za posiadanie „świerszczyków” odwoływanie się do takiego malarza jest albo wielką odwagą albo czystym świętokradztwem :-) Ale tak serio jeśli chodzi o wiersz – moim zdaniem bardzo dobry i tak niejednoznaczny, zostawiający sporo przestrzeni dla odbiorcy. Pozdrawiam
Espena_Sway Opublikowano 3 Kwietnia 2007 Autor Zgłoś Opublikowano 3 Kwietnia 2007 Zaloguj się, aby zobaczyć zawartość. w jego czasach nie było mu najlepiej ;), ale bardzo lubię :P no właśnie, taki miał być w odbiorze. cieszę się, że tak uważasz :) pozdrawiam Espena :)
Rekomendowane odpowiedzi